Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BODRUM SANAT VE MODA İLE GÖZ KAMAŞTIRACAK
BODRUM SANAT VE MODA İLE GÖZ KAMAŞTIRACAK
TAVAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof Dr. Faruk Şen ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Türkiye'nin Almanya'da tanıtılmasıve kültür,sanat konusunda fikir alışverişinde bulundu.
16 Eylül 2014, 15:40

 

TAVAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof Dr. Faruk Şen ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Türkiye'nin Almanya'da tanıtılması konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Türkiye-Avrupa Eğitim ve Araştırmalar Vakfı (TAVAK) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, TAVAK Kurumsal İletişim Direktörü Mutlu Demirdelen ile birlikte Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti.

image

                   Mutlu Demirdelen                                     Mehmet Kocadon                             Faruk Şen

40 yılı aşkın süre Almanya'da yaşayan Alman alman vatandaşlığıda bulunan Profösör Faruk Şen, Bodrum'un başarılı belediye başkanı Başkan Mehmet Kocadon ile Bodrum'un Almanya'da daha iyi tanıtılması için fikir alışverişinde bulunarak birlikte işbirliği yapma kararı aldılar.

TAVAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, Avrupa standartları birliğinde yaşayan 5 milyon 400 bin Türk'ten aralarındaki 110'unun  kişisinin tanınmış ressam olduğunu ifade ederek, "Biz bu ressamlarımızın sergilerini hazırlıyoruz. Sergiyi ilk olarak Büyük Millet Meclisinde açacağız ve daha sonra da Avrupa'ya taşıyacağız fakat bu ressamların büyük bir çoğunluğunu yaz aylarında Bodrum'da yaşadıklarını tespit ettik.

Bu çok tesadüfen oldu, güzel oldu.

Azade Köker'den Mehmet Güler ve Hanifi Yeter'e kadar burada yaşayan sanatçılarımızın bir sergisini de burada açmaya karar verdik. Konuyu Başkanla görüştük ve anlaştık, yapacağız. İkinci proje ise; ben Almanya kökenliyim, orada 25 yıldır Türkiye Araştırma Merkezinin yönetimini sürdürdüm.

Bodrum cennet gibi bir yer ve Bodrum'a her türlü turist geliyor.

Geçen sene Bodrum'a gelen Alman turist sayısı 9 bin. Bu çok büyük bir ayıptır! 5 milyon 200 bin Alman turistin 4 milyonu Antalya'ya gidiyor, 1 milyon 200 bini de İstanbul'a gidiyor, buraya ise 9 bin. Şimdi Başkanla birlikte yeni bir proje yapıp 1 Kasım'dan 30 Nisan'a kadar 6 ay içinde, Almanya'da, üniversitelerden başlayarak Emit fuarına kadar bir tanıtımla önümüzdeki yıl gelecek turist sayısını büyük ölçüde arttırmak istiyorum. Başkan ile görüşmemizde bu iki konuda da anlaşmaya başladık." dedi.

Hem sanatta, hem turizmde işbirliği...

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise "Özellikle bugün Faruk hocam bizi çok mutlu etti. Bizim en büyük hayallerimizden bir tanesidir, biliyorsunuz; Bodrum, sanatı ile tarihi ve kültürü ile bugünlere gelmiş bir yerdir. Bu arada 'sanat' derken de Bodrum'u 'televole' kültüründen uzak tutmaya çalışıyoruz. Elbette bunlara da saygı duyuyoruz ve her türlü aktiviteyi de yapacaklar ama Bodrum'da gerçek sanatı işte Faruk Hocamın bahsettiği gibi; bu dünyada yaşayan, Avrupa'da yaşayan sanatçılarımızın sergisini burada açarak göstereceğiz.

Almanya bizim en büyük tutkumuzdur.

Özellikle en büyük fuarlarımızı da Almanya'da açıyoruz. Fakat Alman turistleri Bodrum'a getiremiyorduk. En son Bodrum'da yaptığımız alt yapı - üst yapı çalışmalarıyla turistleri tekrar geri çekip belli bir Alman misafiri Bodrum'a getirmeye başlamıştık ama Hocamın bu güzel fikriyle de inanıyorum ki; Almanya'dan önümüzdeki yıl Bodrum'a çok sayıda turist gelecek. Hocama bu güzel teklifi için teşekkür ediyorum. Biz de Bodrum'a değer katacak bu farklı projeyi hemen gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.

Eski Hadi Gari yeni Trafo

image

Bodrum kalesi arkasında eski Hadi Gari diskonun olduğu yeri Bodrum belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri için sil baştan yenilemiş .Bodrum belediyesi yetkilileri ile .Burayı gezen Faruk Şen ve Tavak Kurumsal İletişim Direktörü Mutlu Demirdelen  ,yeni adı Trafo olan etkinlik alanını çok beğendiler ve serginin burda gerçekleşebileceğini belirttiler ,ayrıca Başkan Kocadon'a bu alanı Bodrum kültür sanat hayatına kazandırdığı için tebrik ettiler.

image

Bodrum sahillerinde seyyar satıcılarına önlem

Başkan Kocadon'a  25 yıldır geldiği Bodrum'a gönülden bağlı  olduğunu söyleyen Mutlu Demirdelen Türkiyede modayı yönlendiren insanların çoğunun Bodrum ile bağlantısı olduğuna değinerek Bodruma gelen dünyaca ünlü moda insanlarınıda içine alan moda aktivitelerinin Bodruma çok şey katacağını belirtti.Toplantı sonunda Bodrum sahillerini kuşatmış seyyer satıcılara karşı önlem alınması gerektiğini belirtti..

Demirdelen ,özellikle Gümbet ve Bitez sahilinin seyyar satıcı istilasında olduğunu ve bu kim olduğu belli olmayan kişiler yüzünden sahillerde güvenlik ve asayiş sorunlarının artabileceğini gözlemlediğini belirterek başkan Kocadon'dan bu konu ile ilgilenilmesi konusunda  dileklerini iletti.

Şeffaf Gazete.com.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR