Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KKTC TURİZMİ İÇİN RİSK ALIRIZ
KKTC TURİZMİ İÇİN RİSK ALIRIZ
THY yönetim kurulu başkanı Hamdi Topçu, KKTC turizmini geliştirmek adına çeşitli çalışmalar başlatacaklarını kaydetti ve vurguladı
20 Eylül 2014, 10:11

 

THY yönetim kurulu başkanı Hamdi Topçu, KKTC turizmini geliştirmek adına çeşitli çalışmalar başlatacaklarını kaydetti ve vurguladı

“KKTC için risk almaya hazırız”

Türk Hava Yolları (THY) son yıllarda aldığı ödüllerle dünya devleriyle yarışıyor. Bugün dünyanın en büyük 4 havayolu içine giren şirket, yıllardır Business Class’tan, Ekonomi Class’a kadar her segmentte “en iyi” ödülüne layık görülüyor.

Dünyadaki havayolu şirketleri, ortalama yüzde 3 oranında büyüme gösterirken, THY’nin gösterdiği yüzde 20’lik büyüme, şirketin performansını ortaya koyuyor. Taklit edilen havayolu şirketi haline gelen THY, kendi ekibiyle yaptığı Ar-Ge ve inovasyonunun ürünü yeniliklerle dünyada birincilikleri alıyor. Hizmet kalitesi ve tanıtımdaki başarısıyla tüm dünya devleriyle rekabet eden THY, son 10 yılda bilançosunu karla kapatan bir şirket olmanın haklı gururunu yaşıyor. Önümüzdeki 10 yılın vizyonunu şimdiden ortaya koyan THY, başarının tesadüf olmadığını verilerle açıklıyor.

Dünya’nın “En İyi Business Class İkram Servisi”, “En İyi Business Class Özel Yolcu Salonu İkramı” ve “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” ödüllerini zorlanmadan alan THY, Havacılık sektörüne yönelik araştırmalarıyla tanınan, performans temelini esas almak suretiyle her yıl düzenli olarak havayolu şirketlerini ödüllendiren ‘Skytrax Yolcu Tercih Ödülleri’nde de “Avrupa’nın en iyi havayolu” olarak taçlandırılmış durumda.

Bitmedi… Sektörün en prestijli ödüllerinden biri olan CAPA Havacılık Mükemmellik Ödülleri’nde ‘Yılın Havayolu’ unvanına bu sene Türk Hava Yolları layık görülmüş. On bir yıldır dağıtılan ödül, havacılık endüstrisinin gelişiminde en büyük etkiye sahip olan, lider konumunda bulunan ve diğer havayollarının takip etmesi için referans kaynağı olan havayoluna veriliyor.

Türk Hava Yolları mucizesinin mimarlarından olan Hamdi Topçu, şirketin başdöndüren büyüme hızını Star Kıbrıs’a anlattı. KKTC turizmini geliştirmek adına çeşitli çalışmalar başlatacaklarını da kaydeden Topçu “Biz risk almaya hazırız ancak iki tarafın da risk alması gerekir. Kıbrıs’taki muhataplarımız da, hükümet de, turizmcilerin de birleşip bir riske girmesi gerekiyor. Riskin paylaşımı olursa etkiler daha hafif olur. O zaman bu risk olmaktan çıkıp fırsata dönüşecektir” dedi.

Soru:Türk Hava Yolları (THY) son yıllarda aldığı ödüllerle Türkiye Cumhuriyeti’nin gurur kaynağı olmuş durumda. Yurtdışı uçuşlarda gözlemlediğimiz kadarıyla yabancıların da en fazla güvendiği havayollarının başında. Bu noktaya nasıl geldiniz?

Türk havacılığı son yıllarda büyük gelişme gösterdi. Son 4 yılda Avrupa'nın en iyi hava yolu şirketi seçilmemiz tesadüf değil. THY son 12 yıldır, çalışmalarına en iyi olma yolunda çaba sarf ediyor. Bu çabamız netice verdi. Geldiğimiz bu nokta da, bunun en büyük göstergelerinden biri. 12 yıl öncesine baktığımız zaman THY çok az noktaya uçan Avrupa ve dünya sıralamalarında yeri olmayan bölgesel bir havayolu şirketiydi. Bugün THY 263 uçak, 108 ülkeye uçan bir uluslararası havayolu şirketi. Sadece 263 uçak değil, 54’ü de kıtalararası uçan uçaklar….

***

“DÜNYADA EN FAZLA NOKTAYA UÇAN HAVAYOLUYUZ”

Şu anda dünyada, en çok ülkeye uçan havayoluyuz. Networke baktığımız zaman dünyada 263 uçakla 263 nokta kesişen bir havayolu şirketiyiz. Bu uçmanın gelişimin en büyük nedeni hizmet kalitesinin yukarı çıkmasıdır. THY uçak sayısını artırırken, aynı zamanda bu destinasyonlarda hizmet paketini de en iyi yapma yolunda ciddi çabalar sarf ediyor. Biz herhangi bir havayolunu taklit etmekten öte, taklit edilen bir havayolu şirketiyiz. THY'yi 2003 yılında 1,2 milyar dolar ciro ile devraldık ve bugün 17,5 milyar dolar iştirakleriyle beraber ciro yapan bir şirket haline getirdik. O dönem 10 bin çalışanı olan kurumun bugün 45 bin çalışanı var. Son 10 yıldır bilançosunu karla kapatan bir şirketiz. Kasamızda en fazla nakit dönemini yaşıyoruz. Yolcunun havalimanına geldikten sonra ulaşacağı havalimanından çıkana kadarki müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmak için çabalıyoruz. Bunun olumlu sonuçlarını da görüyoruz.

MOTOR YENİLEME ATÖLYEMİZ VAR

Amerikan şirketi ile ortak motor bakımı yapıyoruz. Motor yenileme atölyemiz var. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 25 bin metrekare alanda uçaklarımızın motorunu yeniliyoruz. Ana markanın kalitesini yukarı çekme adına şirketlerimiz var. Bu noktada da çok büyük başarılar elde ettik. Uçağımızdaki kaliteli hizmetle, dünyadaki bütün kolaylıkları sağladık ve şuanda İstanbul salonumuz en iyi ikram veren salon seçildi. Uçak içinde birçok ödül aldık, Avrupa’da 3 yıl üst üste Avrupa’nın en iyi havayolu ödülünü aldık. Bu bizi daha ileriye gitme noktasında cesaretlendiriyor. Biz de bunu yapma noktasında elimizden geleni yapıyoruz.

 “İSTANBUL DÜNYANIN EN ÖNEMLİ ŞEHİRLERİNDEN BİRİ HALİNE GELDİ”

 Şuanda İstanbul, dünyanın önemli şehirlerinden biri haline geldi. İstanbul’dan 263 şehir, 108 ülkeye uçuşumuz var. Bu global şirketlerin de bölgesel ofislerini İstanbul’a taşımasına sebebiyet veriyor çünkü bu global şirketler tek uçuşla bütün müşterilerine rahatlıkla ulaşabiliyor. 250’ye yakın uçak siparişimiz devam ediyor. Her ay, her yıl 30-40’a yakın uçak filomuza girmeye devam ediyor. 2013'te hizmet ihracatımız 8 milyar dolarken, bu yıl 10 milyar dolar civarında. THY'nin bilet gelirlerinin yüzde 85'i dış uçuşlardan geliyor.

image

“TAKLİT EDİLEN BİR FİRMAYIZ”

Bugün Türk Hava Yolları taklit edilen hava yolu şirketi haline geldi. Kendi Ar-Ge ve inovasyonumuzu çok iyi bir ekiple yapıyoruz. Yaptığımız yeniliklerle dünyada birincilikler alıyoruz. Hizmet kalitesini iyi yapabilirsiniz ama iyi tanıtmazsanız markaya hiçbir katkısı olmaz. Yurt dışındaki rekabet gücümüz, hizmet kalitemiz ve tanıtımdan geliyor.

Soru: THY büyürken devlet desteği aldı mı?

Uçak alımları hariç her hangi bir bankadan kredi, borç veya sermaye artış yolu ile bir kaynak sağlamadık. Yaptığımız ve aldığımız bütün uçaklar devlet garantisi olmadan aldığımız uçaklardır. Türk Hava Yolları'nın bilançosuna verilen kredilerdir. 

 “HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI”

Soru: KKTC izolasyonlar altında bir ülke ve çalmadan girebildiği tek kapısı Türkiye. KKTC’nin, Lokomotif sektör olarak adlandırılan turizm de ise en büyük handikabı ulaşım. Siz KKTC ile ilgili bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

KKTC’ye, günde 5 sefer Atatürk Havalimanı’ndan, 2 sefer Sabiha Gökçen’den ortalama 2 sefer de Ankara’dan seferlerimiz var. Kıbrıs çok önemli bir turizm destinasyonu. Çok güzel oteller faaliyette. Hem meteorolojik şartları, hem de mevsim şartları oldukça uygun. Ancak maalesef turizmden hak ettiği payı alamıyor. Birçok nedeni var bunun. Bu nedenlere girmeden, Kıbrıs’taki turizmi nasıl destekleriz ve turistleri buraya taşırız konusunda kafa yorduğumuzu söyleyeyim.

“108 ÜLKE, 263 ŞEHİRDEN KIBRIS’A TURİST GETİRİYORUZ”

THY olarak 108 ülke, 263 şehirden Kıbrıs’a turist getiriyoruz. Bunu daha efektif olarak nasıl yaparız gibi faaliyetlerimiz de var. Yurtdışından Kıbrıs’a gazetecileri, köşe yazarlarını, sanatçıları getiriyoruz. Bu tanıtımları daha da artıracağız. Kıbrıs hükümeti ile de bu konuda görüşmelerimiz olacak. Buranın daha aktif bir şekilde tanıtımını nasıl kolaylaştırabiliriz şeklinde görüşmelerimiz olacak. Yurtdışından gelecek insanlar artık Atatürk Havalimanı’nın yoğunluğuna girmek istemiyor. Bu konuda o insanları başka bir havayolundan Kıbrıs’a nasıl taşırız noktasında şuanda arkadaşlarımız çalışma yapıyor.

 “BİZ RİSK ALMAYA HAZIRIZ, KKTC’DE ALMALI…”

Buradaki turizmcilerle, Turizm Bakanlığı ile bu konuları kapsamlı bir şekilde görüşeceğiz. Hedefimiz Kıbrıs’a daha fazla yolcu taşıyarak, Kıbrıs ekonomisine katkı yapmak. İnşallah hem Kıbrıs bundan memnun olur, hem de THY. Buradaki en önemli unsur her iki tarafın da elini taşın altına koyup risk alması gerekiyor. Risk almadan bu işler başarılmaz. Biz THY olarak risk almaya hazırız. Kıbrıs’ın da risk alması gerekir.

Soru: Farklı destinasyonların konulması fayda sağlar mı?

Biz Kıbrıs’tayız ve belli yerlerden uçuş noktası konursa Kıbrıs’a katkı olur diyemez kimse… Dediğim gibi, iki tarafın da risk alması gerekir. Kıbrıs’taki muhataplarımız da, hükümet de, turizmciler de birleşip bir riske girmesi gerekiyor. Riskin paylaşımı olursa etkiler daha hafif olur. Bu risk olmaktan çıkıp fırsata dönüşecektir.

“TÜM DESTİNASYONLARIMIZI RİSK ALARAK AÇTIK AMA HİÇ KAYBETMEDİK”

Risk almadan fırsatı yakalamak mümkün değil. Bizim bütün destinasyonlarımızı risk alarak açtık ve hiç kaybetmedik. Kıbrıs’a getireceğimiz turist ve ziyaretçilerin buradan memnun ayrılacağını düşünüyorum. Onun için bu riski almaya değer bence. Kıbrıs’taki hem hükümetle, hem de bu konuda işletmecilerle geniş kapsamlı konuşmamız gerekiyor diye düşünüyorum.

 “KIBRIS’IN DAHA İYİ TANITILMASI GEREK…”

Ben dünyanın birçok noktasında iyi tanıtıldığı takdirde Kıbrıs’ın şuandaki potansiyelinin çok daha fazla dolup taşacağını düşünüyorum. Bunu yapmak da Kıbrıs’ı tanıtmaktan geçiyor. Şuanda uçma yasağıyla Türkiye haricinde bir uçuş yaptığı ülke yok charter uçuşlar haricinde, bu konuyu da sorması gerekiyor. Türkiye’den aktarım olsa bile bunu başaracak ülkeyiz diye düşünüyorum. 263 noktaya taşıdığımız uçaklarla Kıbrıs’ı çok rahat tanıtabiliriz. Bunu işbirliği içerisinde iyi bir model üzerinde çalıştırmamız gerekiyor. Hangi pazarlarla Kıbrıs’ı tanıtacağımız hedefini belirleyip planı ortaya koymamız gerekiyor. Bu alacağımız, ufak bir risk Kıbrıs için çok büyük bir fırsat olacaktır. Aynı zaman da THY ve turizm açısından da büyük fırsat olacaktır.

 Soru: Bu kadar hızla büyüyen bir şirketin olmak istediği yer neresidir?

En yukarıda olmanın belki de dezavantajı bu, en yeniyi, en iyiyi sizin piyasaya sürmeniz gerekiyor. Kendinizle yarışıyorsunuz. Biz gerçekçi bütçe oluşturduk ve gerçekçi hedefler koyduk. Başarımızı bütçe üzerinden seyrediyoruz. Olmak istediğimiz bir yer yok, zaten son derece emin adımlarla zirveye geldik. Dünyadaki havayollarının büyüme hızı yüzde 3 civarındayken bizimki yüzde 20’lerde seyrediyor. Türk Hava Yolları 2002′de 53 uçakla uçuyordu. Yukarıda da söylediğim gibi bugün 263 uçağı var. Avrupa’da 97, Afrika’da 39 şehre uçuyoruz. Yolcu sayımızı bu yıl 60 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar bu hedefimizde bir sapma olmadı.

“KENDİ ELEMANIMIZI KENDİMİZ YETİŞTİRECEĞİZ”

Transit yolcuda bu yıl 14 milyon yolcuyu taşımış olacağız. 2013 yılana kadar olan personel alımını gerçekleştireceğiz. Uçak almak, yeni noktalara uçmak en kolay yol. Önemli olan kalifiye eleman yetiştirebilmek. Kalifiye eleman problemi en fazla kokpitte, pilotta baş gösteriyor. Biz 770'e yakın, 48 ülkenin vatandaşını pilot olarak uçuruyoruz. 2016'dan sonra bu sayı aşağıya doğru bir seyir gösterecek. Çünkü THY kendi pilotunu kendisi yetiştirecek. Aydın Çıldır'da kurduğumuz yeni şirket devreye girdiğinde yılda 300 pilot yetiştiren bir okulumuz olacak. Üniversiteler de bu işe önem vermeye başladı. Biz de bunları destekliyoruz. Sivil havacılıkta önümüzdeki dönemde önemli gelişmeler olacak. THY 2023'e geldiğimizde 120'ye yakın geniş gövde uçağı, toplam 460 uçağı ile dünyanın sayılı hava yolu şirketleri arasına girmiş bir havayolu olarak Türkiye'nin gururu olmaya devam edecek.

KARGODA DA EN İYİ…

THY Yönetimi olarak aldığımız kararlar neticesinde 2003 yılında THY'nin kargo uçağı yokken bugün her biri 66 ton taşıyan 9 kargo uçağı mevcut. Bugün itibariyle baktığımızda kargo gelirlerimize 1 milyar dolara yaklaşan bir ciroya ulaşmış bulunuyoruz. THY'nin 2003 toplam cirosunu, 1.2 milyar dolar olarak dikkate aldığımız zaman bu cironun ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. THY 263 noktaya, 108 ülkeye şu anda sefer yapmakta, en önemlisi de 40'ın üzerinde geniş gövdesiyle bu operasyonu yapmaktadır. Bu şu anlama geliyor. Her uçak altında 8 ton ile 30 ton arasında değişen bir kargo kapasitesi mevcut. Sadece kargo uçaklarımızla değil, uçak altı kargoyla da inanılmaz kapasiteler kar ettik. Son 10 yılda ortamla yüzde 25 büyüyen kargomuz şu anda 47 noktaya tarifeli sefer düzenlemiş bulunmaktadır.

“TÜRKİYE, KARGO MERKEZİ KONUMUNA GELDİ”

Türkiye çok önemli bir jeopolitik noktada olduğu için İstanbul bir kargo merkezi durumuna da gelmiştir. Önümüzdeki yıllarda kargomuzun kapasitesini uzun menzilli olarak Boeing 747-800 ve Boeing 777 tipi kargo uçaklarıyla artıracağız. Uçak filomuza yeni uçaklar katabilir miyiz diye fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Biz yıllar sonrasının hedefini belirledik. Buna göre 2023'de filodaki uçak sayımız 450'ye, ciromuz da 24 milyar dolara çıkacak. Bugün Afrika'da 30 ülkede, 39 merkeze uçuyoruz, buna Tlemcen, Batna (Cezayir), Luanda (Angola), Asmara (Eritre), Bamako (Mali) ve Conakry (Gine) uçuşları eklenecek. bu seferlerin yılsonuna kadar başlaması öngörülüyor.
Ayrıca Karakas (Venezuela), Bogota (Kolombiya), Mexico City (Mksika) ve Havana (Küba) için de karar alındı. Siparişlerimiz filoya girdikçe bu seferler gündeme gelecek. Küba ve Meksika için sivil havacılık görüşmeleri sürüyor.

Yurdagül Beyoğlu - KKTC

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR