Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÖLÜMLER UMURLARINDA DEĞİL
ÖLÜMLER UMURLARINDA DEĞİL
Bütün dünya Ebola tehdidinin farkında… Hastalıktan bugüne kadar ölenlerin sayısı yüzlerle ölçülüyor. İstanbul’da da geçen günlerde Afrikalı 5 işçi Ebola şüphesi ile hastaneye yatırılmıştı.
18 Ekim 2014, 09:03

 

ABD'de cadılar bayramı için kostüm satan bir mağazada Ebola hastalarını karantinaya alan görevlilerin giydiği kostümlerden satılması dikkat çekti.

Bütün dünya Ebola tehdidinin farkında… Hastalıktan bugüne kadar ölenlerin sayısı yüzlerle ölçülüyor. İstanbul’da da geçen günlerde Afrikalı 5 işçi Ebola şüphesi ile hastaneye yatırılmıştı. Amerika ise kendi topraklarında da görülmesine rağmen Ebola  riskini henüz tam olarak kavramış gözükmüyor. 

r. 

ABACA ajansının bugün servis ettiği fotoğraflara göre yaklaşan Cadılar Bayramı dolayısıyla kostümlerin satıldığı bir dükkanda eğlence için Ebola kostümü de satılıyor. Ebola kostümünden kasıt hastaları karantina altına almaya gelenlerin giydiği kıyafetler. Tehlike ne kadar büyük olsa da ABD halkı bunun daha farkına varmamış gibi. Öte yandan hastalık Avrupa’da da baş gösteriyor. Almanya’da bir kişi Ebola’dan dolayı hayatını kaybetti.

EBOLA NEDİR, NASIL BULAŞIR?

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 4. Risk Grubu Patojen olarak kabul edilen Ebola virüsünün Şimdiye kadar tanımlanmış 3 çeşidi vardır. Sudan, Reston ve Fildişi Kıyısı.  Bu virüsler viral hemorajik ateş şeklinde ciddi hastalık formlarına yol açar. Deri döküntüleri, kanama, yüksek ateş ve ishal gibi sağlığı tehdit eden şeylere yol açan virüs kontrol altına alınmaz ise salgın halinde görülür. Salgından en çok etkilenen ülkelerden Sierra Leone'un Maliye Bakanı Kaifala Marah, Ebola ile mücadele etmek için 1 milyar dolara ihtiyacı olduklarını dile getirdi.Virüs kişilerin vücut sıvılarıyla diğer insanlara bulaşabiliyor. Ayrıca, klozet, cinsel ilişki, tükürük, öksürük gibi etkenler de virüsün bulaştığı diğer yollar.

İstanbul'da bir Fildişili kadın geçen günlerde Ebola şüphesi ile karantinaya alınmış kadına daha sonra sıtma teşhisi konmuştu.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR