Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SKANDAL YENİ BOYUT KAZANDI
SKANDAL YENİ BOYUT KAZANDI
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun (TBESF) 'ödenek yok' gerekçesiyle 15 branşta faaliyetlerini durdurmasının yankıları sürerken, federasyon yönetim kurulundan istifalar gelmeye başladı.
29 Ocak 2015, 16:30

 

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu'ndan istifa eden Kaya Çilingiroğlu, bu kararının gerekçesini hurriyet.com.tr'ye açıklarken çarpıcı ifadeler kullandı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun (TBESF) 'ödenek yok' gerekçesiyle 15 branşta faaliyetlerini durdurmasının yankıları sürerken, federasyon yönetim kurulundan istifalar gelmeye başladı.

Demirhan Şerefhan başkanlığındaki TBESF Yönetim Kurulu'nun önemli isimlerinden Kaya Çilingiroğlu,  istifa eden ilk isimlerden biri oldu.

Konu ile ilgili olarak hurriyet.com.tr'nin sorularını yanıtlayan Çilingiroğlu, istifasının gerekçesini açıklarken, federasyonda yaşanan olayların perde arkasını da anlattı. Federasyon yönetimine TESYEV (Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı) Başkanı Yavuz Kocaömer'in ricası üzerine 2012'de girdiğini vurgulayan Çilingiroğlu, şunları söyledi:

"BAŞKANIN ŞİRKETİ TESYEV'E 106 TANE TEKERLEKLİ SANDALYE SATMIŞ'

"İşlerimin yoğunluğu nedeniyle yönetim kurulu toplantılarına çok fazla katılamadım. En fazla dört toplantıya girmişimdir, ancak ciddi çalışmalarımız oldu. Sponsor bulma anlamında büyük katkı yaptık.

Ben oraya Yavuz Bey'in ricası üzerine girdim ama son zamanlarda Yavuz Bey ile federasyon başkanı Demirhan Şerefhan arasında çok ciddi sorunlar olduğunu gördüm. Başkanın sahibi olduğu şirket TESYEV'e 106 tane tekerlekli sandalye satmış. Yavuz Bey kendisine 'şirketi devret' demiş. Bunun üzerine devretmiş ama karısına devretmiş. Bir de federasyonun hesaplarını denetleyen müfettişi kendisine danışman yapmış.

"BUNLAR BENİM AHLAK ANLAYIŞIMA UYAN İŞLER DEĞİL"

Bunlar namussuzluk ya da hırsızlık değil ama etik açıdan da doğru değil. Federasyon başkanının herhangi bir kuruma tekerlekli sandalye satmaması lazım. Benim ahlak anlayışıma uyan bir davranış değil."

Federasyon yönetiminden kendisinin dışında birkaz yöneticinin daha istifa ettiğini de belirten Çilingiroğlu, istifasının ardından başkan Şerefhan'la görüşüp görüşmediği yolundaki soru üzerine de, "Kendisi bana bugün mesaj attı, 'beni yanlış tanıma' dedi. Tamam da bunlar doğru şeyler değil. Neticede manevi bir görev yapıyorsunuz."

SİNAN KALPAKÇIOĞLU: TAKDİR BEKLERDİK AMA...

TBESF Yönetim Kurulu'nun önde gelen isimlerinden, Galatasaray Kulübü eski Genel Sekreteri Sinan Kalpakçıoğlu ise, son derece başarılı bir federasyon olduklarını savundu. Kaya Çilingiroğlu'nun istifasını medyadan öğrendiğini belirten Çilingiroğlu, şöyle konuştu:

"Anladığım kadarıyla olay şahsileşti. Ben de sayın Yavuz Kocaömer'in ricası üzerine federasyon yönetimine girdim. Biz sayın Kocaömer'le 2005 yılında Galatasaray Kulübü'nde tekerlekli sandalye basketbol şubesini kurduk. Halen de şubenin yöneticiliğini yapıyorum. Müfettişler federasyonumuzun hesaplarında gerekli incelemeyi yaptı. Menfi bir rapor yok.

Kanaatimi söylüyorum; niye ibra edilmediğimizi bilmiyorum. Bu federasyon başarılı bir federasyon. Takdir beklerken, üzülerek ibra edilmediğimiz gördüm.

Federasyon başkanı Demirhan Şerefhan'ı iyi tanırım. Kendisine TESYEV'e tekerlekli sandalye sattığı iddiasını sordum. 'Böyle bir şey yok. Ben satmadım' dedi." image

Erman Toroğlu ve Kaya Çilingiroğlu'nun suçlamalarına hedef olan Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, hakkındaki iddialar için, "Külliyen yalan! O haberleri okuyunca şoke oldum. Evimde huzur kalmadı" dedi.

Federasyon bünyesindeki 15 branşın faaliyetlerini 'ödenek yok' gerekçesiyle durdurduğu için tepki çeken ve ardından, Erman Toroğlu ile Kaya Çilingiroğlu'nun bazı suçlamalarına hedef olan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Demirhan Şerefhan, iddialara hurriyet.com.tr aracılığıyla cevap verdi.

Spor yazarı Erman Toroğlu'nun bugün Sabah Gazetesi'nde yer alan, "Federasyonun hesaplarını incelediği müfettişlerden birini kendisine danışman yaptı. TESYEV'e tekerlekli sandalye satıyordu. 'Şirketi devret' deyince karısına devretti" iddiasının doğru olmadığını ifade eden Şerefhan, yönetim kurulunda yer alan Kaya Çilingiroğlu'nun istifa gerekçesi için de çarpıcı sözler söyledi. Şerefhan'ın açıklamaları şöyle:

"BEN BÜYÜK BİR ŞİRKETİN PATRONUYUM"
"Ben büyük bir şirket sahibi iş adamıyım. Şirketimiz nakliyat, turizm, danışmanlık, inşaat, hayvancılık, medikal ürünlerin pazarlaması ve daha birçok alanda faaliyet gösteriyor. Paravan bir şirket değiliz.

"DAHA ÖNCE DE BAŞKANLIK YAPTIM"
Ben, bu federasyonda 2000-2008 yılları arasında da başkanlık yaptım. 2002 yılında bir tekerlekli sandalye şirketi bana distribütörlük teklif etti, reddettim. 2008'de başkanlığı bırakınca aynı şirket bir daha geldi, bu sefer federasyonla alakam olmadığı için kabul ettim. 2012'de camiadan gelen istek üzerine yeniden federasyon başkanlığına aday oldum ve seçildim.

"TEKERLEKLİ SANDALYE SATTIĞIMI HERKES BİLİYOR"
Benim tekerlekli sandalye sattığımı herkes biliyordu. Bu gizli bir şey değil. 2009 senesinden itibaren TESYEV'e de ürün sattım. Başka bir markanın sandalyelerini alıyorlardı, ben daha kaliteli bir ürünü çok daha ucuza sattım.

 

"MÜFETTİŞLER BÜTÜN HESAPLARI TEK TEK ARAŞTIRDI"
Benim için 'federasyondaki nüfuzunu kullanıp, TESYEV'e tekerlekli sandalye sattı' diyorlar. Bir hafta, 10 gündür müfettişler federasyona gelmeye başladı. Ve bu müfettişler federasyonun bütün hesaplarını araştırdı. Bütün muhasebe kayıtlarına baktılar. Paravan şirket var mı, yok mu diye araştırdılar. Ben başkan olduğum günden sonra, sahibi olduğum şirketten bir tane bile sandalye alımı yapılmadı.

"BEN ONURLU BİR İNSANIM"
Ben onurlu bir insanım. O şirketi karıma devrettiğim falan yok. Bunlar külliyen yalan. O haberleri okuyunca şoke oldum. İnanır mısınız, bu olaylar yüzünden evimde huzur kalmadı. Şu anda evimizde huzur yok!

"KAYA AĞABEYİN İSTİFA GEREKÇESİ ÇOK BAŞKA"
Kaya ağabeyin (Çilingiroğlu) istifa meselesine gelince... Kendisini çok severim ama istifa gerekçesi çok başka... Biz 27 Ocak'ta yaptığımız yönetim kurulu toplantısında, bütün yöneticilerin telefonlarının birbirine gönderme kararı aldık ve uyguladık. Biz böyle yapıca Kaya ağabeyden bir mail geldi; 'Hangi dahinin fikridir bu cep telefonlarını halka açmak' diye. Bu mailden yarım saat sonra da istifasını bize gönderdi.

"ALLLAH'A ŞÜKÜR, VERİLMEYECEK HESABIM YOK"
Benim o iddia edilen yerlerden kazanılacak paraya ihtiyacım yok. Federasyondan maaş falan almıyorum. Bugüne dek tek kuruş harcırah da almadım, herhangi bir bordrom da yok. Üstüne üstlük benim firmam 30 bin Euro'luk sponsorluk yaptı."

 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR