Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ŞAKA VE UYARI
ŞAKA VE UYARI
Çipras hükümetini, “Herşeye ‘hayır’ derseniz ömrünüz kısa olur” diye uyaran Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz, Atina’da yeni Başbakan Çipras’ın kravat takmamasıyla ilgili espiri yaptı.
30 Ocak 2015, 00:42

 

Radikal Sol Parti (SYRİZA) ile Bağımsız Yunanların (ANEL) koalisyon hükümeti kurmasının ardından dün Atina’ya AB’den ilk ziyaretçi geldi.

Çipras hükümetini, “Herşeye ‘hayır’ derseniz ömrünüz kısa olur” diye uyaran Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz, Atina’da yeni Başbakan Çipras’ın kravat takmamasıyla ilgili espiri yaptı.

YUNANİSTAN’da Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA) ile Bağımsız Yunanlar’ın (ANEL) hükümeti kurmasının ardından Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, yabancı bir temsilciyle ilk görüşmesini dün Atina’da Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile yaptı. Schulz’un ziyaret öncesi Twitter adresinden link vererek yayınladığı yazı ise dikkat çekti. “Yunan draması yok, Yunan drahmisi yok” başlıklı yazısında SYRİZA’yı AB karşıtı olarak görmediğini ve Yunanistan’ın Euro para biriminden çıkmayacağını ifade eden Schulz, “Eğer SYRİZA hükümeti ‘her şeye hayır’ hükümeti olursa Çipras’ın momentumu kısa ömürlü olur” diyerek Yunan başbakana AB ile birlikte çalışma çağrısı yaptı. AP Başkanı, Bild gazetesine yaptığı açıklamada da “Çipras’ı yurtdışına paralarını gönderen milyarderlere vergi koyması konusunda cesaretlendirmek istiyorum. Bu, bize Brüksel’de vergi kaçakçılığı ile mücadelede yardımcı olur. Borcun silinmesinden de daha kolaydır” ifadelerini kullandı. Schulz’u karşılayan Çipras, “Avrupa’nın dayanışma anlamına geldiğine inanıyoruz. Ortak geleceğimiz için bir çözüm bulacağımız konusunda iyimserim” dedi. 



SİZ DE SAYGI GÖSTERİN

Schulz ise kravat takmamasıyla bilinen Çipras’ın bu yönüne dikkat çekerek çevredekileri güldürdü. Çipras, seçim öncesi yaptığı açıklamada “Ülke borcunu sildirdiğimde kravat takacağım” demişti. AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ise Atina hükümetine karşı daha sertti. Juncker, “Biz Yunanistan’daki seçim sonuçlarına saygı gösteriyoruz ama Yunanistan da Avrupa’ya, parlamentolara ve kamuoyuna saygı göstermeli” dedi. Juncker, Çipras ile telefonda konuştuğunu belirterek, “Bana Avrupa için tehlike değil fırsat olduğunu söyledi. Ben de kendisine Avrupa’nın Yunanistan için tehlike değil, fırsat olduğunu belirttim” diye konuştu.

Kravatı hatırlattı iki yakasını bir araya getirdi,Martin Schulz, eliyle Çipras’ın açık yakasını kapatır gibi yaparken, ortaya renkli görüntüler çıktı.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR