Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
32 IŞİD TERÖRİSTİ ÖLDÜRÜLDÜ
32 IŞİD TERÖRİSTİ ÖLDÜRÜLDÜ
24 Kasım 2014, 15:30
 
Irak'ta IŞİD’e yönelik operasyonlar hızlandırılıyor. Ordu IŞİD'in kuşatması altındaki Ramadi kentinde kontrolü sağlamak için operasyon başlattı.
Anbar Operasyon Komutanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, yerel emniyet güçleri ve IŞİD'e karşı silahlanan Arap aşiret üyelerinden oluşan birliklerle terör örgütü IŞİD arasında Ramadi'nin şehir merkezinde yer alan El Hoz bölgesinde şiddetli çatışmalar yaşandı.

Çatışmalarda IŞİD saflarında savaşan çok sayıda teröristin öldürülmesine rağmen hala üstünlüğü sağlayamayan birliklere Bağdat'tan gelen anti terör ekipleri de destek verdi. Ramadi'nin kuzey batısındaki IŞİD elindeki Hit ilçesi yakınlarında yer alan Zihiha ve Sin El Zib köyleri arasındaki kırsal alana 7. piyade Tümeni'ne bağlı birlikler gönüllü askerlerin desteğiyle dört koldan operasyon düzenledi. Operasyonda çok sayıda IŞİD militanı öldürüldü, kullandıkları araçlar imha edildi. Bomba imha ekipleri 180 bombayı etkisiz hale getirdi. Anbar polisi, Ramadi'nin doğusunda Fırat nehrini kullanarak El Hamıdiye'den El Secariye'ye geçmek isteyen IŞİD militanlarını hedef aldı, operasyonda 14 militan hayatını kaybederken, 12 militan esir alındı teröristlerin kullandığı 4 tekne ateşe verildi.

Salahattin ilinde ise Samarra-Beled arası karayolunun kontrolü yeniden güvenlik güçlerinin eline geçti. Bölgede IŞİD’in üç ayrı noktadann saldırı planları güvenlik ve aşiret güçlerinin girişimleri ile önlendi. Çıkan çatışmalarda 6 IŞİD üyesi öldürüldü. Diceyil ilçesindeki seyit Garip köprüsünün kontrolünü ordu güçleri sağladı.

Kerkük’te ise çıkan IŞİD ve Peşmerge güçleri arasındaki çatışmalarda 12 IŞİD üyesi öldürüldü.

Ülkede, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. Amerika öncülüğündeki koalisyon güçleri de savaş uçaklarıyla Irak ordusu ve Peşmergeye destek veriyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR