Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞ ROLDE SERRA YILMAZ
BAŞ ROLDE SERRA YILMAZ
Eserleri birçok dile çevrilen yazar Elif Şafak’ın “Baba ve Piç” adlı romanı İtalya’da tiyatroya uyarlandı. Serra Yılmaz’ın başrolde yer aldığı oyunun Floransa’daki Rifredi Tiyatrosu’nda salı günü yapılan ilk gösterimi büyük ilgi gördü.
8 Mart 2015, 21:53

 

Eserleri birçok dile çevrilen yazar Elif Şafak’ın “Baba ve Piç” adlı romanı İtalya’da tiyatroya uyarlandı. Serra Yılmaz’ın başrolde yer aldığı oyunun Floransa’daki Rifredi Tiyatrosu’nda salı günü yapılan ilk gösterimi büyük ilgi gördü. Eser, “La Bastarda Di İstanbul” adıyla sergileniyor.

Eseri, romana sadık kalarak tiyatroya uyarlayan Angelo Savelli, 11 yıldır aynı tiyatroda kapalı gişe oynayan ve başrolünde yine Serra Yılmaz’ın yer aldığı “Son Harem”i (L’Ultimo Harem) de Floransa izleyicisiyle buluşturmuştu.

Savelli, “La Bastarda Di İstanbul”u sahnelemek için Elif Şafak’tan güçlükle izin alabildiğini, bunun için Serra Yılmaz’ın da yoğun çaba gösterdiğini belirterek “Serra Yılmaz gibi çok başarılı ve sempatik bir oyuncuyla burada çalışmaya devam etmekten memnunum. Floransa halkı, Türkiye üzerine yaptığımız her projeyi ve Serra Yılmaz’ı çok seviyor. Ben Türk dünyasını, kültürünü tanımaya devam ettiğim bu yolculuk için çok mutluyum. Bir diğer toplumun mantalitesine, psikolojisine girmek için tiyatro çok önemli bir araç. Çok uzun yıllardır takip ediyorum Türkiye’yi. Oraya âşığım” dedi. Savelli, “Baba ve Piç” hikâyesinin de kendisini çok etkilediğini belirtti.

Serra Yılmaz ise “Baba ve Piç”te uyarlamasıyla ilgili olarak, “Angelo Savelli, adaptasyon konusunda çok başarılı bir yönetmen. Bu oyunu geçen günlerde kaybettiğimiz, çok büyük bir tiyatro yönetmeni olan Luca Ronconi’ye adadı. Bunun nedeni de Ronconi, tiyatroya 3. şahıs anlatımları getirmiş bir insan. Yani ben Banu’yu oynuyorum, ama aynı zamanda da Banu’nun kim olduğunu anlatıyorum. Aynı yöntemi bundan önceki oyunda da kullanmıştık” dedi. Oyunun, 1915’in 100. yılına denk geldiği hatırlatılan Yılmaz, “Bu çok anlamlı oldu, ancak biz özellikle böyle organize etmedik, kendiliğinden oldu ve kendiliğinden olması da güzel bir şey” diye ekledi.

“Baba ve Piç” Müslüman- Türk Kazancı ailesiyle Türkiye kökenli Ermeni-Amerikalı Çakmakçıyan ailesinin İstanbul-San Francisco hattında iç içe geçen ve 90 yıla dayanan öykülerini, 1915’in etrafında anlatıyor.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR