Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SİYAD ÖDÜLLERİ DAĞITILDI
SİYAD ÖDÜLLERİ DAĞITILDI
Türkiye ’nin en uzun soluklu sinema ödüllerinden SİYAD Ödülleri 47. kez sahiplerini buldu. Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) üyelerinin oylarıyla belirlenen ‘Yüzyılın 100 Filmi’ listesinin ilk on sırası da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen törende açıklandı.
12 Mart 2015, 07:25
 
 
Sinema eleştirmenlerinin oylarıyla belirlenen 47. SİYAD Ödülleri'ne en iyi film, yönetmen, erkek ve kadın oyuncu dahil altı ödülle Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği 'Kış Uykusu' damga vurdu. 
 
Türkiye ’nin en uzun soluklu sinema ödüllerinden  SİYAD Ödülleri 47. kez sahiplerini buldu. Sinema Yazarları Derneği  (SİYAD) üyelerinin oylarıyla belirlenen ‘Yüzyılın 100 Filmi’ listesinin ilk on sırası da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen törende açıklandı.
 SİYAD Başkanı Melis Behlil'in açılış konuşmasıyla başladı. Melis Behlil konuşmasında Berkin Elvan'ı da andı. Konuşma sırasında salonda "Berkin Elvan onurumuzdur" sloganları atıldı.
Bu yıl ödül törenine Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Kış Uykusu’ filmi damga vurdu. Altın Palmiyeli yapım  En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil altı dalda ödül kazandı. 
‘Kış Uykusu’ oyuncu dallarında da sinema yazarlarının tercih ettiği yapım oldu. Filmin oyuncularından Melisa Sözen, En İyi Kadın Oyuncu; Haluk Bilginer, En İyi Erkek Oyuncu; Ayberk Pekcan ise En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu seçildi. Filmin bir diğer ödülü ise Gökhan Tiryaki’nin elde ettiği En İyi Görüntü Yönetimi oldu.
Deniz Akçay Katıksız, ‘Köksüz’ ile Mahmut Tali Öngören En iyi Senaryo Ödülü’nü elde ederken; bu filmin oyuncusu Lale Başar, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu seçildi.
Unutursam Fısılda filmi, Kenan Doğulu ile En İyi Müzik, Soydan Kuş ile En İyi Sanat Yönetimi ödüllerine uzanırken, kurgu ödülü Sivas filmine gitti.
Gecede Nebahat Çehre, Yavuz Turgul, Atilla Özdemiroğlu, Genco Erkal’a onur ve İrfan Demirkol’a da özel emek ödülü de takdim edildi.
NTV'den canlı yayınlanan 47. SİYAD Türk Sineması Ödülleri gecesinde Gonca Vuslateri, Onur ödülünü Attila Özdemiroğlu'na vermek üzere sahneye çıkarak bir konuşma yaptı. Vuslateri 'Biraz önce orada otururken bir ödül konuşması yaptım, konuşma ilerlerken sizin ensenize bakıyordum ve o kadar çok gurur duydum ki, size onur ödülü vermek için çok gencim ama yaptığınız her şeye çok saygı duyuyorum. Sadece gecenin bir yarısı çok bunalımlı biz zamanımda ve oyuncu olarak kendime hiç inanmadığım bir zamanda sana mesaj attığımı biliyorum. Attila ben çok zengin bir oyuncu olmadan ölme, lütfen bunu gör sana bunu göstereceğim' dedi. Bu konuşmanın ardından ödül vermek üzere sahneye çıkan Cem Yılmaz, Vuslateri'nin konuşmasına yaptığı göndermelerle bütün salonu kırdı geçirdi. 
YÜZYILIN EN İYİ FİLMİ ‘UMUT’
Sinema Yazarları Derneği, Türkiye Sineması’nın 100. Yılı kutlamaları vesilesiyle bu yıl özel bir seçim daha gerçekleştirdi. SİYAD üyelerinin oylarıyla belirlenen ‘Yüzyılın 100 Filmi’ listesinin zirvesinde bulunun on film de törende ilan edildi. Sinema Yazarlarının seçimiyle ‘Umut’ birinci sıraya yerleşti. ‘Umut’u sırasıyla şu filmler takip etti: Yol, Sevmek Zamanı, Anayurt Oteli, Vesikalı Yârim, Muhsin Bey, Sürü, Selvi Boylum Al Yazmalım, Masumiyet, Bir Zamanlar Anadolu ’da.
47. SİYAD ÖDÜLLERİ
En iyi film
Kış Uykusu - Zeyno Film, Memento Films, Bredok Films
En iyi yönetim
Nuri Bilge Ceylan - Kış Uykusu  
Mahmut Tali Öngören En iyi senaryo
Deniz Akçay - Köksüz  
Cahide Sonku En iyi kadın oyuncu performansı
Melisa Sözen - Kış Uykusu 
En iyi erkek oyuncu performansı
Haluk Bilginer - Kış Uykusu 
En iyi yardımcı kadın oyuncu performansı
Lale Başar - Köksüz 
En iyi yardımcı erkek oyuncu performansı
Ayberk Pekcan - Kış Uykusu  
En iyi müzik
Kenan Doğulu - Unutursam Fısılda 
En iyi görüntü yönetimi
Gökhan Tiryaki - Kış Uykusu  
En iyi kurgu
Yorgos Mavropsaridis - Sivas 
En iyi sanat yönetimi
Soydan Kuş - Unutursam Fısılda 
En iyi belgesel film adayları
Tepecik Hayal Okulu, Güliz Sağlam
En iyi kısa film adayları
Müjdeler Var Yurdumun Toprağına Taşına, Erdi Sinemam 100 Şeref Yaşına!, Melik Saraçoğlu & Hakkı Kurtuluş

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR