Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ZÜBÜK BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
ZÜBÜK BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Tiyatrokare tarafından sahnelenen Aziz Nesin'in ünlü romanı Zübük' ün Galası sanat dünyasından seçkin davetlilerin katılımıyla geçtiğimiz akşam Şişli Kent Kültür Merkezi'nde yapıldı.
20 Aralık 2014, 13:19

 

Tiyatrokare tarafından sahnelenen Aziz Nesin'in ünlü romanı Zübük' ün Galası sanat dünyasından seçkin davetlilerin katılımıyla geçtiğimiz akşam Şişli Kent Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Geçtiğimiz Pazartesi akşamı Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Merkezi’nde Türkiye’nin önemli ve usta yazarlarından Aziz Nesin’in, 2015 yılında kutlanacak doğumunun 100. yılı nedeniyle Nedim Saban tarafından sahneye konulan ‘ZÜBÜK’ isimli eserini Vakıf yararına oynayan ‘Tiyatrokare; bu kez Şişli Belediyesi’nde kendi galasını yaparak sanatçı konukları ve seyircisiyle buluştu. 

Tiyatrokare'nin yeni oyunu ZÜBÜK'ün Galasına, Melike Demirağ, Gencay Gürün, Ceren Erginsoy, Zeliha Sunal, Suna- Erol Keskin, Filiz Kutlar, İsmet Üstekin, Gökhan Şeşen, Selin Şeşen, Yücel Erten, Deniz Gökçer, Ayşen İnci, Celile Toyon, Nuri Gökaşan, Emel Göksu, İlter Akç​ebe​,, Rengin- Ahmet Uz, Hale Akınlı, Fatih Dönmez, Aysen Sümercan, Seren Fosforoğlu, Pelin Ermiş… Gibi oyuncu ve sanat camiiasından seçkin isimler katıldı.

Oyunu uyarlayan ve yöneten Nedim Saban oyunun sonunda sahneye çıkıp bir konuşma yaparak şunları söyledi; ‘Oyunun ortaya çıkmasını sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Salonun böyle dolu olması gerçekten çok güzel ve onur verici benim için. Bundan 23 yıl önce bir Kültür Bakanı vardı teşekkür ederdim. Belediye başkanları gelirdi teşekkür ederdim. Şimdi ise sadece gelen siz sayın gerçek tiyatro severlere teşekkür ediyorum. Sağolun varolun.’

Bundan 34 yıl önce Kemal Sunal’ın canlandırdığı, her dönemin bir mihenk taşı olma özelliği taşıyan ‘Zübük’ karakterini bugün tiyatro sahnesinde, günümüzün önemli oyuncularından Tuna Orhan üstleniyor. Oyunun diğer rollerinde tiyatro, sinema ve TV dizilerinden tanıdığımız  Halim Ercan, Hakan Akın,  Hilmi Özçelik,  Ercü Turan, Evren Erler, Bahar Yanılmaz,  Deniz Değirmenci, Serdar Aydın, Ena Alpar, Emrah Düzkaya, Selim Tezin gibi önemli isimler rol alıyor. Oyunun yardımcı yönetmeni Bülent Seyran…  ‘ZÜBÜK’ ün dekor tasarımı Sıla Karakaya, müzik Serpil Günseli, ışık tasarımı Kemal Aydoğan, koreografisi Özge Midilli, şarkı sözleri Nedim Saban’a, oyun fotoğrafları Emrah Nihat Erel’e ait.  

Konu:

27 Kasım’da Profilo’da başlayan Müzikli  komedi, Beylikeğrisi adlı hayali bir yerde, bir seçim sandığının başında geçiyor.  Siyasi hayatına küçük bir ilçede başlayarak, milletvekilliğine kadar yükselen “İbrahim Zübükzade” çevresindeki herkesi kandırmış, halkın manevi değerleri ve inançlarını sömürerek, siyasette yükselmeye başlamıştır. Bu önlenemez yükselişi durdurmak isteyenler, son çare olarak onu  daha da yükselterek, Ankara’ya göndermeye  karar verirler. Ancak Zübük, nereye giderse gitsin bela olmaya devam eder…  

ZÜBÜK OYUN PROGRAMI:

19 Aralık Cuma    20:30  Profilo Kültür Merkezi

21 Aralık Pazar    16:00  Kozyatağı Kültür Merkezi

26 Aralık Cuma    20:30  Profilo Kültür Merkezi

28 Aralık Pazar    15:30  Profilo Kültür Merkezi

02 Ocak  Cuma    20:30  Caddebostan Kültür Merkezi

03 Ocak  Ctesi     20:30  Profilo Kültür Merkezi

04 Ocak  Pazar    15:30  Profilo Kültür Merkezi

12 Ocak  Pzt        20:30 Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR