Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRK MODASINDA YENİ YETENEKLER
TÜRK MODASINDA  YENİ YETENEKLER
Geçen hafta sonu Şeyma Subaşı defilesi ile sona eren Mercedes Benz Fashion Week İstanbul'da Türk modasına yön veren ve iddiasında olan moda tasarımcıları 40 ın üzerinde defile ve sunum ile modaseverlere adeta  işte Türk modasının gümbür gümbür geleceği ,mesajı verir gibiydi.
23 Ekim 2014, 20:08

 

Geçen hafta sonu Şeyma Subaşı defilesi ile sona eren Mercedes Benz Fashion Week İstanbul'da Türk modasına yön veren ve iddiasında olan moda tasarımcıları 40 ın üzerinde defile ve sunum ile modaseverlere adeta  işte Türk modasının gümbür gümbür geleceği ,mesajı verir gibiydi.

Tasarımcılar modaseverlerin ayakta alkışladığı birbirinden şık defilelere imza attılar.

image

Bir yönü ile de moda tasarımında genç bir jenerasyonu İstanbul Moda hafatasına taşıyan MTD – IMG organizasyonu ilk kez defile yapan birçok tasarımcıya bu fırsatı tanıdı.

İstanbul Moda Akademisi İMA yetenekleri podyumdaydıimage

Moda ve modayla ilgili tüm alanlarda yenilikçi ve modern bir yaklaşımla eğitim faaliyetleri yürüten, uluslararası platformlarda kabul gören, Türkiye’nin en yetkin moda okullarından biri olarak dikkat çeken İMA Uluslararası Moda Okulları Birliği (IFFTI) üyesi olarak  akademik alanda University of Arts London/London College of Fashion ile stratejik ortaklığı yürütmekte ve gençlere moda sektöründe güçlü kariyer vaad eden kurumların önünde gelmekte .

image

İstanbul Moda Akademisi mezunlarına sağladığı önemli fırsatlardan biri olarak; bu sene iki defile ile Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul takviminde yer aldı. Koza Genç Moda Tasarımcıları ile Detay Deri Ürünleri Tasarım yarışmaları finalistlerinden 3 genç moda tasarımcısı, kazandıkları Moda Tasarımı ve Yönetimi Diploma eğitiminin ardından hazırladıkları ilk koleksiyonlarını Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’da sundu. İkinci defile ise; İstanbul Moda Akademisi’nden mezun 9 Genç Moda Tasarımcısı tarafından gerçekleşti.

image

NEW GEN I / YENİ NESİL I

İstanbul Moda Akademisi’nin Moda Tasarımı ve Yönetimi diploma eğitimi mezunları, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında gerçekleşen ‘NEW GEN I’ isimli defile ile mezuniyet koleksiyonlarını moda profesyonelleri ile buluşturdu..

Aralarında Detay Deri Ürünleri Tasarım Yarışması ile 2014 Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması finalistlerinin de yer aldığı tasarımcılar, sene boyunca aldıkları lisansüstü eğitimin ardından her tasarımcının 10'ar parçadan oluşan koleksiyonlarını sundular.,

image

 30 look'un gösterildiği karma defile ile markalarını bir adım daha ileri taşıyor. Mini Runway Show’da tasarımlarını sergileyen genç moda tasarımcıları; Ayşegül Bozkurt, Elif Yavuz ve Gözde Nadire Bıçaklı idi.

NEW GEN II / YENİ NESİL II

İstanbul Moda Akademisi, öğrencilerine moda dünyasının önemli isimleri ve Türkiye’nin önde gelen tasarımcılarıyla iç içe yürüttükleri pek çok projesii ile değerli deneyimler kazandırmaya devam ediyor.

Moda Tasarımcıları Derneği Başkan Yardımcısı Gamze Saraçoğlu’nun yanı sıra IMG Doğuş Moda Direktörü Banu Bölen ile Maid in Love markasının yaratıcısı ve moda tasarımcısı Hande Çokrak; London College of Fashion Moda Tasarımı ve Teknolojisi Lisans Programı Lideri ile Spor Giyim Lisans Programı Direktörü Claudine Rousseau ve Moda Fotoğrafçısı Aslı Girgin’den oluşan jürinin seçtiği 9 genç İstanbul Moda Akademisi Moda Tasarımı Programı mezunları, ‘NEW GEN II – RUNWAY’ ile Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul etkinliğinde mezuniyetlerini ilk koleksiyonlarını sundu.

 

 9 Genç moda tasarımcısı ilk koleksiyonlarını sunmanın heyecanını yaşadıkları defilede 4'er look’tan oluşan koleksiyonları ile yerlerini aldı. Moda profesyonellerinin buluşma noktası İstanbul Moda Akademisi, mezunlarını yenilikçi ve yaratıcı “yeni nesil moda tasarımcıları” olarak sektöre tanıtmaya devam ediyor.

Runway Show’da tasarımlarını sergileyen Türkiye’nin moda sektörüne ışıltılı bir defile ile giren mezunlar; Aslı Olcar , Ayla Uyar, Bihter Tırpan, Ecem Parıltı, Emrah Öztürk, İrem Barkan, Müşerref Sarıözkan, Pelin Ilıkan ve Selen Akyüz modaseverlerden renkli ,canlı,dinamik ve yenilikçi tarzları ile beğeni ve bol alkış aldılar..

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR