Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HASAN CEMAL'DEN AĞIR SÖZLER
HASAN CEMAL'DEN AĞIR SÖZLER
Usta gazeteci Hasan Cemal, basına yönelik operasyonun ardından akşam saatlerinde Zaman Gazetesi’ne geldi. Yurt dışından gelen Cemal, ayağının tozuyla Zaman’a destek ziyaretinde bulundu.
15 Aralık 2014, 07:49

 

Gazeteci yazar Hasan Cemal akşam saatlerinde Zaman Gazetesi’ne destek ziyaretinde bulundu.

Özgürlük ve medya ile oynayan iktidarın çok tehlikeli bir oyuna kalkıştığını vurgulayan Cemal, sonunda her zaman kazananın özgürlük ve demokrasi olduğunu kaydetti. Darbe dönemlerinde bile topluca gazetecilerin alınmadığını ifade eden Cemal, yapılanları ‘sivil darbe’ olarak niteledi.

Usta gazeteci Hasan Cemal, basına yönelik operasyonun ardından akşam saatlerinde Zaman Gazetesi’ne geldi. Yurt dışından gelen Cemal, ayağının tozuyla Zaman’a destek ziyaretinde bulundu. Zaman çalışanlarıyla sohbet eden Cemal, darbe dönemlerinde yaşadıkları olaylardan örnekler anlattı. Cemal, Zaman çalışanlarına tavsiyede bulunarak, "Daha iyi, daha dolu gazete yapacaksınız. Böyle günlerde daha keyifle gazete yapılır, dayanışma içinde." diye konuştu.

Soruları da cevaplayan Cemal, Türkiye’de özgürlükleri boğmanın bu saatten sonra mümkün olmadığını söyledi. Zamanı durdurmanın, susturmanın mümkün olmadığını kaydeden Cemal, "Çünkü zaman demokrasiye ve özgürlüğe doğru akar gider. Bunu hiç kimse unutmasın. Özgürlüklerle medya ile oynamaya başlayan bir iktidar çok tehlikeli oynuyor demektir. Bu konuda iktidarı ve Tayyip Erdoğan’ı uyarıyorum, çok tehlikeli oynuyor. Bu tuttuğu yol yol değildir. Türkiye'de demokrasi ve özgürlüklerle böyle oynamak hiç akıl alır gibi bir şey değil." dedi.

Türkiye’de filmi geriye sarmak isteyen bir iktidar olduğunu ifade eden Cemal, "Filmi geriye sarmak demek Türkiye’yi fena halde polorize etmektir, cepheleştirmektir. Toplumsal ve siyasal açıdan kutuplaştırmaktır. Bu yol yol değildir. Bu yol hem kendilerine kötülüktür hem Türkiye’ye kötülüktür. Dilerim bu yoldan dönerler. Dönmedikleri taktirde de demokrasi ve özgürlüklerden yana olan insanlar doğru yolu Türkiye’ye bulduracaklardır. Eminim Erdoğan iktidarının bu yolda yolunu keseceklerdir." diye konuştu.

Gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’ya seslenen Cemal, "Ekrem Dumanlı da rahat olsun, canını sıkmasın. İnanıyorum ki Zaman Gazetesi olsun, Samanyolu TV olsun çok daha doğru bir yolda, çok daha sıkı, hem bir yandan mesleklerini yerine getireceklerdir hem de dayanışma içinde mesleklerini çok daha iyi yapacaklardır. Özgürlüğü ve demokrasiyi Türkiye gibi bir memlekette bu saatten sonra kimse yıkamaz." ifadelerini kullandı.

Darbe süreçlerinin yakın tanığı olduğu hatırlatılan Cemal’e darbe dönemlerinde bu şekilde gazetecilere toplu gözaltı olup olmadığı soruldu. Darbe dönemlerinin her zaman basından, medyadan başladığını kaydeden Cemal, "Fakat hiçbir zaman bu sayıda, bu ölçüde basının önüne gidilmemiştir." cevabını verdi.

Bunun korkunç bir şey olduğunu ifade eden Cemal, "Bu kadar listelerin hazırlanıp gitmesi. Geçmişte askeri darbeler vardı. Bu sefer bir sivil darbe yapılıyor. Bu sivil darbe Türkiye’de yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet iddialarının, dosyalarının üstünü örtmek için yapılıyor. Vahim olan budur. O yüzden bunu Türkiye’ye kabul ettirmek bu saatten sonra mümkün değildir. Sonunda her zaman özgürlük demokrasi kazanır. Türkiye’de de bu böyle olacaktır." şeklinde konuştu.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR