Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MEDYADA İSTİFA DEPREMİ
MEDYADA İSTİFA DEPREMİ
Cumhuriyet, Habertürk ve Bugün gazetelerinden peş peşe üç önemli ayrılık haberi geldi. Üç gazeteciden ikisi veda mesajlarında, ayrılıklarının perde arkasında AKP iktidarının olduğunu yazdı
10 Eylül 2014, 16:09

 

Medyada bugün üst üste ayrılık haberleri geldi. Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız, Bugün yazarı Gülay Göktürk ve Habertürk yazarı Yavuz Semerci görevlerinden istifa etti.

YILDIZ: BU SON MESAJIM

İbrahim Yıldız, Cumhuriyet gazetesi çalışanlarına yolladığı veda mesajında şunları söyledi: "Bu sizlere “Genel Yayın Yönetmeni” olarak seslendiğim son mesajım olacak. Cumhuriyet gazetesindeki çalışma sürem 34 yılı doldurdu. Bunun son 21 yılı yazı işleri yöneticiliğinde geçti. Birlikte birçok sıkıntıyı göğüsledik. Mutlulukları paylaştık. Cumhuriyet gazetesinde çalışmanın zorlukları kadar, bir aile ve dayanışma havasını solumanın keyfini de sürdük. 

Ama, bu kadar uzun bir süreden sonra artık veda zamanı. Bu veda gazetemle ve sizlerle ilişkinin kopuşu anlamında değil tabi ki. Yalnızca bir nöbet değişimi. Hepiniz gibi ben de yeni görevlendirilecek arkadaşımıza yardımcı olacağım. Gazetemizin bundan sonra da basındaki ayrıcalıklı konumunu, misyonunu koruyacağına ve bayrağı devralacak arkadaşımızın gazetemizi daha da ileri noktalara taşıyacağına inanıyorum. 

Görev sürem boyunca gösterdiğiniz dayanışma, yakınlık ve verdiğiniz katkılar için hepinize teşekkür ediyorum."

GÖKTÜRK: VERDİĞİM RAHATSIZLIĞIN FARKINDAYIM

Bugün gazetesi yazarı Gülay Göktürk de bugünkü yazısı ile gazeteye veda ettiğini duyurdu. 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını eleştiren ve hükümetin yanında yer alan tecrübeli gazetecinin bu kararı alması bekleniyordu. Göktük veda yazısında, "Hem Bugün okurlarının bir kesimine hem de gazete yönetimine verdiğim rahatsızlığın da farkındayım. O yüzden gidiyorum…" diye yazdı.

SEMERCİ: VERDİĞİM RAHATSIZLIK İÇİN ÖZÜR DİLEMEYECEĞİM

Gazete Habertürk'te ise 5 yıldır köşe yazarlığı yapan Yavuz Semerci, "Verdiğim rahatsızlık için özür dilemeyeceğim" dedi ve köşesine veda etti. Semerci de veda yazısında Gezi eylemleri ve yolsuzluk soruşturmaları sırasında yazdıkları nedeniyle 'iktidarın hedefi' haline geldiğini söyleyerek, "Verdiğim rahatsızlık için özür dilemeyeceğim. Bir gazeteci kadar rahatsızlık vermeye özen gösterdim. Taşan kısımları için de hoşgörünüze sığındım..." dedi. 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR