Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ORGANİZE BATIKLARI FIRSAT OLABİLİR Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/manset/24773/organize-batiklari-firsat-olabilir

 

ORGANİZE BATIKLARI FIRSAT OLABİLİR
ORGANİZE BATIKLARI FIRSAT OLABİLİR
SBK Hol­ding Yö­ne­tim Kur­lu Baş­ka­nı Sez­gin Ba­ran Kork­maz, or­ga­ni­ze sa­na­yi böl­ge­le­ri­nin (OSB) da­ha ye­ni ku­rul­muş ve bat­mış fir­ma­lar­la do­lu ol­du­ğu­nu söy­le­di.
28 Mart 2015, 11:15
 
Organize sanayi bölgelerinin yeni kurulmuş ve batmış firmalarla dolu olduğunu belirten SBK Holding Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, bunların girişimcilere yeni fırsatlar da sunduğunu belirtti.
Kur ar­tı­şı ve işi bil­me­mek ne­de­niy­le son dö­nem­de bir­çok fir­ma kri­ze gir­di. SBK Hol­ding Yö­ne­tim Kur­lu Baş­ka­nı Sez­gin Ba­ran Kork­maz, or­ga­ni­ze sa­na­yi böl­ge­le­ri­nin (OSB) da­ha ye­ni ku­rul­muş ve  bat­mış fir­ma­lar­la do­lu ol­du­ğu­nu söy­le­di.

Bor­cu öde­ye­mi­yor

Bu­gü­ne ka­dar sa­tın al­dık­la­rı bü­tün fir­ma­la­rın ban­ka kre­di­siy­le ku­ru­lan ve bor­cu­nu öde­ye­me­di­ği için if­las­ta ve­ya if­la­sın eşi­ğin­de şir­ket­ler ol­du­ğu­nu be­lir­ten Kork­maz, “Ben as­la ye­ni fab­ri­ka kur­mam” de­di.

Has­ta fir­ma dok­to­ru

Kork­maz, ‘ö­lü fi­ya­tı­na­’ sa­tın al­dı­ğı bu tür şir­ket­le­ri ön­ce ban­ka­la­ra olan borç­la­rın­dan arın­dır­dı­ğı­nı, iş­çi­le­re ma­aş öde­yip ve üre­ti­me ge­çi­ril­di­ği­ni be­lirt­ti. Bun­la­rı da­ha son­ra sa­tı­ğı­nı an­la­tan Kork­maz 1998'de yer­li şir­ket ola­rak baş­la­dık­la­rı bu iş­te da­ha son­ra ABD'li ya­tı­rım fon­la­rıy­la de­vam et­tik­le­ri­ni ifa­de et­ti. Şim­di ilk de­fa bir İn­gi­liz ya­tı­rım fo­nuy­la an­laş­tık­la­rı­nı söyleyen Kork­maz, AIM fo­nu­nun Tür­ki­ye­’de bu yıl 410 mil­yon do­lar­lık ya­tı­rım ya­pa­ca­ğı­nı, bu­nun 200 mil­yon do­lar­lık kıs­mı­nı 7 Ha­zi­ran se­çim­le­ri ön­ce­sin­de ger­çek­leş­ti­re­cek­le­ri­ni kay­det­ti.

3 şir­ket sa­tın ala­cak

Bu pa­ray­la kriz­de­ki üç Türk şir­ke­ti sa­tın alı­na­cak. Bun­lar­dan bi­ri ip­lik, do­ku­ma ve teks­til fab­ri­ka­sı. Tah­mi­ni ya­tı­rım be­de­li 40 mil­yon do­lar. İkin­ci­si ise 5 yıl­dız­lı otel­le­ri olan bir tu­rizm şir­ke­ti­nin yüz­de 51 his­se­si. Ya­tı­rım be­de­li 60 mil­yon do­lar. Üçün­cü­sü ise 100 mil­yon eu­ro ih­ra­ca­tı, 600 ça­lı­şa­nı olan bir oto­mo­tiv yan sa­na­yi şir­ke­ti.

Korkmaz: Eskiden mahcubiyet olurdu

“Es­ki­den ba­tan fir­ma­la­rın sa­hip­le­rin­de bir mah­cu­bi­yet olur­du­” di­yen Kork­maz, şim­di ise ga­yet ra­hat ol­duk­la­rı­nı an­lat­tı: “Öğ­len ye­me­ği için Pa­per­mo­on’­a git­tim, bak­tım ma­sa­da­ki­le­rin yüz­de 80’i ba­tık şir­ket sa­hi­bi."

4 bin çalışanı var

SBK Hol­ding ya­kın za­man­da Bio­far­ma, Mü­nir Şa­hin ve Be­te­san İlaç'ı al­dı. Bün­ye­sin­de şu an­da 16 şir­ket ve 4 bi­ne ya­kın ça­lı­şan mev­cut. Ye­ni sa­tın al­ma­lar­la bu sa­yı 5 bin 500’e ula­şa­cak. Türk şir­ket­le­ri için 2015'in san­cı­lı ge­çe­ce­ği­ni vur­gu­la­yan Kork­maz özel­lik­le Rus­ya ile iş ya­pan­la­rı uyar­dı.