Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İZTUZU TÜCCAR'IN ELİNDEN KURTULDU
İZTUZU TÜCCAR'IN ELİNDEN KURTULDU
Muğla 2. İdare Mahkemesinin 2014/1242Esas sayılı dosyasında MUÇEV ile protokol yapılmasına ilişkin Başbakanlık onayının iptali davasında verilen 15/01/2015 tarihinde yürütmenin durdurulması kararı verdi.
29 Ocak 2015, 14:03

 

Muğla 2. İdare Mahkemesinin 2014/1242Esas sayılı dosyasında MUÇEV ile protokol yapılmasına ilişkin Başbakanlık onayının iptali davasında verilen 15/01/2015 tarihinde yürütmenin durdurulması kararı verdi.

Muğla Valiliği bünyesindeki Muğla'ya Hizmet Vakfı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı'nın yüzde 50 ortaklığıyla kurulan Muğla Turizm Çevre Vakfı Tic. Limited Şirketi (MUÇEV) ile İngiliz ortaklı özel şirket DALÇEV ( Dalyan Çevre Turizm Ticaret Limited Şirketi) arasında imzalanan Ortaca İlçesi'ndeki İztuzu Plajı'nın kiralama protokolüyle ilgili olarak yapılan başvuru üzerine Ortaca 1. Asliye Hukuk Mahkemesi geçen 25 Aralık'ta, protokol hükümlerinin uygulanmasını tedbiren durdurdu. Bu kararın ardından, kiralamaya karşı çıkan Ortaca Belediyesi'nin protokolün yürütmesinin durdurulması ve iptali ile ilgili talebini değerlendiren Muğla 2'inci İdare Mahkemesi'nden yeni bir karar çıktı. Mahkeme, MUÇEV'in protokol imzalama yetkisi bulunmadığı gerekçesiyle, DALÇEV ile imzalanan kiralama işleminin yürütmesini durdurdu. Bu karar için Aydın Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz yolunun açık olduğu da vurgulandı.

Mahkemenin kararında, 'MUÇEV'in İztuzu'nun doğrudan doğruya kiralama kullanma izni, işletme hakkı verebilecek kurum, kuruluş ve kişiler arasında yer almadığı için ihalesiz olarak doğrudan doğruya işletme protokolu imzalayamayacağı' belirtildi. Gerekçeli kararda, 'Hukuka aykırılığı ortaya konulan işlemlerin uygulanmaya devam edilmesi halinde söz konusu alanın anılan şirkete teslim edilmesi, protokolde verilen izin doğrultusunda anılan şirket tarafından başka şirketlere kiralama yapabileceği de dikkate alındığında, haksız kazançların oluşacağı, bu durumun kamunun zararına da yol açacağı göz önüne alındığında yürütmenin durdurulması kararı için gerekli ikinci şart olan, telafisi güç veya imkansız zararların oluşma şartının da olayda gerçekleştiği açıktır. Buna göre 2577 sayılı Kanunun 27'inci maddesi uyarınca teminat alınmaksızın 'Yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir' denildi.

İztuzu Kumsalı’nı özel şirkete peşkeş çeken ihale iptal edildi. Haberi, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Twitter hesabından duyurdu. Güllüce'nin tweetleri şöyle:

İztuzu ihalesini iptal edeceğim.Yeni aldığımız karar şu: İztuzu plajında hiçbir ticari faaliyet,şezlong, şemsiye olmayacak.

Akademisyen ve gazeteciler ile biraraya geldik.Carettaları Muğla Üniversitesi'ne emanet edeceğiz.Gerekli protokolü imzalayacağız.

Canı isteyen İztuzu Plajı'nda denize girebilir.Ama orası carettaların sahası olarak korunacak.Asla zarar verilmesine izin verilmeyecek.

Haber görseli


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR