Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CUMHURBAŞKANI KİN DOLU
CUMHURBAŞKANI KİN DOLU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı Direnişi sırasında polis ve siviller tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın davasının görüldüğü sırada ATO Congresium'daki 4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'nda konuşuyordu.
27 Kasım 2014, 00:50

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı Direnişi sırasında polis ve siviller tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın davasının görüldüğü sırada ATO Congresium'daki 4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'nda konuşuyordu.

Gezi Parkı Direnişi sırasında polis ve sivillerin döverek öldürdüğü Ali İsmail Korkmaz'ın karar duruşması sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşma tepki çekti.

Erdoğan, dava devam ederken; "Esnaf ve sanatkar demek altını çizerek ifade ediyorum ticaret yapan, alan satan, sırf ekonomik faaliyette bulunan insan demek değildir. Bizim medeniyetimizde bizim millet ve medeniyet ruhumuzda esnaf sanatkar gerektiğinde askerdir, alperendir. Gerektiğinde cephede vatanını savunan şehittir, gazidir, kahramandır. Gerektiğinde asayişi tesis eden polistir. Gerektiğinde adaleti sağlayan hakimdir, hakemdir. Gerektiğinde de şefkatli bir ağabeydir, kardeştir. Taksici, şoför deyip geçemezsiniz. Mahallenin ağabeyidir, mahallenin bekçisidir. Bakkal, kasap, manav, terzi deyip geçemezsiniz. O mahallenin adeta ruhudur. Sokağımızın, semtimizin vicdanıdır. Çok açık söylüyorum; esnafı çıkarıp aldığınızda Türkiye tarihinde geriye hiçbir şey kalmaz" diye konuştu.

 

POLİS VE ÇEVREDEKİ ESNAF TARAFINDAN DÖVÜLEN ALİ İSMAİL'İN DAVASI SÜRERKEN...

Gezi Parkı Direnişi'nin sürdüğü günlerde, 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, polis ve çevredeki esnafın arasında yer alan siviller tarafından dövülerek öldürülmüştü. Erdoğan'ın karar duruşmasının sürdüğü sırada yaptığı konuşma tepkiyle karşılandı.

ALİ İSMAİL'İN AĞABEYİNDEN MAHKEME SÜRERKEN TEPKİ

Ali İsmail'in ağabeyi Gürkan Korkmaz, mahkeme devam ederken Erdoğan'ın sözleri üzerine bir açıklama yaptı. Twitter hesabından Erdoğan'a tepki gösteren Korkmaz, Erdoğan'ın sözlerini hatırlatıp, "Söz bitti!" diye yazdı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR