Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TAYYİP ERDOĞAN'IN HAYATI FİLM OLUYOR
TAYYİP ERDOĞAN'IN HAYATI FİLM OLUYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını konu alan “Reis” filminin çekimleri önümüzdeki hafta başlıyor.
17 Ocak 2016, 19:02

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını konu alan “Reis” filminin çekimleri önümüzdeki hafta başlıyor.

1930’lu yıllardan başlayarak 1999 yılına kadar geçen dönemi anlatacak olan film de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı oynayacak oyuncu için 200 oyuncu ile görüşüldü.

Filmin çekimlerinin yapılacağı platolar ve kostümler için şu ana kadar 4 milyon dolar para harcanarak dönem hazırlıkları eksiksiz tamamlandı.

image

Yapımcılığını Ali Avcı’nın yaptığı yönetmen koltuğunda Hüdaverdi Yavuz’un oturduğu filmin müziklerini ise Kalan Müzik yapacak. Kıbrıs, Bursa ve İstanbul’da çekilecek olan filmin oyuncu seçmelerinde son aşamaya gelinirken, 1965 Kasımpaşa çekimleri için Kıbrıs İskele beldesinde dev platolar yapıldı. Film 1933’te yaşanan gerçek bir olayla başlayacak .

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çocukluk dönemi ile belediye başkanlığına uzanan hayat hikâyesi beyaz perdeye yansıtılacak. 

image

Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 farklı döneminin anlatılacağı film için çok sayıda oyuncu ile görüşüldü. Film de kullanılmak üzere yaklaşık 300 kostüm dikildi. En ince ayrıntıya kadar dikkat edilerek titizlikle çalışılan projenin çekimleri önümüzdeki günlerde Kıbrıs’ta başlayacak.

image

Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine hanım rolü için Özlem Balcı ile anlaşıldı.

Diğer oyuncu kadrosu ise şöyle: Ufuk Bayraktar, Abidin Yerebakan, Orhan Aydın, Ali Yaylı, Alper Türedi, Aydan Çakır, İsmail Hakkı , Volkan Başaran , Yener Gürsoy ve Ercan Demirel var.

CVK Park Bosphorus’ta yapılan toplantı da yapımcı Ali Avcı basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Biz kahramanları unutturulmaya çalışılmış, kısmen de başarılı olunmuş bir milletin ferdiyiz. Belki de sırf bu yüzden başarılı her insanımızı alkışlayacağımıza ondan nefret etmeyi marifet saydık. Reis filmi , aramızda yaşayan ve en büyük alkışı hak eden kişiyi sinema diliyle doğru anlatma çabasıdır. Ne kadar büyük bir sorumluluk altında olduğumuzu biliyor ve o titizlikle çalışıyoruz. Tüm ekibin gayreti çok samimi bir film yapmak. Seyirci filmde, Cumhurbaşkanı , Başbakan , Belediye Başkanı veya Ak Parti genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ı değil Kasımpaşalı bir Tayyip Erdoğan’ı izleyecektir.”dedi.

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR