Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EFSANE İSİM HAYATINI KAYBETTİ
EFSANE İSİM HAYATINI KAYBETTİ
Efsanevi İngiliz müzisyen David Bowie, 69 yaşında yaşamını yitirdi. Bowie`ye, 18 ay önce kanser teşhisi konmuştu.
11 Ocak 2016, 17:30

 

İngiliz müzisyen David Bowie, 69 yaşında hayatını kaybetti. Bowie'ye, 18 ay önce kanser teşhisi konmuştu.

David Bowie'nin oğlu yönetmen Duncan Jones, ünlü müzisyenin öldüğünü Twitter hesabından doğruladı ve babasıyla çektirdiği bir çocukluk fotoğrafını paylaştı.
​Bowie'nin resmi Facebook hesabından da, "David Bowie, kanserle 18 aylık cesur mücadelesinin ardından, ailesi yanındayken bugün huzurlu bir şekilde hayata veda etti. Bu kaybı hepinizin paylaştığınızı biliyoruz; ancak yas dönemleri süresince ailenin mahremiyetine saygı göstermenizi rica ediyoruz" açıklaması yapıldı.
​Bowie 7 şarkıdan oluşan 'Blackstar' isimli son albümünü geçen hafta 69. doğum günü olan 8 Ocak'ta çıkarmıştı. Bowie son olarak 2006'da New York'taki bir yardım konserinde sahne almıştı.
Bowie sanat, müzik ve tasarım eğitimi aldıktan sonra müzik kariyerine modern cazla başlamış ve 1969'da 'Space Oddity' adlı şarkısıyla İngiltere listelerine girmişti. 'The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars' adlı albümüyle 1972'de uluslararası alanda ün kazanan sanatçının, 'Let's Dance', 'Hereos', 'Under Pressure' gibi birçok hit şarkısı bulunuyordu.image

DAVID BOWIE KİMDİR?

Sağlık durumuyla ilgili yıllardır söylentiler bulunan Bowie, 8 Ocak 1947'de Londra'nın Brixton semtinde dünyaya geldi. Asıl adı David Jones olan Bowie, 1966'da 'The Monkees' grubundaki Davy Jones ile karıştırılmamak için adını değiştirmişti. Kariyeri boyunca dünya çapında 140 milyon albüm satışına ulaşan Bowie, İngiltere'de 9, ABD'de de 5 platin plak kazanmıştı. Bowie, Rolling Stone dergisinin 2004'te hazırladığı 'Tüm Zamanların En Büyük 100 Sanatçısı Listesi'nde 39. sırada, 'Tüm Zamanların En İyi 100 Şarkıcısı Listesi'nde de 23. sırada yer almıştı. Okulda 1992'de girdiği bir kavgada gözünden yaralanan ve 4 ay boyunca hastanede kalan Bowie'nin sol gözü, ağır hasar görmüştü.

Bu arada İngiltere Başbakanı David Cameron, resmi Twitter hesabından Bowie'nin ölümüyle ilgili yazdığı mesajda, "David Bowie'nin şarkılarını dinleyerek büyüdüm. Büyük kayıp" diye yazdı.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR