Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DEREMİZİN SUYUNU BİZE SATACAKLAR
DEREMİZİN SUYUNU BİZE SATACAKLAR
Rize'de dereleri kurtarma faaliyetleri ile tanınan Avukat Remzi Kazmaz'ın imza gününde konuşan CHP’li Bekaroğlu Cumhurbaşkanı “Deremizin suyunu paketleyerek bizlere satacaklar”diyerek tepkisini dile getirdi
26 Ekim 2014, 09:39

 

CHP’li Bekaroğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hemşehri sitemi

Bekaroğlu: “Deremizin suyunu paketleyerek bizlere satacaklar”

Hukuk,Sanat, spor, siyaset adamı Remzi Kazmaz’ın, çayın Anadolu’daki 91 yıllık bilinmeyen hikayesinin anlattığı ‘Çaylar Şirketten’ isimli kitabının imza günü Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yapıldı.

İmza gününde, Remzi Kazmaz’ın yönettiği ünlü belgesel film “Vatandaş Mustafa”nın gösterimi de yapıldı. İzleyiciler arasında bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, salondaki vatandaşların duygularına tercüman oldu.

image

Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hemşehrisi olan Rize Milletvekili olan Mehmet Bekaroğlu,  HES'lerin kurulmasının amacının elektrik değildir, su olduğunu söyledi. Bekaroğlu, “Su, günümüzde bile kıt bir hale gelmiştir; ancak yarın bu sorun daha da artacaktır. Sonra kendi deremizin suyunu paketleyerek bizlere satacaklar, kendi derelerimizden bir bardak su içemeyeceğiz” dedi.

Av. Remzi Kazmaz'ın "HES'ler bahane, sular şahane" sözünün çok doğru olduğunu belirten Bekaroğlu, “Kendisine HES'lerin doğadaki tahribatı ve HES'lerin saklı amacı konusunda, bizleri ve sizleri bilgilendirdiği için teşekkür ederiz" dedi.

ÇAY İŞÇİSİNİN OĞLU YAZINCA GERÇEKLER ORTAYA ÇIKTI

Aslında bir çay işçisinin oğlu çaydaki sorunları kaleme alınca çıplak gerçekler ilk kez bu kadar net ortaya çıkmış oldu.

Av. Remzi Kazmaz, kitabında, bölge insanının tek geçim kaynağı olan çayın, mütemadiyen hem damak tadının kaçtığını hem de ekonomik getirisinin düştüğünü; 1984’te 3092 sayılı yasa ile çay üretiminin özel sektöre açılmasından itibaren, özel sektörün bekleneni veremediğini ve üreticinin mağduriyetini her geçen gün arttırdığını belgeliyor. Kitapta, günlük kapasiteleri toplamda 200.000 tonu bulmuş 357 fabrikanın birçoğunun teknoloji entegrasyonu ve markalaşmada yetersiz kaldığını, global pazarlarda rekabet edemediğini ve çay pazarının doygunluk noktasının aşıldığını ve büyük oranda kepenk indirdiğini, sayısal verilerle anlatılıyor.

TEK KİŞİLİK SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ GİBİ

Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen imza gününe ise, CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli ve Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer katıldı.

Milletvekili Ramis Topal yaptığı konuşmada  "Çayı, çayın sorunlarını, HES'leri, yarattığı tahribatları ve kurulmasının amaçlarını Meclis’te ifade edeceğim ve konunun takipçisi olacağım" dedi.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli ise, "Av. Remzi Kazmaz'ın Avcılar Belediyesi'ne çok emeği geçti; o, her zaman doğanın ve insanların sorunlarına incelikle eğildi. Bugün burada bulunmamız geçmişimize ve geleceğimize dair tarihi bir sorumluluktur. HES'lerle mücadeleye, toprağa, doğaya, elimizdeki çaya sahip çıkan Av. Remzi Kazmaz'ın takipçisi ve destekçiyim. Çalışmalarından ve başarılarından dolayı kendisini tebrik ediyorum, devamını diliyorum" diye konuştu.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer, Av. Remzi Kazmaz’ı, tek kişilik bir sivil toplum örgütüne benzetti. Bayer şunları söyledi:

“HES'lerle ilgili belgesinden çok faydalandım. Bu belgesel en güzel ödüllere layıktır. Doğaya karşı duyarlılık çok hassas bir özelliktir ve sanatçı hissiyatı ve duyarlılığı gerektirir. Av. Remzi Kazmaz da hem hukuk hem sanat adamı olarak bu duyarlılığı en derinlerinde yaşamış ve aynı yoğunlukta eserlerine yansıtmıştır. HES'lerle ilgili belgeseli ve konuşmaları beni duygulandırmıştır. Kendisine doğayı bu kadar hissetmiş olduğu ve doğanın sorunlarını anlattığı için çok teşekkür ederim."image

YAZARIN ANNESİ DE KATILDI

Avcılardaki imza gününe kitabını ithaf ettiği çay emekçisi annesi Meryem Kazmaz ile  Karadeniz’in emekçi kadınları da katıldı.

Çayların şirketten olduğu imza gününde, Av. Remzi Kazmaz katılımcılara duyarlılıkları ve ilgilerinden ötürü teşekkür etti.

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR