Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MANKENLER OYUNCU OLMAK İÇİN YARIŞIYOR!
MANKENLER OYUNCU OLMAK İÇİN YARIŞIYOR!
Perfect Models Of Turkey 2014 lansmanı moda ve sanat dünyasından çok sayıda ünlü ve iş adamının da katılımıyla 19 Eylül gecesi, Bostancı Green Park Hotel’de gerçekleşti.
26 Eylül 2014, 09:25

 

 Türkiye’de bir ilke imza atarak kadrosunda trans güzele yer verip, ünlü yönetmen/yapımcı Biray Dalkıran’ında yeni dizi projesinin başrol oyuncularını bu yarışmadan seçeceği Perfect Models Of Turkey 2014 lansmanı moda ve sanat dünyasından çok sayıda ünlü ve iş adamının da katılımıyla 19 Eylül gecesi, Bostancı Green Park Hotel’de gerçekleşti.

image

KT yapım tarafından organize edilecek bu yarışmaya Türkiye’ye dijital dergi kavramını getirip, tescilleyen ve de Türkiye’deki tek haber spikerleri, muhabirleri, seslendirme sanatçıların ödül aldığı “Dijital Dünya’nın Enleri Ödülleri” törenini de düzenleyen, tüketici akademisi ödülünü alan başarılı iş adamı Evren Yaşlak’ta jüri koltuğunda yer alıp, ülkemizdeki güzellik yarışmaları hakkında şunları dile getirdi;

“Türkiye’de artık bilinen sadece 3 güzellik yarışmasının kaldığı ve gençlerin kendilerini gösterebileceği başka hiçbir platform maalesef kalmamıştır.

Basında sürekli aynı yarışmalar, aynı yüzler ve isimleri duymaktayız. Bir çok dizi ve sinema projesinde aynı kişiler olunca, izleyenler artık eskisi gibi ilgi göstermemektedir. Dikkat ederseniz, bir çok ünlünün yer aldığı dizi ve sinema projeleri gösterimden erken bile kalkarken, yeni yüzlerin yer aldığı projelerse daha fazla rağbet görebiliyor. 2014 yılında 79 diziyle Türk dizi sektörü start verirken, 50 dizi sezona veda etti. Bunların sebebi artık hep aynı senaryolar, hep aynı yüzlerin olması. Ayakta kalan dizilere bakıldığındaysa, Türk halkının tanımadığı yeni oyuncuların yer aldığıydı. Bu olanlara üzülmemek elde değil, bir dizi prodüksiyonu ortalama 1 milyon türk lirasına mal olmakta, ve yılda 50 milyon tl çöpe gitmekte. Oysaki bu 50 milyon ile Türk sinemasına inanılmaz büyük katkıda bulunacak bir yapıt ortaya çıkabilir. Fakat işte rant meselesi.

image

Biz bu yarışmaya karar verip, başvuruları başlattığımızda 50.000’i geçen bir rekor katılım başvuru sayısı geldi. Katılımcılara sorduğumuzda hep aynı cevap aldık; yapmak istediğim tek meslek oyunculuk veya mankenlik. Erkekler, Kerem Bursin’in baklavaları, Çağatay Ulusoy’un saçlarını örnek alıp aynısı bizde var derken; bayanlarda, Hande Doğandemir’in vamplığı, Özge Gürel’in saflığı, Pelin Karahan’ın gözü ve güzelliğiyle aynıyız. Bizim hiçbir eksikliğimiz yok düşüncesiyle yarışmalara katılıyorlar. Türk halkı dizilerin ve sinemaların etkisinde inanılmaz kalmakta. Artık gençlerimizin tek hayali oyuncu/manken olmak. Ekranda sürekli aynı kişileri göre göre, bizi neden birileri bizi keşfetmesin diye düşünceleri bulunmakta. Tabii

image

Ayrıca, bütün dünyada kabul gören transseksüeller, ülkemizde halen daha kabul görülmemektedir. Son zamanlarda yapılan çalışmalarla biraz daha insanların aklındaki tabuları yıkmaya başlamıştır. Onlarında içimizde yaşayan bir fert olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu yarışmanın da sebebi budur. Türk halkının farkındalığını ve yeni yüzlerini gösterdiği bir platformdur. Jüride Biray Dalkıran gibi bir çok yönetmen, yapımcı ve iş adamı olacağı için gelecek sezonlarda kazananları dizilerde görebileceksiniz.”

image

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR