Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRK VE ERMENİ TOPLUMLARI DÜŞMAN DEĞİL
TÜRK VE ERMENİ TOPLUMLARI DÜŞMAN DEĞİL
Serj Sarkisyan'ın 1915 olaylarının yıldönümü vesilesiyle yapacağı "24 Nisan konuşmasının" metni Ermenistan Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yayınladı.
24 Nisan 2014, 08:21

 

Serj Sarkisyan'ın 1915 olaylarının yıldönümü vesilesiyle yapacağı "24 Nisan konuşmasının" metni Ermenistan Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yayınladı.

"Osmanlı İmparatorluğu'nun halefi olan Türkiye, Ermeni Soykırımı'nı tümüyle inkar politikasını sürdürüyor" denilen metinde şu ifadeler de yer alıyor:

"Biz bir suçun inkarının da bu suçun doğrudan devamı anlamına geldiğinden eminiz. Gelecekte benzer suçları sadece bu suçun kabul edilmesi ve kınanması önleyebilir."

YARDIM EDEN TÜRKLERİ DE HATIRLIYORUZ

Sarkisyan, Türk toplumunu düşman olarak görmediklerini de herkesin önünde bir kez daha teyit etmek istediklerini belirtti. Sarkisyan, "masum kurbanların anısı önünde eğilirken, Ermeni komşularına yardım elini uzatan Türkleri, Türk aileleri de hatırladıklarının" altını çizdi ve "Tanrı yurttaşlarımıza elini uzatarak onlara çok şey verenleri, kendilerinin ve ailelerinin hayatını tehlikeye atanları kutsasın" ifadelerini kullandı.

Ermenistan Cumhurbaşkanı'na göre, "Bu tarihi utancı geride bırakılması ve devletin bu ağır yükün altından kurtarılması" Türkiye'nin tavrına bağlı.

TAZİYEYE ATIF YOK

BBC Türkçe'ye göre Türkiye ile 2009'da imzalanan protokolleri de hatırlatan Sarkisyan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü taziye mesajına ise değinmedi.

Erdoğan dün yaklaşık bir asır önce hayatını kaybeden Ermenilerin torunlarına başsağlığı dilemişti. Ermenice dahil dokuz dilde Başbakanlık düzeyinde yapılan taziye açıklamasının daha önce bir benzeri yoktu.

Ermenistan ve Ermeni diasporası Osmanlı İmparatorluğu döneminde Anadolu'da yaşayan Ermenilerin zorla göç ettirilmesi nedeniyle yaklaşık 1,5 milyon Ermeni'nin yaşamını yitirmesinin "soykırım" olarak tanınmasını istiyor.

Aralarında Almanya, Fransa, İsveç ve Rusya'nın da olduğu 20'ye yakın ülke 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanırken, geniş bir Ermeni diasporasına sahip olan ABD bu ülkeler arasında yer almıyor.

Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama'nın, bugün yapacağı açıklamada 1915'te yaşananlar ile ilgili olarak önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da "Meds Yeghern (Büyük Felaket)" ifadesini kullanması bekleniyor.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR