Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BARON'A TAHLİYE PLANI TUTMADI
BARON'A TAHLİYE PLANI TUTMADI
Ünlü uyuşturucu kaçakçısı Cemal Nayır’ın uyuşturcu kaçakçılığından yargılandığı davada, tahliye pazarlığı yapıldığı ortaya çıktı. Vatan gazetesinin haberine göre, Nayır’ın avukatlarından tahliye karşılığı 1 milyon dolar aldığı öne sürülen eski Özel Yetkili 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak’ın, tahliyeyi gerçekleştiremeyince parayı geri verdiği iddia edildi...
16 Ocak 2012, 14:26

 

Ünlü uyuşturucu kaçakçısı Cemal Nayır’ın uyuşturcu kaçakçılığından yargılandığı davada, tahliye pazarlığı yapıldığı ortaya çıktı. Vatan gazetesinin haberine göre, Nayır’ın avukatlarından tahliye karşılığı 1 milyon dolar aldığı öne sürülen eski Özel Yetkili 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak’ın, tahliyeyi gerçekleştiremeyince parayı geri verdiği iddia edildi...

Büyükçekmece’de 2007 yılında 101 kilogram uyuşturucu maddenin ele geçirildiği operasyonda tutuklanan uyuşturucu baronu Cemal Nayır’ın, tahliye edilmesi için yapılan pazarlığa ilişkin belgeler, “Adil Yargıyı Etkileme” davasının ek klasörlerinde yer aldı. Adli Yargıyı Etkilemeye davası sanığı avukat Kudbettin Kaya’nın, Nayır’ın tahliyesi için yargılamanın yapıldığı İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı Erkan Canak’a, 1 milyon dolar rüşvet verdiği ancak tahliye gerçekleşmeyince parayı geri aldığı öne sürüldü. Soruşturma dosyasındaki belgelere göre skandal olay şu şekilde gelişti:

Sağ kolu muhbir çıktı

Jandarma tarafından 2007 yılında yapılan operasyonda, 101 kilogram eroin ele geçirildi ve uyuşturucuyu yurt dışına kaçırmayı planlayan uyuşturucu baronu Cemal Nayır ve 3 adamı tutuklandı. Sanıklar hakkında Beşiktaş’taki İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 39 yıla hapis istemiyle dava açıldı. Ancak sanıklar arasında bulunan Nayır’ın sağ kolu Kemal Şerifi Seydani’nin, aslında İstanbul Jandarma Komutanlığı’na bağlı haber elemanı olduğu ve uyuşturucu çetelerinin içerisine sızdırıldığı ortaya çıktı. Üstelik tutuklanan Seydani, yazdığı 12 mektupla Jandarmaya uyuşturucu sevkiyatı ile ilgili bilgileri adım adım veren kişiydi.

Savcı Öz’e ifade verdi

Seydani’nin İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı dönemde avukat Ali Hadi Emre’ye yazdığı bir mektup, “Adil Yargıyı Etkileme” operasyonları kapsamında delil oldu. Seydani mektupta, yargılamayı yapan Erkan Canak ile Cemal Nayır arasındaki ilişkileri bilgdiğini söylüyordu. Bu gelişme üzerine soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Savcı Zekeriya Öz, cezaevinde Seydani’nin ifadesini aldı. İfadede Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ve 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt’a suçlamalar yöneltiliyordu. Jandarma’nın İstihbarat elemanı olduğunu mahkemede kanıtlayan Seydani, yaklaşık 3 yıllık tutukluluğun ardından 2010 Ağustos ayında serbest bırakıldı.

1 milyon dolar yetmedi

Seydani olayın sonrasını şu şekilde anlattı, “Nayır’ın davası 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Nayır’ın tahliye edilmesi için avukatlar Ali Hadi Emre ile Kudbettin Kaya birlikte çalıştılar. Cemal Nayır kendisini tahliye ettirebilmek için 1 milyon dolar parayı Kudbettin Kaya aracılığıyla Mahkeme Başkanı Erkan Canak’a verdi. Görülen davalarda Nayır’ın tahliyesi için çalışıldı ancak ifade verenlerden ve olayın fazlasıyla basında yer almasından dolayı Nayır’ın tahliyesi gerçekleşmedi.”

Parayı geri verdi

“İlerleyen dönemde tahliye gerçekleşmediği için alınan 1 milyon Doları mahkeme başkanı Erkan Canak geri verdi. Paranın 800 bin doları Cemal Nayır’a geri verildi. Ancak 200 bin dolarlık kısmı Kudbettin Kaya’da kaldı. Dava hala sürüyor”

Tahliye etmem için tehdit etmesi mi lazım?

Eski 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak ile avukat Ali Hadi Emre’nin bir telefon konuşması da polisin tekibine takılmıştı. Canak’ın telefon konuşmasında, tutuklu yargılanan uyuşturucu baronu Cemal Nayır’ı tahliye etmediği için avukat Kudbettin Kaya tarafından tehdit edildiğini öne sürüyordu.

E.C: Kutbeddin beni ikide bir tehdit edip duruyor ya o hadiseden dolayı. Yok efendim işte bunu tahliye edeceksin, etmezsen seni müfettişe şikayet ederim, iftira ederim. Zafer Bey’e söylemiş. Oda geldi bana söyledi. Moralim bozuluyor ya. Ben de anlamıyorum ki. Yok efendim, seni şikayet edeceğim. Yok şunu yapacağım. Ben de yatarım sen de yat. Yok bilmem ne. Ya bu kafayı mı yemiş ne? Böyle tehditle bir şey mi istiyor?

A.H.E: Bir konuşurum başkanım. Size uğrarım sonra.

E.C: Yani adamı katil edecek bu adam! Hayır kaç senelik arkadaşımız. Sesimizi çıkarmayalım diyoruz. Yok efendim gideceğim demiş şeye Zafer Bey’e. Yok Fatihte müfettiş var gideceğim ona, her şeyi anlatacağım, Kadir Bey’e de anlatacağım. Gerekirse Seyfi Bey’e de anlatacağım. yani ne bileyim bilmem ne. Uyuşturucu baronunu tahliye etmem için beni böyle tehdit etmesi mi lazım? Bu adamı ben nasıl tahliye edeyim diyorum. Yok illa sen bunu tahliye edeceksin. Bu kadar üstüme gelinmez ya.

UYAP’ta rüşvetle dosyanın yeri değişti

Serbest bırakılmasının ardından yürütülen “Adil Yargıyı Etkileme” soruşturması kapsamında tanık sıfatıyla ifade veren Seydani, burada tüm bildiklerini anlattı. Seydani, “Emre, tutuklu Cemal Nayır’ı cezaevinde ziyaret ederek görüşmeler yaptı. Davanın kendilerince olumlu olarak sonuçlanacağını düşündükleri ve mahkeme başkanlarını tanıdıkları İstanbul 10. ve 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesi için karar aldılar. UYAP sisteminde çalışan 2 görevliye 100 bin dolar verip dosyanın İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne düşmesini sağladılar” dedi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR