Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YOLSUZLUK FEZLEKESİNDE 3 MÜFETTİŞ
YOLSUZLUK FEZLEKESİNDE 3 MÜFETTİŞ
Dört bakanla ilgili yolsuzluk iddialarının yer aldığı fezlekeler, bu iddiaları araştırmak için kurulan komisyonun üyeleri dışında kimsenin giremediği Meclis odasında... Bu 'kozmik' odada, fezlekeler üzerinde "harıl harıl çalışan" 3 Adalet Bakanlığı müfettişi CHP'li Aksünger'e yakalandı!
15 Ekim 2014, 12:15

 

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin olarak bazı eski bakanların ve ailelerinin de adlarının karıştığı 17 ve 25 Aralık operasyonlarının ardından, dönemin AKP hükümetinin 4 bakanı hakkında fezleke hazırlanmış, bu fezlekeler, iddiaları araştıracak komisyonun odasında “muhafaza” edilmeye başlanmıştı.

Fezlekeler, yolsuzlukları araştırmakla görevli Meclis komisyonunun üyeleri dışında kimsenin giremediği odadan dışarı da çıkarılamıyor. 

Hürriyet gazetesinin yazarı Yalçın Doğan’ın bugünkü köşesinde aktardığına göre, büyük tartışmalara yol açan bu uygulamanın ardından, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili ilginç bir olay daha yaşandı. Yolsuzluklarla ilgili o komisyonun üyesi ve CHP milletvekili Erdal Aksünger, geçtiğimizgün‘üyeler dışında birinin girmesi yasak olan’ bu odaya girdiğinde 3 kişiyi “harıl harıl çalışırken” buluyor. Aksünger bu kişilerin "Adalet Bakanlığı'ndan üç müfettiş, üç yargıç"olduğunu öğreniyor ama odaya kimin izniyle girdiklerini öğrenemiyor! 

Yalçın Doğan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle: 

Fezleke odasında üç kişi 

'Sadece bu odada okuyabilir, sadece bu odada çalışabilirsiniz, dışarıya belge çıkarmak yasak.' 

Burası hapishane, karakol, girişi-çıkışı kontrol altında askeri üs filan değil, burası Meclis'te dört bakan hakkında yolsuzluk fezlekelerinin bulunduğu oda. 

Yolsuzluğu soruşturmakla görevli komisyon üyelerinin, yani milletvekillerinin odası. Fezlekeler Meclis denetimi altında, fezlekeye bakacaksın, elinin ucuyla dokunacaksın, cıss yanarsın, hemen bırakacaksın. Komisyon üyesi dışında başka birinin odaya girmesi yasak. Komisyon üyesi CHP'li Erdal Aksünger geçenlerde odaya giriyor. Yarın komisyon toplanıyor, hazırlık yapmak için. Başkasının girmesi yasak ama, odada komisyon üyesi olmayan üç kişi harıl harıl fezleke okuyor, not alıyor. Aksünger şaşırıyor, siz kimsiniz? "Adalet Bakanlığı'ndan üç müfettiş, üç yargıç." Odaya kimin izniyle girmişler? Yanıt yok. Aksünger "Çıkın odadan" diyor, onlar ayrılıyor. Dört bakanla ilgili iddialara karşı AKP hazırlık mı yapıyor? 

Ve hiç hesapta yokken, komisyona hakkında iddiada bulunan bakanlardan Erdoğan Bayraktar ile ilgili elli beş yeni dosya geliyor. "Fezleke heyecanı" TV'ye dizi olur.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR