Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YALOVA BELEDİYESİNİ ADETA TALAN ETMİŞLER
YALOVA BELEDİYESİNİ ADETA TALAN ETMİŞLER
Yalova’da seçimi kaybeden AKP’li eski Başkan Yakup Koçal’ın seçmenlerine verdiği 75 bin porsiyon yemek karşılığı 984 bin liralık yemeğin bedelini belediyeye fatura etmesiyle ilgili skandala yenisi eklendi.
20 Nisan 2014, 21:17

 

Yalova’da seçimi kaybeden AKP’li eski Başkan Yakup Koçal’ın seçmenlerine verdiği 75 bin porsiyon yemek karşılığı 984 bin liralık yemeğin bedelini belediyeye fatura etmesiyle ilgili skandala yenisi eklendi.

Koçal’ın “pilavüstü kavurma” aldığı Kumsal Restaurant’ın işletmecisi, eski başkanın 615 bin 705 liralık faturası ödenmediği için CHP’ye geçen Yalova Belediyesi’ne “icra” gönderdi. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, aynı firmanın belediyeden 2013 yılından da alacağı olduğunu ve icra takibine başvurmadığına dikkat çekerek, “Üstelik burada usulsüzlük var. Faturalardan biri 3 Nisan 2014 tarihli. Ben o tarihte belediye başkanıyım ve böyle bir yemek vermedim. Usulsüzlük var, itiraz edeceğim” dedi.

Yalova'da seçimi kaybeden AKP’li eski Başkan Koçal’ın, seçim kampanyası kapsamında, ağırlıklı olarak şubat ve mart aylarında verdiği 75 bin porsiyon yemeğin bedeli olan 984 bin liralık faturayı belediyeye kestirdiği ortaya çıkmıştı. Koçal, broşür ve seçmenlerine “ıslanmasın” diye dağıttığı şemsiyelerin de aralarında bulunduğu malzemeler için de belediyeyi adres göstermiş ve yeni seçilen CHP’li Belediye Başkanı Vefa Salman, 1 milyon 143 bin liralık “borç faturası” ile karşılaşmıştı.

İçişleri müfettişlerini belediye hesaplarını incelemeye çağıran Salman, henüz inceleme bile başlamadan bu kez “icra şoku”yla sarsıldı. Koçal’ın yemekleri “ısmarladığı” firmalardan Kumsal Restaurant işletmecisinin, 1’i 24 Ocak, ikisi 14 Şubat, ikisi 24 Mart, biri 7 Mart ve biri ise 3 Nisan tarihli toplam 615 bin 705 liralık alacağı için, belediyeyi icraya verdiği ortaya çıktı. Ancak icrayla alacak tahsili istenen yemek bedeli olan 72 bin 106 liralık faturalardan birinin ise Salman’ın göreve başladığı tarihten sonra, 3 Nisan 2014’de hazırlanması dikkat çekti.

 

‘Böyle bir yemek vermedim’

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, belediyeye icra gönderilmesinin altında “kötü niyet” yattığına dikkat çekti. Resmi adı “Işınsu Külüşlü” olan Kumsal firmasının, belediyeden 2013 yılına ait 600 bin liralık alacağı olduğunu, bunların faturalarının da elinde bulunduğunu belirten Salman, “İşin ilginç yanı, firma bu alacağı için icraya gitmiyor, seçim sürecinde dağıtılan yemekler için icra getiriyor. Ayrıca bu faturalarda mali açıdan da usulsüzlük var. 3 Nisan tarihli bir fatura var. Ben o tarihte belediye başkanıydım ve böyle bir yemek vermedim. Böyle bir şey hangi ahlaka sığar? Böyle bir yemek vermediğim gibi verdiğiniz yemeğin faturasını en fazla 10 gün içinde bildirmek zorundasınız, ama böyle bir şey olmadı. Ben defterdarlığı göreve çağırdım, icraya da itiraz edeyeceğim” dedi.

 

Koçal döneminde patladı

Kumsal firmasının, Koçal’ın belediye başkanı olduğu 2009’dan önce “batık” bir firma olduğunu ve borçlularının icra kanalıyla alacaklarını tahsil ettiğini belirten Salman, ancak AKP’li başkan döneminde “patlama yaptığını” söyledi. Yalova Belediye Başkanı’nın özel kalem müdürü ile bu firmanın ortaklarının arasında yakın ilişki olduğunu belirten Salman, “Özel kalem müdürü olan şahıs, bu firmanın ortaklarıyla can ciğer kuzu sarması. Geçen gün Çınarcık Belediye Başkanı’nı ziyaret ettim. Bizim yemek yediğimiz yerde, özel kalem müdürü ile firmanın ortaklarını yemek yerken kendi gözlerimle de gördüm” diye konuştu.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR