Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALMANYA'NIN YAPTIĞI BÜYÜK AYIP
ALMANYA'NIN YAPTIĞI BÜYÜK AYIP
Almanya'nın NATO müttefiki Türkiye’ye yaptığı büyük ayıp,Türkiye'yi bir resmen bir düşman ülkesi gibi izlemesinin nedenleri araştırılmalı .
22 Ağustos 2014, 13:40

 

Almanya'nın NATO müttefiki Türkiye’ye yaptığı büyük ayıp,Türkiye'yi bir resmen bir düşman ülkesi gibi izlemesinin nedenleri araştırılmalı .

2009 yılında Alman İçişleri ve Savunma Bakanlığı önerisi üzerine kabinede alınan karar çerçevesinde Almanya Federal istihbarat servisi BND Türkiye'yle ilgili elektronik dinlemeye ve her türlü bilgiyi almaya başladı.

BND’nin Orta Doğu Merkezi Ankara’da

Alman istihbarat teşkilatının Orta Doğudaki en büyük bölümü  Ankara’da 30 kişi ile yer alıyor. Bu çerçevede 5 yıldır Türkiye’yi her açıdan dinleyen Almanya bu süreç zarfında başka hiçbir NATO ülkesine yönelik 2 Alman Bakanının istemesi bir işlevde bulunmadı.

Her ne kadar tesadüfi bir sistemle Amerika Dış işleri Bakanı John Kary ve eski Dış işleri Bakanı Hillary Clinton birer kere dinlemeye takılsa da, bunlar Almanya'nın istemeden Almanya'nın ismi geçtiği için dinlemek zorunda kaldığı dinlemelerdir.

İki bakanlığın böyle bir istekte bulunmasının nedenleri açısından ilk olarak Alman Savunma Bakanlığının Türkiye’ye tam anlamıyla güvenmemesi ve hala bazı unsurların Türkiye'nin karşıt ülke olarak görmesinden kaynaklanıyor.

Alman İçişleri Bakanlığının bu konudaki girişimi de Almanya’da yaşayan Türklere olan tepkisinden kaynaklanıyor.

Anayasayı Koruma teşkilattı Türkiye’yi takip ediyor

Almanya'nın İçişlerine yönelik İstihbarat servisi Alman Anayasayı koruma teşkilatı da bugün Almanya’da uzun süredir birçok önemli Türk'ü dinlemekte ve  bunlar için rapor tutmaktadırlar.

Ayrıca alman anayasayı koruma teşkilatı 2007’de Naziler tarafından vurulması ön görülen 88 kişiyi içeren ve bunların 68 Türk olduğu listeyi hiç bir zaman kamuoyuna sunmamış ve Nazilerin vurmayı planladığı kişilerde her hangi bir duyuru yapmamıştı. Almanya bu konuda dileyeceği bir özürle konuyu atlatamaz, nasıl 8 Türk işçisi Almanya'da Naziler tarafından öldürüldükten sonra Almanya bu konuyla ilgili ailelere 5’er bin Euro yardımlar yaparak olayı sal saklamak istemiştir. Aynı şeyi Almanya şimdi Türkiye'ye karsı yapıyor. Türkiye'nin bu konuda ciddi bir tutum alması şarttır. 

Almanya’nın ayıbı, özürü kabahatinden büyük

Geçtiğimiz hafta sonu ilk önce Almanya nasıl özür dileyecek diye açıklamalar yaparken bunda büyük bir değişiklik oldu. Pazar günü çıkan Alman gazetelerinde politikacılar özellikle Hristiyan Demokratlar ve Hür Demokratlar, biz müttefik olarak yalnız ABD ve Fransa ve İngiltere’yi görüyoruz dediler.

Frankfurt Allgemeine Zeitung’da Türkiye’yi dost ülkeler sınıfında görmeyen Alman politikacıları Türkiye’deki PKK olayları veya eroin kaçakçılığı gibi konulardan Türkiye’ye karşı böyle bir dinlemenin gerekli olduğunu dile getiriyorlar.

MİT-BND işbirliği gelişmeleri

Genel olarak Alman Gizli Emniyetiyle MİT arasında her zaman bir işbirliği vardı. Böyle gelişmeleri izlemek için, kişileri dinleme zorunluğu yoktu. Baktığınız zaman Almanya takriben son beş yılda 3.000 kadar önemli Türk şahsiyetini dinlemiş. Bunların kim olduğu her halde yavaş yavaş ortaya çıkacak, şuanda kimler olduğu Türk kamuoyunda bilinmiyor. Fakat Almanya’nın Türkiye’yi NATO müttefiki ve dostu olarak görmemesini anlamakta güçlük çekiyoruz Bundan sonra Türkiye’nin de Almanya’ya karşı dikkatli olması ve Türk MİT’inde Almanya’daki önemli politikacıları veya Türkiye aleyhine lobi yapan kişileri dinlemesinde yarar vardır diye düşünüyorum.

Almanya’nın eski Büyükelçilerinden Hans Joachim Vergau 90’lı yılların sonu, 2000’li yılların başlarında aynı zamanda Almanya Federal İstihbarat Teşkilatında yönlendiricisi olarak, o zaman Türkiye’de çalışan Süddeutsche Zeitung’un muhabiri  Wolfgang Koydl’le birlikte BND adına Türkiye’de önemli şahıslara veya Almanya’da çalışıp kendilerine için tehlikeli gördüklerine saldırılar yaparlardı.

Ayrıca Ankara’da BND kendileri için yararlı bulduğu bazı Türk bilim adamlarını yaz aylarında bursla Almanya’ya getirerek bilgi için kullanırlar.

BND artık Türkiye’ye ciddi olarak dost olmayan sınıfa almış. Tanrı bizi BND’den korusun.

Prof Dr.Faruk Şen

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR