Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YUHLANAN BAKAN EFKAN ALA
YUHLANAN BAKAN EFKAN ALA
İç Güvenlik Paketi görüşmeleri sırasında CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, kürsüye gelerek İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya, Süleyman Şah türbesinde yaşandığı iddia edilen olayı sordu ve hükümetin bu konu hakkında bilgi vermesi gerektiğini ifade etti.
22 Şubat 2015, 14:19

 

CHP'li Engin Altay, dün akşam saatlerında İç Güvenlik Paketi görüşmeleri sırasında “Şu anda Süleyman Şah Türbesi'nde olaylar var. Ben geçen de söylemiştim, ‘Yok’ demiştiniz. Türk Silahlı Kuvvetlerinin oraya bir müdahalesi var. Bir rivayet, bir askerimizin de şehit olduğu yönündedir. Sayın Bakan, utanmıyor musunuz, böyle bir tablo varken bu Parlamentoyu içine düşürdüğünüz hale utanmıyor musunuz? Biraz sonra arkadaşım ona değinecek, derhâl Hükümetten bu konuda bilgi istiyoruz” dedi.

Bakan Ala, “Bu ulusal güvenlik meselesi hakkında değerlendirme daha sonra yapılacaktır” diyerek soruyu cevapsız bıraktı. MHP’den söz alan Sinan Oğan da Süleyman Şah ile ilgili bilginin Meclis’ten gizlenmesini eleştirerek kapalı oturum çağrısı yaptı.

İLK KEZ BİR BAKAN KURULDAN ÇIKARKEN YUHALANDI

Oturuma ara verildiğinde ise muhalefet vekilleri uzun süre İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı yuhaladı. CHP milletvekili Mehmut Tanal, sosyal medyada yaptığı paylaşımda ilk kez Genel Kurul’dan bir bakanın yuhalanarak çıktığını söyledi. Muhalefet vekilleri, Efkan Ala’nın oturuma her ara verildiğinde divanın arkasında TBMM Başkanvekilleri ile görüşmesine de tepki gösterdi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR