Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ES ES BEŞİKTAŞ'A ESTİ
ES ES BEŞİKTAŞ'A ESTİ
Zirve yolunda kritik Eskişehirspor deplasmanına çıkan Beşiktaş, sahadan ummadığı bir yenilgiyle ayrıldı.
22 Şubat 2015, 19:46
 
 
Spor Toto Süper Lig’de liderliğini sürdürmek isteyen Beşiktaş, 21. haftada deplasmanda Eskişehirspor ile karşılaştı ve Beşiktaş liderliği  deplasmanda bıraktı..
 
Eskişehirspor, 18. dakikada Kaan Kanak’ın attığı golle Beşiktaş’ı 1-0 mağlup ederek siyah beyazlıların ligdeki 4 maçlık galibiyet serisine son verdi ve Beşiktaş’ı zirveden indirdi. Şampiyonluk yarışında önemli bir yara alan Beşiktaş 47 puanda kaldı. Evinde oynadığı son 4 maçı kazanamayan Eskişehirspor ligde üst üste ikinci galibiyetini alarak puanını 23’e çıkardı. 
 
Eskişehirspor karşılaşmaya Boffin, Sezgin, Mustafa, Diego, Kamil, Özgür, Lawal, Causic, Kaan, Serdar, ve Funes Mori ilk 11’i başlarken; Beşiktaş da Cenk, Serdar, Ersan, Necip, Motta, Veli, Kerim, Oğuzhan, Sosa, Olcay ve Mustafa Pektemek ilk 11’i ile sahada yer aldı. Siyah beyazlılarda ısınma sırasında ağrıları artan Demba Ba son anda kadrodan çıkarıldı ve Mustafa Pektemek sahaya ilk 11’de çıktı.
 
Karşılaşmaya etkili başlayan taraf Eskişehirspor oldu. Ev sahibi takım, 18. dakikada Kaan Kanak’ın attığı golle 1-0 öne geçti. Hızlı gelişen Eskişehirspor atağında Kamil Ahmet Çörekçi'nin pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Rogelio Mori sol ayağı ile şutunu çekti. Kaleci Cenk Gönen'den seken top çizgi önünde boşta kaldı. O noktaya koşan Kaan Kanak bomboş pozisyonda topu ağlara gönderdi ve takımını öne geçiren golü kaydetti.
 
Beşiktaş, maçın 44. dakikasında gole çok yaklaştı. Altıpas içerisinde topa sahip olan Ruud Boffin topu uzaklaştırmak isterken Olcay Şahan topu önünde buldu. Olcay Şahan ceza sahası içi sağ çaprazından gelişine şutunu çekti, ancak top kale çizgisinde bulunan Kamil Ahmet Çörekçi'nin göğüsüne çarptıktan sonra uzaklaştı.
 
İlk devrenin son dakikasında Beşiktaş ceza saha içinde büyük bir karambol yaşandı. Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Kaan Kanak altıpas içerisine ortasını yaptı. O noktada topla buluşan Rogelio Mori sağ ayağı ile vuruşunu yaptı ama top defanstan geri döndü. Sonrasında yaşanan karambol esnasında hakem Ali Palabıyık, Beşiktaş lehine faul kararı vererek düdüğünü çaldı.
 
İlk devrede başka gol olmazken, Eskişehirspor soyunma odasına 1-0’lık üstünlükle gitti.
 
Maçın ikinci devresine Eskişehirspor hızlı girdi. Ev sahibi takım 52. dakikada farkı 2’ye çıkarmaya çok yaklaştı. Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Goran Causic altıpas içerisine ortasını yaptı. O noktada iyi yükselen Diego Angelo kafa vuruşunu yaptı, fakat kaleci Cenk Gönen üzerine gelen topu çeldikten sonra top üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü. Ceza sahası içerisinde yaşanan karambolden sonra Diego Angelo penaltı noktasının solundan tekrar şutunu çekti ama top kalenin üzerinden auta gitti.
 
Beşiktaş 54. dakikada iki oyuncu değişiklik hakkını kullandı. Ramon Motta’nın yerine Gökhan Töre, Serdar Kurtuluş’un yerine ise Atiba Hutchinson oyuna girdi. Eskişehirspor’da Kamil Ahmet Çörekçi 57. dakikada yerini Birol Parlak’a bıraktı.
 
Oyunu Eskişehirspor yarı sahasına yıkmak isteyen Beşiktaş, son oyuncu değişiklik hakkını da 68. dakikada Veli Kavlak’ın yerine Tolgay Arslan’ı oyuna alarak kullandı. Siyah beyazlılarda sarı kart gören Oğuzhan, Necip ve Motta cezalı duruma düştü.
 
Siyah beyazlılar son 10 dakikalık bölümde beraberlik golü için Eskişehirspor kalesine yüklenmesine rağmen aradığı golü bulamadı. Kontrataklarla pozisyon üretmeye çalışan Eskişehirspor da başka gol bulamayınca ev sahibi Eskişehirspor sahadan 1-0’lık skorla galip ayrıldı.    

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR