Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BODRUM'DA TÜRK FİLMLERİ RÜZGARI
BODRUM'DA TÜRK FİLMLERİ RÜZGARI
4. Bodrum Türk Filmleri Haftası başladı. Bodrum Sinema ve Kültür Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi, Cinemarine ve Magazin Gazetecileri Derneğinin desteğiyle yapılıyor
24 Eylül 2014, 08:40

 

4. Bodrum Türk Filmleri Haftası başladı. Bodrum Sinema ve Kültür Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi, Cinemarine ve Magazin Gazetecileri Derneğinin desteğiyle düzenlenen etkinlik, 22 - 27 Eylül 2014 tarihleri arasında sinemaseverlere keyifli bir hafta yaşatacak
 

Bu yıl dördüncü kez düzenlen Bodrum Türk Filmleri Haftası, düzenlenen açılış kokteyli ile sinemaseverlere merhaba dedi. Bodrum Sinema ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi, Cinemarine ve Magazin Gazetecileri Derneği başta olmak üzere film sektöründen de bir çok firmanın destek olduğu 4. Bodrum Türk Filmleri Haftası, yapılan söyleşiler ve film gösterimleri ile start aldı.
 

Bodrum Sinema ve Kültür Derneği ve Cinemarine'in işletme sahibi Cenk Sezgin'in ev sahipliğinde Oasis Alışveriş Kültür ve Eğlence Merkezi, Kare Avlu'da düzenlenen açılış kokteyline Yapımcı, Yönetmen ve Senarist Murat Şeker ve Orhan Tekeoğlu yanı sıra sinemaseverler de katılarak ilgi gösterdi. Kokteylin ardından Cinemarine Salon 1'de Murat Şeker ve Orhan Tekeoğlu ile söyleşi yapıldı. Söyleşiye Bodrum Sinema ve Kültür Derneği Başkanı ve Cinemarine Sinemaları'nın işletmecisi Cenk Sezgin de katılarak ünlü yönetmen ve sinemaseverlerle yaklaşık bir saat boyunca sinema üzerine keyifli sohbetler gerçekleştirdiler. Söyleşi sonrasında Sezgin ve yönetmenler sinemaseverlere gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür ederek film gösterimlerine katılmak üzere salondan ayrıldı. Dernek Başkanı Cenk Sezgin ayrıca Tekeoğlu ve Şeker'e katılımlarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti. 

image 


Bodrum Türk Filmleri haftası, saat 20.30'da gösterime giren Orhan Tekeoğlu'nun senaryosunu yazıp yönettiği "Öyle Sevdim ki Seni" adlı film gösterimi ile başladı. 

Bodrum Kalesi Özel Gösterimleri Bölümü’nde ise Murat Şeker'in yönetmenlik koltuğuna oturduğu "Hayat Sana Güzel" adlı film, saat 21.00'da sinemaseverlerin ilgisine sunuldu. Film gösterimlerinin ardından sahneye çıkan Murat Şeker, filmi izleyen seyircinin görüşlerini alarak sordukları sorulara da yanıt verdi.

Hafta boyunca her gün farklı bir yönetmenle buluşacak olan sinemaseverler, yönetmenlerin son filmlerini Bodrum Cinemarine salonlarında ve Bodrum Kalesi sahnesinde ücretsiz olarak izleme imkanını bulacak.

Bodrum Belediyesi'nin de destek verdiği 4. Türk Filmleri Haftasını yakından takip etmek isteyenler için film programı aşağıdaki gibidir: 

 

23 Eylül Salı: 
Yönetmen Melik Sarçoğlu, Gözümün Nuru film Söyleşi ve  Gösterimi
Yönetmen Mehmet Bahadır Er & Maryna Gorbach, Sev Beni film Söyleşi ve Gösterimi

 

24 Eylül Çarşamba: 
Yönetmen Biray Dalkıran, Seni Seviyorum Adamım film söyleşi ve Bana Bir Soygun Yaz film gösterimi (Oyuncu Galip Gültekin, Gizem Karaca, Cemre Bursu Tosun, Barış Kılıç, Asuman Dabak katılımı ile)
25 Eylül Perşembe: 
Yönetmen Ömer Vargı, İnşaat 2 film Söyleşi ve İnşaat filmi gösterimi (Oyuncu Emre Kınay, Şevket Çoruh katılımı ile)

 

Oyuncu, Senarist Ali Kobanbay & Oyuncu, Senarist Alper Kul, Olur Olur film tanıtım, söyleşi (Oyuncu Ayça Varlıer, Taner Ergör katılımı ile)
 

26 Eylül Cuma:

Yönetmen Müfit Can Saçıntı, Mandıra Filozofu film söyleşisi ve gösterimi ( Yapımcı Haluk Kaplanoğlu, Senarist Birol Güven, Oyuncu Rasim Öztekin ve Gülten Begüm Öner katılımı ile)

27 Eylül Cumartesi Ödül Töreni:

Onur Ödülü: Türker İnanoğlu, 
Emek Ödülleri: Yusuf Sezgin, Selma Güneri, Altam Gördüm, Fikret Hakan, Erdal Özyağcılar …

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR