Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
UTANMA DUYGULARI YOK
UTANMA DUYGULARI YOK
CNNTürk'te Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K programına konuk olan Engin Alan'ın kızı Tülin Alan, babasının neden hala tutuklu olduğunu anlayamadığını söyledi.
16 Nisan 2014, 07:09

 

Balyoz Davası'nda 18 yıl hapis cezası alan MHP Milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan'ın kızı Tülin Alan, babasının tutukluluk durumunun devam etmesi nedeniyle Genelkurmay'a ve Meclis'teki siyasi partilere sitem etti.

Zirve sanıkları tahliye edildiğinde saçını başını yolduğunu söyleyen Tülin Alan, ''Bu süreçte Genelkurmay'ın üzerine düşeni yaptığını düşünmüyorum. Hatta babam milletvekili seçilene kadar bizi arayan bile olmadı. Bizim çocukluğumuzdan beri güvendiğimiz koca koca general amcalar, abiler meğer kağıttan kaplanmış'' dedi.

CNNTürk'te Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K programına konuk olan Engin Alan'ın kızı Tülin Alan, babasının neden hala tutuklu olduğunu anlayamadığını söyledi.

''GENERAL AMCALAR KAĞITTAN KAPLAN ÇIKTI''

Genelkurmay'ın Balyoz Davası konusunda üzeirne düşeni yapmadığını iddia eden Tülin Alan, "Biz onların masaya vurmasını beklemiyorduk. Ama Genelkurmay'ın avukatları en azından iddianameyi incelemeli ve sahte delilleri çürütmeliydi. Bizim bilirkişi raporlarımız dikkate alınmadı, savunma hakkımız ihlal edildi, tanıklarımız dinlenmedi. Bu süreçte Genelkurmay'ın üzerine düşeni yaptığını düşünmüyorum. Hatta babam milletvekili seçilene kadar bizi arayan bile olmadı. Bizim çocukluğumuzdan beri güvendiğimiz koca koca general amcalar, abiler meğer kağıttan kaplanmış" dedi.

''ANAYASA MAHKEMESİ CEVAP BİLE VERMEDİ''

Kasım ayından bu yana üç kez Anayasa Mahkemsi'ne dilekçe verdiklerini söyleyen Alan, "Twitter için bie acil şekilde toplanıp karar veren Anayasa Mahkemesi Kasım ayından bu yana bize bir cevap bile vermedi" diye konuştu. 

Alan, iç hukuk yollarının tükenmediği için AİHM'e müracat edemediklerini söyledi.

''UTANMA DUYGULARININ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM''

Hükümlü ve tutuklu diğer bütün milletvekillerinin serbest kaldığını ancak babası Engin Alan'ın tutuklu olduğunu söyleyen Tülin Alan, Meclis'in bu konuda adım atması konusunda umudunun olmadığını söyledi.

Tülin Alan "Eğer bir utanma duyguları olsaydı şimdiye kadar bu sorunu çözmüş olurlardı. Ama benim onlardan umudum yok. Bizim beklentimiz Anayasa Mahkemesi'nin vereceği kararda" dedi.

''O TAHLİYELERDE SAÇIMI BAŞIMI YOLDUM''

Zirve sanıklarının tahliye edildiğini ancak devlete 40 yıl hizmet eden ve halihazırda milletvekili olan babasının tutuklu olduğunu belirten Tülin Alan "O tahliyeleri izlerken saçımı başımı yoldum. İnsan düşünmeden edemiyor. Üç kişinin boğazını kesenler serbest kalırken benim babam 4 yıldır hala tutukluysa ortada bir kin mi var?" şeklinde konuştu.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR