Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HDP'DEN BÜYÜK ŞEHİRLER ATAĞI
HDP'DEN BÜYÜK ŞEHİRLER  ATAĞI
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İstanbul'daki geleneksel oylarını ikiye katlayan HDP, 7 Haziran seçimlerinde 'başkanları' yarışa sokacak.
27 Mart 2015, 10:55

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İstanbul'daki geleneksel oylarını ikiye katlayan HDP, 7 Haziran seçimlerinde 'başkanları' yarışa sokacak.

Üç bölgeden 'en az' 7 milletvekilliği kazanmayı hedefleyen partinin ilk sıralarda yer vereceği adayları halen 'başkan' ya da geçmişte bu görevi yapmış isimler.

Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın cumhurbaşkanlığı seçiminde partinin İstanbul oylarını iki kat artırarak yüzde 10’a ulaştırması genel seçimde de bu kentten aday olması kararında etkili oldu.

Demirtaş’ın 1. bölge 1. sıra adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. HDP’nin de içinde yer aldığı HDK’nın Eşbaşkanı olan Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de bu seçimde İstanbul adayı oluyor. Kürkçü’nün adı ‘fermuar sistemi’ uygulayarak tüm seçim bölgelerinde ilk iki sırada bir kadın adaya yer verecek olan partide İmralı Heyeti’nde yer alan Pervin Buldan’la birlikte 2. bölgenin ilk iki sırası için geçiyor. 3. bölgede ise 2011 seçimlerinde olduğu gibi ittifak yapılan EMEP’in eski genel başkanı Levent Tüzel’in tekrar aday gösterilmesi bekleniyor.

Önder ve Tuncel gidiyor

HDP’nin Tüzel dışında mevcut İstanbul milletvekilleri HDK Eşbaşkanı Sebahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder 2011’de 1 ve 2. bölgeden seçilmişlerdi. 7 Haziran’da Tuncel iki dönem kuralı gereği yeniden aday olmayacak, Önder ise ikinci döneminde yüksek ihtimalle Ankara ’dan TBMM’ye girmeye çalışacak


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR