Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
IŞİD CELLATLARI KERKÜK'E SALDIRDI
IŞİD CELLATLARI KERKÜK'E SALDIRDI
IŞİD, Kerkük'ün güney bölgelerine saldırı düzenledi. Saldırı üzerine güvenlik güçleri tarafından karşılık verilirken, bölgede çatışmalar sürüyor
27 Kasım 2014, 00:19

 

Kerkük'teki Kuzey Gaz şirketine IŞİD tarafından düzenlenen havan topu isabet etti. Yapılan saldırıya karşılık veren güvenlik güçleri, IŞİD'in ilerleyişini durdurdu. Güney kesimdeki ve güvenlik güçleri kontrolünda bulunan Mektep Halid, Telilwerid ve Molla Abdullah köyüne IŞİD tarafından eş zamanlı saldırı düzenlendi. Güvenlik güçleri ve Peşmerge IŞİD'e top, havan mermisi, uçaksavar ve makinalı tüfeklerle karşılık verdi. 

Yaşanan çatışma üzerine bölgeye asker sevkiyatı yapıldı. Peşmerge büyük bir takviye güç gönderdikten sonra karşı saldırıya geçtiği bildirildi. Kerkük il meclisi üyesi Necat Hüseyin, konuyla ilgili DHA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah erken saatlerde başlayan çatışmaların hala devam ettiğini belirtirken saldırı sonrası çok sayıda peşmerge birliğinin Kerkük'ün güneyine ulaştığını ve IŞİD'e karşı saldırıya geçildiğini ifade etti. Hüseyin, Peşmerge Güçleri'nin 4 ayrı koldan operasyona başladığını da sözlerine ekledi. 

Kerkük 4'üncü Cephe Komutanı Westa Rasup da, Telilwerid köyünün IŞİD'den temizlendiğini belirtterek, köyde çok sayıda IŞİD'linin cesedinin ele geçirildiğini kaydetti.

Kerkük Batı Cephesi Komutanı Kemal Kerkuki, yaptığı açıklamada, Peşmerge Güçleri ile IŞİD arasındaki mesafenin kapanmak üzere olduğunu belirtmişti.

Mektep Halid, Telilwerid, Meryembeg ve Molla Ebdulla köylerine bu sabah IŞİD mensuplarınca dört koldan saldırı düzenlenmiş, Telilwerid, örgütün kontrolüne geçmişti.

Peşmergeler, üzerlerine sürülen bomba yüklü bir aracı da önceden farkederek infilak ettirmişti. Peşmerge'ye ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarıda destek verdi, bombalan IŞİD mevzilerinde en az 25 militanın öldürüldüğü bildirildi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR