Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MODEL YARIŞMASINDA SKANDAL HATA
MODEL YARIŞMASINDA SKANDAL HATA
KKTC'de 4’üncüsü düzenlenen Best Model Of North Cyprus Yarışması, geçtiğimiz günlerde çok konuşulacak,bir netice ile sonuçlandı.Yarışma kurallarına aykırı olarak 1.Tac'ı KKTC vatandaşı olmayan bir yarışmacıya verildi daha sonra ortalık karıştı
6 Eylül 2015, 09:33

KKTC'de 4’üncüsü düzenlenen Best Model Of North Cyprus Yarışması, geçtiğimiz günlerde çok konuşulacak,bir netice ile sonuçlandı.Yarışma kurallarına aykırı olarak 1.Tac'ı KKTC vatandaşı olmayan bir yarışmacıya verildi daha sonra ortalık karıştı 

image

Best Model of Turkey ve Best Model of the World Kurucu Başkanı Erkan Özerman’ın jüri başkanı olduğu yarışmada kızlarda birinciliği Eylül Üzel, erkeklerde ise Batuhan Sadrazam kazandı.

image

Yarışma Girne Amfi Tiyatro’da gerçekleştirildi 1. gelen yarışmacı hakkında skandal iddia'da bulunuldu.

Başvuruda yarışmacılara ‘KKTC vatandaşı’ olma şartı ile katılım hakkı tanınmasına rağmen 1.tacının  bu kurala uymayan birine verildiği iddiası ortalığı karıştırdı..

image

Eylül Uzel KKTC vatandaşı değil iddiası

1. seçilen 17 yaşındaki  Eylül Üzel, 2013 yılında da KKTC'de düzenlenen “Top Model of Cyprus '' Yarışması”na 15 yaşındayken girmiş ve üçüncülük derecesi almıştı.Oysa 17 yaşından küçüklerin katılması yasak olan yarışmada 15 yaşındayken üçüncü seçilen Eylül Üzel, o dönemde KKTC de çok tartışılan bu olay ile habere konu olmuştu,bu yüzden genç yarışmacının arkasında bir güç olduğu iddia ediliyor..

image

KKTC vatandaşı olmadığı fark edilmedi mi ? 

Türkiye'de de olduğu gibi Erkan Özerman'ın Best Model of the world  yarışmasının bir ayağı olan   Best Model Of North Cyprus Yarışması beklenen ilginin uzağındaydı.KKTC iş ,cemiyet hayatının ilgi göstermediği model yarışması finalinde ilk elemeleden sonra 10 yarışmacı olarak tanıtım yapılmasına rağmen finalde  8 genç model adayı bayan yarışmacı podyuma çıktı.

image

“KKTC vatandaşı” olma koşulunun olduğu yarışmada birinciliği kazanan Eylül Üzel’in KKTC vatandaşı olmadığı , uzun zamandır KKTC’de ikamet ettiği bilgisine ulaşıldı.

25 yılı aşkın süredir yapılan bir yarışmanın bu kadar önemli bir ayrıntıyı göz ardı eden yarışma komitesi diğer yarışmacıların hakkının yenildiği itirazları karşısında sessizliğini korurken KKTC magazin medyasının bu konuda görüş almak istediği yarışma birincisi Eylül Üzel, soruları yanıtsız bıraktı.

image

Zor durumda kalan Erkan Özerman : Konuyu araştırıp, gereken yapılacaktır

KKTC Piassa.net  Magazin portalı yöneticisi Devrim Eyyubi Best Model of Turkey ve Best Model of the World Kurucu Başkanı Erkan Özerman'a konunun sorulduğunu ve Ünlü organizatörün sıkıntılı olduğunu bu  konuyu araştıracağını ,böyle bir durumun söz konusu olması durumunda birincilik tacını ikinci gelen Öznur Biberoğlu’na devredeceğini açıkladığnı belirtti.

image

Aksaklıklar gözden kaçmadı.

Yarışmayı takip eden Piassa.net haberine göre yarışmada jüri üyesi olarak adı geçen birçok isim de organizasyonda yer almadı.KKTC cemiyet hayatının tanınmış isimlerinden Gülçin İncirli, eski güzellerden İnci Pars ve Kıbrıslı ünlü sanatçı Nil Burak’ı jüride bulunan isimler listesinde okudu fakat adı geçen kişilerin jüri koltukları boş kaldı bazı jüri üyelerinin daha geceye katılmaması dikkat çekti. Geceye katılımın oldukça düşük olduğu gözlemlenirken, yarışmayı izlemeye sadece yarışmacı akrabalarının geldiği gözlerden kaçmadı

 

image

 

Best Model Of North Cyprus 2015  yarışmasında dereceye girenler

 

Best Model of Turkey ve Best Model of the World Kurucu Başkanı Erkan Özerman’ın jüri başkanı olduğu yarışmada kızlarda birinciliği Eylül Üzel, erkeklerde ise Batuhan Sadrazam kazandı.

Kızlarda ikinciliği Öznur Biberoğlu, üçüncülüğü ve aynı zamanda “Best Catwalk” ödülünü Gülcan Hasöz aldı. Best Danny’s ödülünü ise yarışmanın en çok dikkat çeken yarışmacılarından olan ve favori gösterilen  İzber Tarman alırken, Best Promising ödülünü ise Aybüke Çakır kazandı.

 

image

 

Gecede geçtiğimiz yılın birincileri Yıldız Avşar, Erdal Özirfanoğlu taç devri gerçekleştirdi.

 

Erkeklerde ise ikinciliği Berk Beysoydan, üçüncülüğü ve “Best Catwalk” ödülünü Umut Kalender kazandı. Best Danny’s ödülünü İbrahim Aktuna ve Best Promising ödülüne ise Mustafa Keleş layık görüldü. Gecede ayrıca ülkemizin başarılı seslerinden Örge Volkan da performans sergiledi.

 

image

                                                              MutluDemirdelen - Group Model Europe

 

Erkan Özerman artık emekli olmalı

 

Şeffaf Gazete.com sahibi ve uzun yıllardır Türkiye ve dünyada yapılan bir çok yarışmayı takip eden uluslararası model ajansı Group Model Europe  Türkiye direktörü Mutlu Demirdelen Best Model yarışmasının misyonunu tamamladığını söyledi.Girne'de yapılan yarışma sonuda Erkan Özerman'ın Eylül ayı içinde '' Best Model of Turkey '' in Kıbrıs'ta yapılacağını duyurması yarışmanın Türkiyede yer ilgi görmediğinin bence en açık  göstergesi .
 
Son 5 yıldır büyük düşüşte olan yarışmanın artık İstanbul'da yarışma yapacak salon ve sponsor konusunda büyük sıkıntılar içiersinde olduğunu belirten Demirdelen,duayen Erkan Özerman 5 yıl önce İstanbul MKM de artık Türkiye'de yarışma yapmacağım demişti,o günden sonra 5 yıl geçti yarışmalar devam ediyor ama kim izliyor kim haberdar belli değil,dedi.
 
Artık yarışma popülerliğini yitirdi
 
Mutlu Demirdelen şöyle devam etti : Bu yarışmadan ünlü olan birçok isim Özerman ile nedense görüşmüyor yada yan yana gelmiyor.Son dönemlerde Kıbrıs adeta yarışmaya yeni bir heyecan katacağı beklentisi bu organizasyonla boşa çıktı. Bunda KKTC de bu işi üstlenenlerin kabahati yok bence çünkü yarışma artık takip edilmiyor naklen yayın yok sponsor yok birinci Eylül olsada Öznur olsada İzber olsada ne fark edecek ? Bence yarışmacılar derece alsın yada almasın morellerini bozmadan modellik ,oyunculuk hedefleri için Türkiye'yi kendine hedef koymalı yüzlerce defile olan bir moda endüstrisinde gelecek bulabilirler.
 
image
 
Yarışmacı İzber Tarman'ın  isyanı
 
 Best Model Of North Cyprus modellik yarışmasında favori gösterilen İzber Tarman, yarışma sonrası pişmanlığını sosyal medya hesabı üzerinden takipçileriyle paylaştı
 
'' Eğer bu bir yarışma olsaydı ve ciddi anlamda Best model nedir onun kriterlerini bilen 1insan evladı olsaydı işte o zaman kazanmadığım için üzülürdüm. Ama ne yazıkki rezaletin içerisinde seçilenler de belli o Yüzden aslında fazla Söze gerek yok siz herşeyi Görüyor herşeyi biliyorsunuz zaten…diyerek tepkisini ortaya koydu.
 
image

          Devrim Eyyubi -Piassa.net

 

Sizce bu durum nedir nasıl sonuçlanır diye sorduğumuz KKTC nin tanınmış magazin gazetecisi ve Piassa .net yöneticisi Devrim Eyyubi : 

Dost acı söyler , maalesef  Best Model Of North Cyprus Yarışması KKTC nin en büyük yarışmasına yakışır bir organizasyon olmaktan uzaktı.  Bu yıl yarışma gerek yapıldığı mekan olsun , gerek organizasyon olarak beklenen kalitenin çok altında geçti Kıbrıs cemiyet hayatının geceye ilgi göstermemesi bunun belirtisiydi..

Doğrusu yarışmanın Kıbrıs direktörü Pınar Atman hanım benim yakın tanıdığın iyi niyetli,başarılı biridir fakat ben bu organizasyonları yıllardır takip eden biri olarak olmadı diyorum,böyle marka bir yarışmadan  hiç böyle bir sonuç beklemiyordum ,dedi ve devam etti : image

Pınar Atman ile henüz olay hakkında konuşma fırsatım olmadı 

Benim görüşüme göre Eylül Uzel KKTC kimliğini kanıtlamaz ise  bu birincilik iptal edilir. Bizim de araştırmalarımıza göre bu yarışmacının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlığı yok Aslında konu çok net ama bu suskunluk anlaşılır gibi değil ,bu kadar bariz bir hata nasıl olur ,oysa yarışma başvurusu şartları çok açık ortada.

Umarım önümüzdeki süreçte yanlışlar düzeltilir gelecek yıl Best Model Of North Cyprus Yarışmasına  yakışır bir organizasyon olur, çünkü şu an ülkemizin marka olmuş organizasyonlara ihtiyacı var KKTC nin gençlerine yönelik tek ciddi yarışma olarak bilinen bu organizasyona  sahip çıkılması gerektiğini dusunuyorum,dedi.

İşte bu hata nasıl oldu denilen '' Yarışmaya katılım koşulları ''

'' Yarışmaya katılabilmek için ise KKTC vatandaşı olmak, 17-25 yaş arasında olmak (18 yaşından küçük adaylar ailelerinin noterden onaylı muvafakatnamesi ile başvurabilirler), bayanlarda en az 170 cm erkeklerde en az 180 cm boya sahip olmak gerekiyor. Nuh’un Gemisi Hotel&SPA’da gerçekleşecek olan yarışma için elemelerden geçerek finale kalacak olan yarışmacılar aynı otelde beş gün süreyle sıkı bir kamp döneminden geçecekler. ''

Ceren Aslan

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR