Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EFES ANTİK KENTİ O LİSTEYE GİRDİ
EFES ANTİK KENTİ O LİSTEYE GİRDİ
"Almanya'dan beklediğimiz ikinci güzel haber de geldi. Efes artık resmen bir dünya mirası" diyen Çelik, Almanya'nın Bonn kentinde düzenlenen Dünya Miras Komitesi 39. Dönem Toplantısı'nda "Efes" dosyasının UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kaydedildiğini ifade etti.
6 Temmuz 2015, 07:56

 

Efes Antik Kenti de Dünya Kültür Mirası listesinde

UNESCO tarafından yapılan açıklamaya göre dün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne giren Diyarbakır Surları'nın ardından Efes Antik Kenti de listeye alındı.

Dün akşam saatlerinde Bakan Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından yaptığı açıklamada, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri ile ilgili beklenilen müjdeli haberi aldıklarını belirtmişti. Bunun ardından ise bugün Efes de aynı listeye alındı.

image

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kaydedilmesine karar verildiğini aktaran Çelik, şu ifadeleri kullanmıştı:

Sıra Efes'te

"Haber, Almanya'da Dünya Miras Komitesi 39. Dönem Toplantısı'ndan az önce geldi. Böylece Türkiye'nin listedeki varlık sayısı 14'e yükseldi. Diyarbakır Surları dünyanın en eski yapılarından. Hevsel Bahçeleri de Dicle'nin kıyısında kurulan verimli, bereketli topraklar. Aynı toplantıda Efes dosyamız da görüşülecek. Yüzleri güldürmek için şimdi sıra Efes'te. Adaylık süreci boyunca emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum."

Yüzleri güldü

Dünkü müjdenin ardından bugün gelen UNESCO açıklaması Efes'in de listeye alındığını duyurdu. Efes'le birlikte Türkiye'nin listedeki sayısı 15'e yükseldi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR