Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ANKARA IŞİD İÇİN UYARILMIŞ
ANKARA IŞİD İÇİN UYARILMIŞ
Son günlerde yaptığı katliamlar ve kafa kesme görüntüleriyle gündemde olan IŞİD için ABD ve Avrupa ülkelerinin Türkiye’yi defalarca uyardığı iddia edildi.
25 Ağustos 2014, 07:02

 

Son ola­rak Ame­ri­ka­lı bir ga­ze­te­ci­yi ka­fa­sı­nı ke­se­rek öl­dür­me­siy­le dün­ya gün­de­min­de bir nu­ma­ra­lı ko­nu ha­li­ne ge­len Adına Irak Şam İslam Devleti denilen  IŞİD ör­gü­tü, göz­le­ri ye­ni­den Tür­ki­ye­’nin Su­ri­ye ve Irak sı­nır­la­rı­na çe­vir­di.

İn­gi­liz The Ob­ser­ver ga­ze­te­si­nin ha­be­ri­ne gö­re, ABD ve Av­ru­pa ül­ke­le­ri IŞİ­D’­e ka­tı­lan mi­li­tan­la­rın Tür­ki­ye üze­rin­den ge­çi­şi­nin en­gel­len­me­si için An­ka­ra­’ya yo­ğun bas­kı yap­tı. Ga­ze­te­nin Or­ta­do­ğu mu­ha­bi­ri Mar­tin Chu­lo­v’­un ka­le­me al­dı­ğı ha­be­re gö­re, bu bas­kı­lar 18 ay­dır sü­rü­yor. An­cak Türk yet­ki­li­ler, di­ni ne­den­ler­le Su­ri­ye­’ye ge­len­ler­le mi­li­tan­la­rı ayır­ma­nın zor ol­du­ğu­nu ile­ri sü­re­rek bu çağ­rı­la­ra ce­vap ver­me­di.

SI­NIR­DA ÇA­TIŞ­MA EN­Dİ­ŞE­Sİ

Türk is­tih­ba­rat yet­ki­li­le­ri­nin Ba­tı­lı ül­ke­le­re ör­gü­te ka­tı­la­cak va­tan­daş­la­rı­nın Tür­ki­ye­’ye gir­me­sin­den ön­ce ha­ber ver­me­le­ri­ni is­te­di. An­cak bu­na rağ­men Türk­le­r’­in is­tek­siz gö­rün­me­le­ri Av­ru­pa­lı­la­r’­ı öf­ke­len­dir­di. Ha­ber­de ay­rı­ca, Su­ri­ye­’de Esed güç­le­ri­nin Ha­le­p’­te IŞİ­D’­in yol­la­rı­nı kes­ti­ği, bu ne­den­le Türk sı­nı­rın­da ya­kın­da bü­yük bir ça­tış­ma çı­ka­bi­le­ce­ği be­lir­til­di. Muh­te­mel bir ça­tış­ma­nın da Tür­ki­ye­’ye pa­ha­lı­ya pat­la­ya­ca­ğı vur­gu­lan­dı.

IŞİD TÜRK SINIRIDA DAYANDI

Su­ri­ye­’nin ku­ze­yin­de­ki Ha­le­p’­e doğ­ru iler­le­yen IŞİD güç­le­ri, bu şe­hir­le Tür­ki­ye ara­sın­da­ki bağ­lan­tı­yı kes­me­ye ça­lı­şı­yor. IŞİD mi­li­tan­la­rı dün Esed re­ji­mi­ne kar­şı sa­va­şan mu­ha­lif­ler­den Öz­gür Su­ri­ye Or­du­su­’nun kon­tro­lün­de­ki Azez il­çe­si­ne ağır si­lah­lar­la sal­dır­dı. Ça­tış­ma­lar­da her iki ta­raf­tan da ka­yıp­lar ol­du­ğu bil­di­ril­di. Tür­ki­ye sı­nı­rın­da­ki Aze­z’­e 5 ki­lo­met­re ka­dar yak­la­şan IŞİD, ka­sa­ba­yı ele ge­çi­re­rek böl­ge­de­ki es Se­la­me Sı­nır Ka­pı­sı­’nı al­ma­yı he­def­li­yor. Ör­güt, ge­çiş­ler­den el­de edi­le­cek ge­li­re tek ba­şı­na sa­hip ola­cak.

Öte yan­dan, Su­ri­ye­’nin Rak­ka vi­la­ye­ti­ne bağ­lı Tab­ka il­çe­sin­de­ki as­ke­ri ha­va­ala­nının IŞİD ör­gü­tü­nün kon­tro­lü­ne geç­ti­ği kay­de­dil­di.

ALMAN REHİNE FİDYEYLE KURTULDU

Su­ri­ye­’de bir yıl ön­ce kay­bo­lan ve IŞİ­D’­in elin­de ol­du­ğu be­lir­ti­len bir Al­man va­tan­da­şı ser­best bı­ra­kıl­dı. Al­man yet­ki­li­ler ya­lan­la­sa da adı açık­lan­ma­yan 27  ya­şın­da­ki Al­ma­n’­ın ser­best bı­ra­kıl­ma­sı için fid­ye öden­di­ği be­lir­til­di. ABD ise ga­ze­te­ci Ja­mes   Fo­ley için fid­ye öde­me­yi red­det­miş, IŞİD de Fo­le­y’­in ba­şı­nı ke­se­rek öl­dür­müş­tü.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR