Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HOLLYWOOD'DAKİ TÜRKLER
HOLLYWOOD'DAKİ TÜRKLER
Kimisi dünyaca ünlü bir yıldız, kimisi dünyanın en ünlü dizilerinde küçük roller alıyor... Altın Küre adaylığı olan bile var!
11 Aralık 2013, 22:37

 

Kimisi dünyaca ünlü bir yıldız, kimisi dünyanın en ünlü dizilerinde küçük roller alıyor... Altın Küre adaylığı olan bile var!

Hepsinin ortak bir noktası var; ailelerinde Türk olması... Bazısının babası, bazısının annesi Türk.. İşte o liste!

Tekin Girgin,

image

8 yıldır Amerika’da.Hacettepe Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki Grafik Tasarımı eğitimini tamamlamadan Amerika’ya gitmiş.
Erie Comenity College’de Visual Commenication okurken bir yandan ticaret, taksicilik ve tasarım gibi işler yapmış.
Brooks Institute adlı film okulunda burs kazanınca 2010 yılında Hollywood’a taşınmış.
Aynı yıl Revolve Media and Production şirketini kurup, yapımcılığa ve yönetmenliğe başlamış.
Andi Starr’dan Skee Lo’ya Black Keys’ten Switchfoot’a birçok şarkıcı ve solistin kliplerinin yönetmenliğini yapmış.
Andi Starr’ın ‘Delilah’s Response’ klibiyle Oxnard Student Digital Film Festivali’nden ‘En iyi Yönetmen’ ödülünü kazanmış.
Reklam filmleri çekmiş, ‘Killer Holiday’ ve ‘Without Man’ gibi filmlerde sanat yönetmenliği yaptımış. Ardından kısa film çekmeye başlamış.

Lea Michele
Glee'yi seyredenler onu çok yakından tanıyorlar. O, eşsiz sesi ve başarılı bulunan oyunculuğuyla artık bir dünya yıldızı... Türkiye'de de geniş bir hayran kitlesi var ,Lea Michele ABD vatandaşı ama baba tarafından Türk... IMDB'den onaylı biyografisine göre babası Türk Yahudisi(seferad), annesi ise İtalyan...New York'ta doğup büyüyen Michele, son günlerde ilk albümüyle yeniden gündemde. Oyunculuk kariyerine ise Glee'de devam ediyor! Onun için dönüm noktası, 1982'ydi... Altın Küre'ye 'En İyi Kadın Oyuncu' dalında aday olmayı bile başarmıştı.

Hasan Aslan,

‘Leo Zaza’ olarak adım atmış Hollywood’a. Adıyaman Gerger’li Hasan Aslan
Şimdiye kadar Lindsay Lohan’ın başrolünü oynadığı ‘Liz&Dick’ filminde garson, David Duchovny’nin dizisi ‘Californication’da David’in arkadaşlarından birini canlandıran, ‘The Warrior and the Savior’ ve ‘The Caterpillar’s Kimono’ gibi filmlerde rol alan Leo Zaza,
New York Film Akademisi’nde     başladığı oyunculuk ve yönetmenlik eğitimini şimdilerde Hollywood’da Al Pacino ve     Marlon Brando gibi starların eğitim gördüğü Stella Adler’de konservatuar eğitimini sürdürüyor. Birkaç kısa metrajlı filmde oyunculuk yapan Leo Zaza, yakında çekilecek ‘bir filmde başrol oynayacak.

Lainie Kazan

image
Özellikle yabancı dizi izleyicilerin kolayca tanıyacağı Lainie Kazan, 35 yıldır ABD'de oyunculuk yapıyor. Babası Rus olan Kazan'ın, annesi Türk...Televizyonun tanıdık yüzü, bugüne kadar aralarında 'Desperate Housewives','Grey's Anatomy','Ugly Betty'nin de yer aldığı onlarca yapımda küçük veya büyük roller aldı. George Clooney, Jack Nicholson gibi isimlerle kamera karşısına geçti...

Aylin Bayramoğlu
Glee'den söz açmışken, Aylin Bayramoğlu'ndan bahsetmemek olmaz. Dünyanın en popüler müzikal dizilerinden Glee'nin seyircilerin de izlediği seçmelerine katılan Bayramoğlu..Adele'in 'Rolling In The Deep' adlı şarkısını söyledi ve ABD o hafta bu performansı konuştu..ABD’nin Chicago’da yaşayan ve şova katılmak için bir süreliğine Los Angeles’a taşınan Bayramoğlu Müslüman olduğu ve geleneksel bir aileden geldiğini söylediği için yarışmanın başından beri izleyicilerin dikkatini çeken bir yarışmacı olmuştu.

Umut Erdem
IMDB'de onu araştırmak isterseniz, bulamazsınız; ama Matt Erdems yazarsanız tamamdır! Çünkü Los Angeles'a taşındıktan sonra ismini değiştirdi. Bugüne kadar Taken ve Girls Club gibi filmlerde küçük roller alan genç oyuncu, Fetih 1453'te de rol aldı.

Ayşe Tezel

image
33 yaşındaki oyuncu Yeni Zelanda'da doğdu ama Türk..Özellikle Yeni Zelanda'da çok popüler olan genç yıldız, Londra ve Los Angeles'ta da küçük rollerde kamera karşısına geçti...Özellikle televizyon dizilerinde oynayan Tezel, 'Spartacus' dizisindeki performansıyla tanınıyor... Güzel yıldız Avusturalya'da yaşıyor..

Rüya Koman
Müzisyen, oyuncu ve yapımcı olan Rüya Koman, 30'larında ve ABD'de yaşıyor ,Koman, birçok kısa filmin yapımcılığının yanı sıra, 'Bored to Death' adlı ünlü televizyon dizisinde de yer aldı..

Ayşe Eldek
Türkiye'de doğdu, büyüdü... Ancak hayallerini gerçekleştirmek için 1997'de ABD'ye taşındı.Eldek, genellikle 'müslüman kadın' rollerinde oynuyor. Bugüne kadar 'Sex & The City' ve 'Zero-Hour' gibi yapımlarda oynadı. Bir dönem de dünyaca ünlü şovmen David Letterman'ın skeçlerinde rol aldı...

Mehmet Ferda
Bugüne kadar birçok dizide yer alan Ferda'nın oynadığı en bilinen yapım, dünyaca ünlü yönetmen Guy Ritchie'nin 2005'te çektiği 'Tabanca' Mehmet Ferda Kıbrıslı... Hatta babası da eski Tarım Bakanı...

Akın Gazi
Kıbrıslı bir ailenin çocuğu olan Akın Gazi, bugüne kadar oldukça önemli yapımlarda rol aldı. 'Doctor Who' ve 'Skins' gibi çok izlenen dizilerde bölüm oyuncusu olan Gazi'nin, geçen yılın en çok konuşulan yapımlarından 'Zero Dark Thirty'de de bir rolü vardı...

Ruben Roberto Gomez
Gomez, Arjantin'de doğdu büyüdü ve babası Arjantinli... Ancak annesi bir Türk. Bugüne kadar 'How I Met Your Mother','Modern Family' ve 'Diktatör' gibi yapımlarda rol aldı...

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR