Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BİR TANKER PATLAYICI GASP EDİLDİ
BİR TANKER PATLAYICI GASP EDİLDİ
Genelkurmay’dan yapılan açıklama şöyle: "Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı bir grup terörist tarafından,(yaklaşık 400 kg Amonyum Nitrat) yüklü bir kamyon kaçırılmıştır.
27 Ekim 2014, 23:30

 

Genelkurmay Başkanlığı, PKK’nın Silopi’de özel bir madene giden amonyum nitrat yüklü kamyonu kaçırdığını bildirdi.

Tankerin içindeki patlayıcıları başka bir araca yükledikten sonra kamyon ve sürücüsünü serbest bıraktığını açıkladı. Teröristlerin yakalanması için bölgede helikopter ve keşif uçaklarının katıldığı operasyon başlatıldı.

Genelkurmay’dan yapılan açıklama şöyle: "Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı bir grup terörist tarafından, Şırnak / Silopi ilçesi Aksu köyü bölgesinde özel bir kömür ocağına ait patlayıcı (yaklaşık 400 kg Amonyum Nitrat) yüklü bir kamyon kaçırılmıştır. Söz konusu Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerin, kaçırdıkları kamyondan patlayıcı maddeleri indirip başka bir kamyona yüklemeyi müteakip, kamyonu ve sürücüsünü serbest bıraktıkları öğrenilmiştir. 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığınca, söz konusu olayla ilgili keşif yapmak ve tespit edildiğinde teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla; Görümlü Jandarma Komando Tabur Komutanlığından dört Jandarma Komando Timi bölgeye sevk edilmiş, ilaveten iki adet AH-1W Taarruz Helikopteri ve İnsanlı Keşif Uçağı görevlendirilmiş olup, gelişmeler takip edilmektedir."

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklama yaptı.

Arınç, Silopi'de PKK'nın gasp ettiği 400 kilo patlayıcıyı Cudi Dağı istikametine götürdüğünün tespit edildiğini ve PKK'lıları Cudi Dağı'na varmadan yakalayacaklarını söyledi.

İşte Arınç'ın konuşmasından önemli satırbaşları;

“Başbakanlık Acil Durum Koordinasyon Merkezi oluşturulması kararlaştırıldı. Başbakanlık Müsteşarı veya görevlendireceği bir yetkili bu koordinasyon merkezinden sorumlu olacaktır. Kamu kurum ve kuruluşları tarafından gerekli bilgi ve belge akışı merkeze sağlanacaktır. Bu merkez yarından itibaren görevlendirilmiş olacak. Her haliyle bu koordinasyon çalışmasının çok faydalı olacağını düşünüyoruz.”

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR