Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÜNLÜ YÖNETMENDEN YAZARLIĞA İLK ADIM
ÜNLÜ YÖNETMENDEN YAZARLIĞA İLK ADIM
Paris’te geçirdiği günlerin ardından Türkiye’ye dönerek çalışmalarına devam eden reklam ve klip yönetmeni olarak tanınan Meta Akkuş, yazarlıkta da iddialı olduğunu gösterdi.
18 Ocak 2016, 22:52

 

Paris’te geçirdiği günlerin ardından Türkiye’ye dönerek çalışmalarına devam eden reklam ve klip yönetmeni olarak tanınan Meta Akkuş, yazarlıkta da iddialı olduğunu gösterdi. “Aşktan Ötürü” kitabı ile çok beğenilen Akkuş; “Bu kitap kendisini bekleyenleri bulmak için geldi.” diyor.

Meta Akkuş, şiirleri ve düz yazılarından derlediği ilk kitap çalışması olan “ Aşktan Ötürü” deki her şiir için özel olarak hazırlanan çizimler de tasarladı.  Henüz orta okuldayken Paris’teki Türk kızı olarak tanınan; Cannes Film Festivali ödüllü, Chanel, Evian, Calvin Klein gibi şirketlerin reklamlarını çeken,  Hollywood’a da adım atarak  Micheal Apted, Terry Gilliam gibi ünlü yönetmenler ile çalışan ve Türkiye’de ise Levent Yüksel, Kıraç ve Gece Yolcuları gibi ünlü sanatçılara çektiği klipler ile de çok konuşulan Meta Akkuş, yıllarının birikimini “Aşktan Ötürü” kitabında topladı.

image

 “Yılların Birikimi”

8 yaşında yazmaya başladığını söyleyen Akkuş ; “Hatta annemler anlatıyorlar; kızıyorlarmış bana, ya masanın altına giriyormuşum ya da tuvalete kilitliyormuşum kendimi. Yazıyormuşum, hikaye anlatıyormuşum sürekli ve bu yazıları halam saklamış. Her yazdığım şeyi biriktirmiş. 12 yaşında öykü yazmaya başladım. 14 yaşında senaryolar yazmaya başladım ama şiir hep vardı hayatımda. Kısa metrajlarım yazdığım hikayelerden ya da Kıraç’ın “Senden Başka” klibi yazdığım bir hikayeden oluşturuldu. Bütün işlerimde hikayelerimden bir parça oldu bir şekilde. Ama şiirlerin toplanması, küçük öykülerin bir araya gelmesi, bu olmamıştı. Şiirler çok dağınıktı, onları topladım. “ diyerek “Aşktan Ötürü” yü yılların birikimi olarak tanımlıyor.

İngilizce, Fransızca, İspanyolca yazdı Türkçe’ye Çevirdi

Meta Akkuş “Şiirlerimi, İngilizce, Fransızca gibi farklı dillerde de yazıyordum hatta İspanyolca yazmayı bile denedim. Ama hepsinin Türkçe halini kitaba koydum, içlerinde Fransızca kelime olabilir.” diyerek kelimelerin kendi dünyasındaki önemini ve yerini de vurguluyor.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR