Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İZMİR'İN ÜVEY EVLADI : GÜLTEPE
İZMİR'İN ÜVEY EVLADI : GÜLTEPE
Benim Adım Gültepe bu sezonun en güçlü hikayelerinden birini evimize getireceği vaadini tanıtım filmiyle ispatladı..
13 Ağustos 2014, 08:54

 

Her nereye yazıyorsam, sabahın ilk ışıklarıyla uyanıp şehir hareketlenmeden yazmaya alışkınım. Yıllardır. Bu sabah da çayımı yudumlamadan önce bilgisayarı açtım. Aklımda pazartesi gecesi Ulan İstanbul’un bana göre şu ana kadar yayınlanmış en iyi bölümünün içine giren Benim Adım Gültepe tanıtımından karelerle...

Saat 4’te ve tam olarak nerede Gülümser’in ilk kez kalbini kıracaksın Halil? 
Vural Yaşaroğlu’nun kalbiyle kağıda döktüğü, Zeynep Günay Tan’ın rejisiyle can bulacak ve Eylül’de huzurunuza çıkacak olan Benim Adım Gültepe’nin pazartesi günü izlediğimiz 1 dakika 15 saniyelik tanıtımı çok beğendim. Sedat Yücel’in görüntüleriyle taçlanan Zeynep Günay Tan rejisine, Gültepe’nin bir dakikalık hikayesini o semtin ruhunu giymişçesine kulağımıza okuyan Nejat İşler’in katkısı da olağanüstüydü. Nejat İşler, proje boyunca her bölümde Gültepe’nin sesi olarak hikayeye katkıda bulunmaya devam edecek. 

Halil’in önce hayatı ezber edeceği sonra da ihtimal ilk tümsekte silkeleyeceği badem gözlü Gülümser’in hüznünü, Eşref’in kutsal bir emanet gibi taşıması gerektiği öğretilmiş o ‘kaba’ delikanlı etiketinin yakıcılığını; Fevzi, Gülali, Seyfi ve Murat’ın mağlup ya da mutlu, galip ya da ağrılı ama her daim öfkeyle alacakları her hayat dönemecini damarlarımda hissettim. Çünkü bir ıslık sesiyle tetiklenen o köşe kapmaca aşkların tarafıyım, 80’lerde biti kanlanmış bir mahalle kızıyım ve Halil’in minibüsten sallandırdığı o dört parmak için bile sayfalarca sürecek cümleler kurarım... Özetle; Benim Adım Gültepe bu sezonun en güçlü hikayelerinden birini evimize getireceği vaadini tanıtım filmiyle ispatladı. Emeği geçen herkesin canına sağlık! İzlemediyseniz hemen bulup BAG tanıtımına bakın derim. 

 


Huzur içinde yat Robin Williams 

Bugün dedikodu günü... Her çarşamba kulağıma gelenleri bu köşeden duyuracağımı söylemiştim. Hiç de içimden gelmiyor, çünkü bu yazıyı yazarken Robin Williams’ın intihar ederek hayatla vedalaştığı haberi düştü önüme. Hepimizin başı sağ olsun! Annem intihara teşebbüs ettiğinde doktoru, depresyon başlangıcındaki teşebbüslerde ölüm oranının düşük olduğunu, tedavi esnasındaki girişimlerdeki ölüm oranının ise daha yüksek olduğunu söylemişti. Bu sebeple tedavisinin %100 gözlem altında yapılması gerektiğini belirtmişti. 
Acı bir vesileyle de olsa tekrar etmekte fayda var: Diş kontrolüne gider gibi -elbette her ihtiyaç hissettiğinizde ama- en az yılda bir kez psikiyatriste görünün, lütfen.



- Limon Film’in Kanal D için hazırladığı Poyraz Karayel dün okuma provalarına başladı. Kadrosunda İlker Kaleli, Burçin Terzioğlu, Yıldıray Şahinler, Celil Nalçakan gibi isimlerin olduğu diziyi Çağrı Lostuvalı yönetecek. Daha önce de söylediğim gibi Poyraz Karayel bu sezon ekrana gelecek hikayeler arasında en güçlülerden biri. 

- Serçe Sarayı, Funda Alp’in Endemol için bir Hollywood filminden uyarlayarak yazdığı ve Star Tv’de yayınlanması planlanan yeni drama projesinin adı. Yanılmıyorsam proje henüz masada, hazırlıkları başlamadı. 

- Kerem Deren, Twitter hesabından duyurduğu, Instagram’dan da fotoğrafladığı üzere senaryosunun ilk bölümünü bitirmiş. Deren’in bu projesinde Murat Yıldırım ve Cansu Dere oynayacak dedikoduları ayyuka çıkmış olsa da henüz netleşen bir bilgi yok ortada. 

- Homeland’in dördüncü sezonu iki saatlik bölümle 5 Ekim’de başlayacak. Geçen hafta duyurduğum HBO’nun uyarlama dizisi Westworld’e Evan Rachel Wood ve Anthony Hopkins'ten sonra Ed Harris de katıldı. Suits ise 5. Sezon onayını aldı. ShowTime, rock grubu INXS'in hayat hikayesini anlatan Avustralya yapımı INXS: Never Tear Us Apart adlı mini dizinin yayın haklarını almış. Prömiyeri 2.24 milyon seyirciye ulaşan dizinin Amerika yayın tarihi henüz açıklanmadı. 

- Şebnem Burcuoğlu’nun şahane romanı Kocan Kadar Konuş, piyasaya çıkar çıkmaz yapımcıların ilgi alanına girmişti. Pek çok yapımcının masasına gelen kitabın film haklarını BKM aldı, duymayan kalmamıştır. Ayrıca BKM, Burak Aksak’ın bir uzun metraj projesini de hayata geçirmeye hazırlanıyormuş.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR