Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ANKARANIN GÖBEĞİNDE PİLOTUMUZA DAYAK
ANKARANIN GÖBEĞİNDE PİLOTUMUZA DAYAK
Ankara'da Kuveyt Büyükelçiliği diplomat ve elçilik görevlileri, trafikte tartıştıkları NATO'da görevli olan F-16 pilotu Hava Kurmay Pilot Binbaşı Hakan Karakuş'u araçtan indirerek, eşinin gözleri önünde öldüresiye dövdü.
12 Eylül 2014, 05:40

 

Ankara'da Kuveyt Büyükelçiliği diplomat ve elçilik görevlileri, trafikte tartıştıkları NATO'da görevli olan F-16 pilotu Hava Kurmay Pilot Binbaşı Hakan Karakuş'u araçtan indirerek, eşinin gözleri önünde öldüresiye dövdü.

Karakuş'u döven 4 kişiden 3'ü vatandaş-ların tepkisi üzerine olay yerinden kaçarken, diplomat olduğu öğrenilen kişi bir bankaya sığındı. Ağır yaralanan Karakuş, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedaviye alındı.

ARAÇTAN İNİP SALDIRDILAR

Görgü tanıklarının ifadelerine göre;  Turan Güneş Bulvarı üzerinde içinde 4 kişinin bulunduğu Kuveyt Elçiliği'ne ait resmi plakalı araç, Karakuş, eşi ve 6 günlük çocuğunun bulunduğu aracı sıkıştırdı. Karakuş’un korna çalmasına sinirlenen Kuveyt Büyükelçiliği diplomatı ve askeri ateşesinin de olduğu öne sürülen 4 kişi, aracından indi. Karakuş’u araçtan indiren Kuveytli görevliler cadde ortasında pilotu dövmeye başladı. Vatandaşlar olaya müdahale ederek saldıran diplomatlarla kavga etmeye başladı. Karakuş'u döven 4 kişiden 3'ü vatandaşların tepkisi üzerine kaçarken, diplomat olduğu öğre-nilen Emad Ali Almohaid bir bankaya sığındı.

BÜYÜKELÇİDEN YALANLAMA

Bu arada Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Abdullah Abdulaziz El Duveyk, olayıyla ilgili açıklama yaptı. Darp haberlerinin doğru olmadığını savunan El Duveyk, şunları söyledi: “Karakuş’un araçtan inmesi üzerine diplomatımız ve şoförü bankaya girmişler. Banka kamerası ve çalışanlar şahittir. Diğer araçtaki kişi diplomatımızın arabasını tekmelemiş, bunun fotoğrafı var. Diplomatımız ona dokunmamış.  Kanıtımız var.   Elçilik aracında da 4 değil 2 kişi vardı.”

Yüzü kanlar içinde kaldı

As­ke­ri ate­şe ve ko­ru­ma­lar ta­ra­fın­dan öl­dü­re­si­ye dö­vü­len ve yü­zü­ne ağır dar­be­ler alan Pi­lot Bin­ba­şı Ha­kan Ka­ra­kuş'un do­ğum iz­ni ne­de­niy­le Tür­ki­ye'de bu­lun­du­ğu, olay sı­ra­sın­da 6 gün­lük ço­cu­ğu­nu sağ­lık oca­ğı­na aşı vur­dur­ma­ya gö­tür­dü­ğü öğ­re­nil­di.

PİLOT GATA’YA SEVK EDİLDİ

Ka­ra­kuş am­bu­lans­la has­ta­ne­ye kal­dı­rıl­dı. Al­dı­ğı dar­be­ler so­nu­cu ağır ya­ra­la­nan Ka­ra­kuş, da­ha son­ra GA­TA'ya sevk edil­di. 2 ki­şi­ ka­ra­ko­la ifa­de verdi. Ola­ya ka­rı­şan bir ki­şi­nin ise el­çi­lik ara­cın­da bu­lu­nan Ku­veyt As­ke­ri Ate­şe­si Adel Ah­mad H. Al­mu­na­wer ol­du­ğu öne sü­rül­dü. Pi­lo­tun şi­ka­ye­ti üze­ri­ne so­ruş­tur­ma baş­la­tıl­dı.

‘DOKUNULMAZLIĞIMIZ VAR'

Görgü tanığı bir vatandaş olayı şöyle anlattı: “Arkadaş bir kişi. Eşi ve çocukları yanında. Kuveytli olanlar kasıtlı olarak bu kişiyi yere yatırdı. Diğer 3 kişi suratını tekmeledi. Direkt olarak öldürmeye çalıştılar. Defalarca ayırdık. Kasıtlı olarak ayakta vurmuyorlar.

Her tarafı açıkta olmasına rağmen, arkadaşın sadece yüzüne vurdular. ‘Bizim dokunulmazlığımız var' diyorlar. Sonra dedik ki ‘Siz bizim ülkemizde şahitlik yapamazsınız, hepimiz şahitlik yapacağız.’

Ondan sonra bankadan polisi aradılar. ‘Biz diplomatız, dokunulmazlığımız var saldırıya uğradık, bizi linç edecekler gelin kurtarın' diyorlar. O diplomat bozuntusunu içeriye aldılar. O insanlar içeride elini kolunu sallaya sallaya klimanın içinde oturdular.”

‘GEÇEN AY DA ADAM ÖLDÜRDÜLER' İDDİASI

Görgü tanığı bir vatandaş olayı şöyle anlattı: "Bütün olanlara rağmen buradakiler o saldırganlara saygısızlık yapmadı. Şahitlik yapacağımızı söyledik. Polis bize 'Bunlar burada geçen ay da adam öldürdüler ama hiçbir işlem yapılmadı.

Onlar dayak yiyenle anlaşırlar siz arada kalırsınız dağılın' dedi. Eğer bizim ülkemizdeki adalet sistemi buraya geldiyse, herkes burada kafasına göre yorum yapar. Yarın linçler başlar. Lütfen yetkililere sesleniyoruz, sırf dokunulmazlık adı altında bizim ülkemizde bize bunları yapan insanlara gereğini yapın."

Müşteki sıfatıyla ifade verdiler

Emniyet kayıtlarına ‘kasten yaralama’ ve ‘mala zarar verme’ olarak geçen olayda Pilot Karakuş’u darp ettiği belirlenen 2 kişi için çalışma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Banu Özzencin ise diplomat olmaları nedeniyle Kuveytli zanlıları ‘müşteki’ sıfatıyla ifadelerinin alınmasını istedi. Doktor raporu istemeyen diplomat ve korumalarısavcılık ifadesinde, kavganın trafikte meydana gelen hasarlı kazadan kaynaklandığını söyledi. Büyükelçiliğe ait aracın sağ ön kaportasında 15 cm’lik çizik üzerinde mavi boya kalıntılarının olduğunu anlattı. n ANKARA


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR