Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GALATASARAY BURSA'DA FİNALE KOŞTU
GALATASARAY BURSA'DA FİNALE KOŞTU
Zi­ra­at Tür­ki­ye Ku­pa­sı ya­rı fi­na­lin­de, Ga­la­ta­sa­ray 2-2’nin rö­van­şın­da dep­las­man­da kar­şı­laş­tı­ğı Bur­sas­po­r’­u 2-0 ge­ri­ye düş­me­si­ne rağ­men müt­hiş bir ge­ri dö­nüş­le 5-2 ye­ne­rek adı­nı fi­na­le yaz­dır­dı.
16 Nisan 2014, 20:54

 

Zi­ra­at Tür­ki­ye Ku­pa­sı ya­rı fi­na­lin­de, Ga­la­ta­sa­ray 2-2’nin rö­van­şın­da dep­las­man­da kar­şı­laş­tı­ğı Bur­sas­po­r’­u 2-0 ge­ri­ye düş­me­si­ne rağ­men müt­hiş bir ge­ri dö­nüş­le 5-2 ye­ne­rek adı­nı fi­na­le yaz­dır­dı.

3. DA­Kİ­KA: Kor­ner­den Sel­çuk İnan or­ta­la­dı. Me­lo­’nun ka­fa vu­ru­şun­da ka­le­ye gi­den to­pu, çiz­gi üze­rin­den Bel­lusc­hi çı­kar­dı.

29. DA­Kİ­KA: Fer­nan­da­o’­nun Vey­sel Sa­rı ta­ra­fın­dan dü­şü­rül­me­siy­le ka­za­nı­lan ser­best vu­ru­şu Vol­kan Şen kul­lan­dı. Vol­ka­n’­ın sol ta­raf­tan ce­za sa­ha­sı içi­ne yap­tı­ğı or­ta­da to­pa iyi yük­se­len Bre­zil­ya­lı fut­bol­cu Fer­nan­da­o’­nun ka­fa vu­ru­şun­da, Şa­mi­l’­in ka­fa­sı­na çar­pan me­şin yu­var­lak, Ga­la­ta­sa­ray ağ­la­rı­na git­ti ve Bur­saspor maç­ta öne geç­ti: 1-0.

33. DA­Kİ­KA: Bur­sas­po­r’­un sağ ka­nat­tan ge­liş­tir­di­ği atak­ta Şe­ner Öz­bay­rak­lı to­pu ce­za sa­ha­sı içi­ne gön­der­di. Yi­ne sah­ne­ye çı­kan Fer­nan­da­o’­nun düz­gün vu­ru­şun­da me­şin yu­var­lak 2’n­ci kez Ga­la­ta­sa­ray fi­le­le­ri­ne git­ti: 2-0.

45+1. DA­Kİ­KA: Ce­za sa­ha­sın­da Bu­rak Yıl­ma­z’­ın pa­sın­da top­la bu­lu­şan Sne­ij­de­r’­in vu­ru­şun­da me­şin yu­var­lak, ağ­lar­la bu­luş­tu: 2-1.

49. DA­Kİ­KA: Ga­la­ta­sa­ray sol ka­nat­tan bir kö­şe vu­ru­şu kul­lan­dı. Ce­za ala­nı­na ya­pı­lan or­ta­da sa­vun­ma to­pu kar­şı­la­dı. Ata­ğın de­va­mın­da Sne­ij­de­r’­in yap­tı­ğı or­ta­da ce­za ala­nı için­de İb­ra­him to­pa eliy­le mü­da­ha­le et­ti ve ka­rar pe­nal­tı!

50. DA­Kİ­KA: Pe­nal­tı­da to­pun ba­şı­na ge­çen Sel­çuk İnan to­pu sol üst kö­şe­den ağ­lar­la bu­luş­tur­du: 2-2.

53. DA­Kİ­KA: Kon­tra­tak­ta ce­za ala­nı dı­şı sol çap­ra­zın­da top­la bu­lu­şan Vey­sel'in sert şu­tu Frey'den sek­ti ve Bu­rak se­ken to­pu ağ­la­ra gön­der­di: 2-3.

58. DA­Kİ­KA: Ge­li­şen Ga­la­ta­sa­ray ata­ğın­da ce­za ala­nı dı­şı ön bö­lü­mün­de top­la bu­lu­şan Sab­ri'nin sert şu­tu üst­ten az fark­la dı­şa­rı­ya git­ti.

68. DA­Kİ­KA: Sol­dan ge­li­şen Ga­la­ta­sa­ray ata­ğın­da Sne­ij­der'in pa­sın­da Bu­rak, Sab­ri ile ver­kaç ya­pıp boş du­rum­da kal­dı ve to­pu ağ­la­ra gön­der­di: 2-4.

71. DA­Kİ­KA: Ga­la­ta­sa­ray yi­ne pe­nal­tı ka­zan­dı. Sne­ij­der'in ara pa­sın­da sağ çap­raz­dan ha­re­ket­le­nen Sab­ri ce­za ala­nın­da İb­ra­him'e ça­lım at­tı­ğı sı­ra­da İb­ra­him to­pa ka­yar­ken eliy­le mü­da­ha­le et­ti ve ka­rar pe­nal­tı. To­pun ba­şı­na ge­çen Me­lo top ve ka­le­ci­yi ay­rı kö­şe­le­re gön­der­di: 2-5.

Mancini’den itiraf: ‘Fener hak ettİ’

Ga­la­ta­sa­ray Tek­nik Di­rek­tö­rü Ro­ber­to Man­ci­ni, uzun sü­re son­ra ge­len dep­las­man ga­li­bi­ye­ti­ni yo­rum­la­ya­rak söz­le­ri­ne baş­la­dı. “3 ay­dır dep­las­man­da ga­lip ge­le­mi­yor­duk” di­yen İtal­yan ho­ca “Çok en­te­re­san, ga­rip. Ba­zen se­be­bi­ni bu­la­mı­yor­su­nu­z” dedi. Son dö­nem­de al­dı­ğı eleş­ti­ri­le­re de de­ği­nen Man­ci­ni “Fark­lı sis­tem­ler de­ne­yin­ce oyun­cu de­ği­şik­lik­le­ri olu­yor. Bu ko­nu­da in­san­la­rın be­ni eleş­tir­me­si çok da umu­rum­da de­ğil” de­di.

He­de­flerinin artık lig ikin­ci­li­ği ve Tür­ki­ye Ku­pa­sı olduğunu belirterek “Bak­tı­ğı­nız za­man ligde şam­pi­yon­lu­ğu hak eden bir Fe­ner­bah­çe var. Biz­den da­ha iyi oy­na­dı­lar. İkin­ci­lik bi­zim için çok önem­li. Bu ikin­ci­li­ği ka­za­na­bil­mek için önü­müz­de­ki bü­tün maç­la­rı al­ma­lı­yız. Ka­sım­pa­şa ile baş­la­ya­ca­ğız. Ta­raf­tar­ı­mı­zın ol­ma­yı­şı bi­raz üzü­cü. Ama ka­dın ta­raf­tar­la­rı­mı­za ve ço­cuk­la­rı­mı­za gü­ve­ni­yo­ruz” ifadelerini kullandı.

Volkan ve Burak gerilimi

Galatasaray’ın golcüsü bir pozisyonda yerde kalan Volkan’a “Çabuk kalk” diye tepki gösterince saha karıştı. Kulübelerin de dahil olduğu olay iki futbolcunun gördüğü sarı kartlar sonrası yatıştı

 Kar­şı­laş­ma­nın 17. da­ki­ka­sın­da sa­ha ka­rış­tı. Bur­sas­por’un bir kon­tra­ta­ğı es­na­sın­da Vol­kan Şen, Fe­li­pe Me­lo’nun mü­da­ha­le­siy­le yer­de kal­dı. Teh­li­ke­li ge­li­şen atak az fark­la aut­la so­nuç­la­nır­ken Vol­kan’ın hâ­lâ yer­de yat­tı­ğını gö­ren Bu­rak Yıl­maz, ra­ki­bi­nin ya­nı­na gi­de­rek kalk­ma­sı­nı is­te­di. An­cak Vol­kan’ın tep­ki­si sert olun­ca or­tam bir an­da ge­ril­di. Di­ğer fut­bol­cu­la­rın da ola­ya da­hil ol­ma­sıy­la sa­ha için­de bü­yük bir kar­ga­şa ya­şan­dı. Bu­rak, ken­di­si­ne tep­ki gös­te­ren Bur­sas­por Tek­nik Di­rek­tö­rü  İr­fan Buz’la da tar­tı­şır­ken, sa­ha­ya gi­ren Ga­la­ta­sa­ray Tek­nik Di­rek­tö­rü Man­ci­ni, oyun­cu­su­nu ya­tış­tır­mak için bü­yük ça­ba sarf et­ti. Ger­gin­li­ğin ar­dın­dan ha­kem İl­ker Me­ral Bu­rak ve Vol­kan’a bi­rer sa­rı kart çı­kar­dı.

‘İlk penaltı kararı yanlış’ (Hakem hocası Ertuğrul Dilek yorumladı)

Burak-Volkan gerginliği: İki futbolcuya sarı kart kararı doğru. Kırmızı kart ise ağır olurdu. Ancak her şeyi başlatan Melo’ya da sarı verilmeliydi. Melo, Volkan’a bariz şekilde faul yapıyor. Her zaman, her yerde pürüz bir futbolcu.

Galatasaray’ın birinci penaltısı: Futbolcunun arkası dönük. Eli normal seviyede ve ayrıca açılmamış. Penaltı kararı bence yanlış.

Galatasaray’ın ikinci penaltısı: Bursalı oyuncu topu yerde ellediği için penaltı. Doğru karar.

Bursaspor’un penaltı beklentisi: Kaleci Muslera’nın rakibiyle çarpışması gibi görünse de, topu alamayınca rakibini düşürdü. Penaltı verilebilirdi.

70 gün sonra dışarıda güldü

Galatasaray, Bursaspor’u devirerek 70 gün süren deplasman fobisini de aşmış oldu. Sarı-Kırmızılı takım dış sahada oynanan resmi maçlarda en son, yine Türkiye Kupası’nda Tokatspor’u yenmişti. Bu maç 5 Şubat 2014 tarihinde oynanmıştı.

Yekta’nın kaşı yarıldı

Melo'nun penaltı golü sonrası saha kenarında sevinen Galatasaraylı futbolculara yabancı cisim yağdı. Yüzüne çakmak isabet eden Yekta’nın kaşı yarıldı. Burak da attığı ikinci golü yerde kayarak kutlarken bu sırada atılan bir su şişesinin hedefi oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR - SUAT VİLGEN


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR