Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MAHKEMELİK OLDULAR
MAHKEMELİK OLDULAR
Show TV'de ekrana gelen ve jüri kadrosunda Nur Yerlitaş, Ivana Sert, Uğurkan Erez ve Kemal Doğulu'nun bulunduğu 'Bu Tarz Benim' isimli yarışma, Cumartesi gecesi yayınlanan final bölümü banttan yayınlanması tepki toplamıştı.
22 Aralık 2014, 14:07

Show TV'de ekrana gelen ve jüri kadrosunda Nur Yerlitaş, Ivana Sert, Uğurkan Erez ve Kemal Doğulu'nun bulunduğu 'Bu Tarz Benim' isimli yarışma, Cumartesi gecesi yayınlanan final bölümü banttan yayınlanması tepki toplamıştı.

Programın canlı yayınlanacağı duyurulmuş, ancak final bölümü 4 saat boyunca banttan yayınlanmıştı.

Show TV, skandala neden olan yayının ardından bir açıklama yaptı.

İşte o açıklama:
Geçtiğimiz Cumartesi akşamı, Show Tv’de yayınlanmakta olan Bu Tarz Benim adlı programın final bölümünde yaşananlar, Türk televizyonculuk tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir rezalete yol açarken, hem izleyicimizi, hem kanalımızı mağdur etmiştir.

 

Show TV, yaşanan bu rezaletin sorumlusu olan yapımcı firma ve yetkilileri hakkında, hukuki süreç başlatmıştır. Yaşanan mağduriyeti dile getirmek ve olayların iç yüzünü aktarmak, kanal olarak, izleyicilerimize karşı sorumluluğumuzdur.

Show TV ve İzleyicileri, En Büyük Mağdur   

Yapımcılar Haluk Şirin ve Caner Erdem’e ekranını açıp, Bu Tarz Benim adlı projeyi hayata geçiren Show TV ve değerli izleyicileri, mağdur edilmiştir.

Programın yeni sezon hazırlık bölümlerinin yayını bile devam ederken, yapımcı, sözleşmeyi, finale günler kala, hukuka aykırı bir şekilde feshetmiştir.

Show TV, maruz kaldığı bu hukuksuzluk karşısında dahi, izleyicisini mağdur etmeme adına, programın finalini canlı olarak yayınlama imkanını yapımcıya tanımıştır.

Buna rağmen yapımcı, kanalı sabote etmeye yönelik davranışı ile izleyiciyi hiç çekinmeden mağdur etme yoluna gitmiştir. Haftalarca programı heyecanla, sadakatle takip eden ve finali izleme hakkı olan izleyici, yapımcı firma tarafından, bu haktan mahrum bırakılmıştır.



Finalin canlı olarak ekrana gelmesi konusunda uzlaşıldığından, Show TV, tüm hafta boyunca hem ekranından, hem de sosyal medya dahil tüm iletişim kanallarından, izleyicisine bu bilgiyi duyurmuştur. Ancak son anda, programın yönetmeni aranarak, planlanan yayın akışı değiştirilmiştir. Böylelikle, ortaya, hem Show TV’yi, hem de izleyiciyi mağdur eden bir yayıncılık rezaleti çıkmıştır.

Ayrıca, programın jüri üyeleri Nur Yerlitaş, Ivana Sert, Kemal Doğulu ve Uğurkan Erez de, kendilerini severek takip eden izleyicilerine karşı hiçbir sorumluluk hissetmeyerek, finalin canlı yayınlanan bölümüne katılmamış, yapımcının bu kabul edilemez tavrına destek vermiştir.

Show TV hukuksal olarak bu konunun sonuna kadar takipçisi olacaktır. Ancak; yapımcının hukuki, ahlaki ve etik olmayan bu davranışı nedeniyle, izleyicinin yaşadığı mağduriyet, ne yazık ki asla giderilemeyecektir.

Show TV olarak inanıyoruz ki, televizyonculuk her şeyden önce izleyiciye karşı sorumlu olmaktır. Yaşanan bu mağduriyet, sadece Show TV’ye değil, sektöre vurulmuş bir darbedir. Ve unutulmamalıdır ki bu yaşananlar, bu sorumsuzluktaki yapımcılarla iş yapan her kanalın ve izleyicisinin başına gelebilir.

Saygılarımızla,

Show TV


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR