Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
OY VE ÖTESİ İŞ BAŞINDA
OY VE ÖTESİ İŞ BAŞINDA
SEÇSİS'le ilgili soru işaretlerini gidermek üzere bir sistem geliştirildi.OY ve ÖTESİ'nin özgün yazılımı T3; TÜRKİYE TUTANAK TEYİT SİSTEMİ Seçim gecesi toplanılan tutanaklarla SEÇSİS'in sağlamasını yapacak!
24 Nisan 2015, 09:55

 

SEÇSİS'le ilgili soru işaretlerini gidermek üzere bir sistem geliştirildi.

Çoğunlukla kafalarda şu soru işareti mevcut; Sandıktan ne çıkarsa çıksın "arkada, sistemde" değişiklikler yapıldığı söyleniyor. Böyle bir durumda oylarımızı sandık başında gözlemlememizin ve sayımına şahitlik etmemizin ne etkisi olabilir ki?

İşte bu soruya cevap bulmak üzere yola çıkan Oy ve Ötesi;  "Sandık sonuç tutanağı o sandıktan çıkan ve sandık kurulu üyeleri tarafından imza altına alınmış kesin sonuç belgesidir. Topladığımız sonuç belgelerini birleştirdikten sonra YSK'nın resmi sonuçlarıyla karşılaştırırsak, sürecin veriye dayalı ve hızlı bir sağlamasını yapmış oluyoruz. Yarattığımız T3 sistemi işte tam da bu aşamada devreye giriyor." diyor.

T3 NEDİR, NASIL ÇALIŞIR?

Oy ve Ötesi'nin özgün yazılımı olan; Türkiye Tutanak Teyit (T3) sistemi genel seçimlerde bu sağlamayı yurt çapındaki sandıkların tamamında yapmayı hedefliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimindeki çalışmada 100% isabet sağlayan bu sistem, ilçe seçim kurullarındaki veri girişleri sırasında oluşabilecek en küçük hatayı bile saptıyor.

T3 - TUTANAK TEYİT SİSTEMİNİN YANILMA PAYI "0" - %100 DOĞRULUKLA ÇALIŞIYOR

Oy ve Ötesi gönüllüleri tarafından toplanan ıslak tutanaklar, taranarak T3 sistemine aktarılıyor. Aktarılan tüm tutanaklar, Türkiye'nin dört bir yanından görüntülenebiliyor. Yani seçim gecesi bilgisayar başında olan herkes T3 sistemine kişisel parolalarıyla girerek önlerine rastgele gelecek olan tutanakların üzerindeki sayıları sisteme girecek. Her bir tutanak, rastgele üç kişi tarafından sisteme girildikten sonra DOĞRU olarak işaretlenecek. 3 KADEMELİ BİR KONTROL MEKANİZMASI sayesinde, insan gözünün yapma olasılığı olan hataların önüne geçiliyor. Sisteme %100 doğrulukla girilecek olan sonuçlar SEÇSİS'in sonuçlarıyla karşılaştırılabilecek.

NE KADAR ÇOK TUTANAK O KADAR ÇOK DOĞRULAMA!

T3 sistemi sadece elimize ulaşmış ve sisteme girilmiş tutanaklar olduğu sürece çalışabilir. Yani ne kadar çok gönüllü o kadar çok tutanak... yani ne kadar çok tutanak o kadar sağlam doğrulama! Oy ve Ötesi Dernek Başkanı ve Sözcüsü Sercan Çelebi ekliyor; "... Ancak, duyarlı vatandaşlar - Oy ve Ötesi'nden gönüllü olarak - sürece sahip çıkmaz ve tutanaklar sistemli bir şekilde toparlanamazsa böyle bir sağlama yapılamaz ve kanıtlanması imkansız iddialar havuzunda yüzmeye devam ederiz. "

Oy ve Ötesi Seçim sayım / sonuç tutanaklarını SEÇSİS sistemiyle EŞ ZAMANLI olarak sayıyor. İTİRAZ GEREKTİREN HER SONUCU 24 SAAT İÇİNDE AÇIKLAYABİLİYOR!

Oy ve Ötesi'nin kendi, özgün yazılımıyla oluşturduğu ve Türkiye'de bir ilk olan sağlama sistemi T3 sayesinde SEÇSİS'le eşzamanlı sayılan sonuçlar, 24 saat içerisinde açıklanıyor ve bu yazılım sayesinde sayımlarda yapılacak olası hatalara itiraz edilebilecek duruma erişiliyor. Bir nevi DEMOKRASİ SAĞLAMASI olacak bu sistem için TUTANAKLARIN TOPLANMASI ŞART,O yüzden gönüllü olmak gerekiyor -

Haydi kayıt olmaya sandik.oyveotesi.org

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

Engin Ertem Engin Ertem
 ARAZİ YATIRIMI İÇİN DOĞRU VE YANLIŞLAR
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 KONUT ALMAK ŞİMDİ DAHA ZOR OLDU
KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR