Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KATLİAM GİBİ KAZAYA BAKAN AÇIKLAMASI
KATLİAM GİBİ KAZAYA BAKAN AÇIKLAMASI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Mecidiyeköy'de yaşanan asansör kazasının ardından, gece saatlerinde inşaat alanına geldi. İçeride İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile birlikte inceleme yapan Bakan Faruk Çelik açıklama yaptı
7 Eylül 2014, 07:23

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Mecidiyeköy'de yaşanan asansör kazasının ardından, gece saatlerinde inşaat alanına geldi. İçeride İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile birlikte inceleme yapan Bakan Faruk Çelik açıklama yaptı

Herkesi üzüntüye boğan bir kazanın yaşandığını belirten Bakan Faruk Çelik, “Mecidiyeköy'de bahse konu inşaatta maalesef dün akşam saat 19.45 sıralarında, bütün milletimizi üzüntüye boğan müessir bir kazayla karşı karşıya kaldık. Bu meydana gelen müessir olay neticesinde 10 çalışanımız, 10 emekçimiz ne yazık ki hayatını kaybetti. Öncelikle hayatını kaybeden arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağolsun. Yaşanan bu olayların bir daha yaşanmaması konusunda hep temennilerimizi ifade ediyoruz. “ ifadelerini kullandı.

Rezidans inşaatında asansör yere çakıldı: 10 ölü 

“ASANSÖRÜN RAYLI SİSTEMDEN ÇIKMASI NETİCESİNDE MEYDANA GELEN BİR KAZA"

Yaşanan kazanın asansörün raylı sistemden çıkması sonucu meydana geldiğini belirten Bakan Faruk Çelik, “Olayın neden, nasıl olduğu konusunda bizimde şuan da yaptığımız değerlendirmelerde elimdeki bilgi, bir yük asansörünün, katlarda özellikle ağırlıklı olarak kartonpiyer ve benzeri işleri yapan işçilerimizin malzeme taşırlarken, malzeme ile birlikte çıkarlarken, asansörün raylı sistemden çıkması neticesinde malzemelerle beraber asansör boşluğuna düşmelerinden meydana gelen son derece üzüntü verici bir tablo. Bu kazanın neden kaynaklandığı, sebeplerinin ne olduğu, bu arızanın neden kaynaklandığı konusunda tabii gerek idari gerek adli soruşturmalar devam ediyor. Teknik düzeyde bakanlığa bağlı müfettişler olay duyulur duyulmaz görevinin başına geçti ve bu olayın neden kaynaklandığını bulmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kısa süre içerisinde bu asansörde meydana gelen kazanın nedeninin ortaya çıkacağı umudu içerisindeyiz" dedi.

“İHMAL VE KUSUR NEREDE VAR İSE BUNLARIN ÜZERİNE GİDİLECEK"

Yaşanan asansör kazası ile ilgili idari ve adli soruşturmanın devam ettiğini belirten Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Tabii ki bu inşaat alanında, özellikle bildiğiniz gibi bir mevzuat çerçevesinde iş güvenliği uzmanının, iş sağlığı uzmanının bulundurulma zorunluluğu var. Bunlar nasıl raporlandırma, nasıl değerlendirme yaptılar. Burada çalışma koşulları ile ilgili durum nedir? Konu ile ilgili savcılık zaten olayın üzerinde. Sayın Vali Mutlu'nun belirttiğine göre 8 kişi şuan da gözaltında. İhmal ve kusur nerede var ise bunların üzerine gidilecek. Temennimiz bu tür olayların bir daha yaşanmaması. “ şeklinde konuştu.

“İNŞAATIN DEVAM ETMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, inşaatın devam edip etmeyeceği konusunda sorulan bir soru üzerine ise, “Bu tür bir olaydan sonra inşaatın devam etmesi söz konusu değil. Tüm bu değerlendirmeler yapıldıktan sonra tabii ki ona göre yeni kararlar alınacaktır” ifadelerini kullandı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR