Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÜLKENİN BAŞBAKANI KİM ?
ÜLKENİN BAŞBAKANI KİM ?
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Bank Asya mektubu ile ilgili “Sayın Cumhurbaşkanı 'battı' diye demeç verdi ortada ses, seda yok. Sormak gerekiyor: Bu ülkenin başbakanı kim” dedi. Kılıçdaroğlu, TÜSİAD’ı da eleştirdi
20 Eylül 2014, 11:12

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV’de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı. Çocukluk ve gençlik fotoğrafları gösterilirken duygulanan ve ağlayan Kılıçdaroğlu, 7 çocuklu bir aileden geldiğini, üniversiteyi bitiren tek kişinin kendisi olduğunu anlattı.

BANKA AÇIKLAMASI YASAYA AYKIRI

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yazdığı Bank Asya mektubuyla ilgili de konuştu. Başbakanın görevini başkasının üstlendiğini ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun buna tepki vermediğini belirten Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanı bir özel bankayla ilgili bir sürü laf ediyor. Bu yasalara aykırı. BDDK yasasında ‘hiçbir makam, organ, mevki konumu ne olursa olsun BDDK'ya emir ve talimat veremez’ diyor. Ama Sayın Cumhurbaşkanı çıkıp 'Bu özel banka batacak. Önlem almazsanız siz sorumlu olursunuz' diyor.

ANLADIM Kİ GEREGİNİ YAPAMAYACAK

Şimdi buna tepkiyi benim göstermemden çok sayın Başbakanın göstermesi 'Burası bir hukuk devleti' demesi lazım. 'Siz bu konuda gereğini yapın' dedim. Bekledim, gereğini yapacak mı yapmayacak mı. Dün bir kez daha anladım ki Davutoğlu gereğini yapamaz. Sayın Cumhurbaşkanı 'battı' diye demeç verdi ve yine ortada bir ses, seda yok. Sormak gerekiyor: Bu ülkenin başbakanı kim? Hangi parlamenter sistemde veya hangi başkanlık sisteminde bir ülkenin cumhurbaşkanı ya da başkanı kalkar bir özel bankayla ilgili, 'Bu banka batmak üzeredir, batıyor'
diye demeç verir.”

TÜSİAD YANLIŞ YAPTI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TÜSİAD'ı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı davet ettikleri için eleştirerek birilerine şirin görünmeye çalıştıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “İş dünyası, birilerine şirin görüneceğim diye özel bir çaba içine girmesin. Hukuka inanmayan, haksızlık yapan insanların, bu tür toplantılara çağırılması korkuya esir olmak, korkuya yenilmektir. TÜSİAD da yanlış yaptı. Bu tablo demokrasi tarihimiz açısından hepimizin unutmaması gereken bir tablodur.”

Ayakkabı almaya kalksa 7 çocuk var

Çocukluk ve gençlik fotoğraflarından oluşan klibi Munzur isimli türkü eşliğinde izleyen Kılıçdaroğlu, bu sırada duygulanarak gözyaşlarını tutamadı. Kılıçdaroğlu, kliple ilgili şunları söyledi:

“Yedi kişilik çocuğu olan bir aileden. Babam küçük bir memur. Üniversiteyi bitiren sadece benim. Ablam okuma yazma bilmez. Annem vefat etti. Zor koşullardı. Ayakkabı almaya kalksa nasıl alacak. 7 çocuk var. Çevreme baktığımız zaman üç aşağı beş yukarı öyleydi.
Fotoğrafta çizmem var, büyük büyüdüğünde giyilsin diye. İşin özeti Atatürk'ün getirdiği Cumhuriyet. İmkanlar küçük bir Anadolu köyünde doğuyorsunuz belli yerlere gelebiliyorsunuz. Ne kadar değerli olduğunu anlamak gerekiyor.”


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR