Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MODA HAFTAMIZ GENÇLERE YARADI
MODA HAFTAMIZ GENÇLERE YARADI
Geçmiş yılları aratır bir moda haftası olması ile dikkat çeken MBFWIstanbul daha mütevazı adımlarla moda dünyasının genç isimleri için bir vitrin olma yolunda ilerliyor.
24 Nisan 2015, 11:55

 

Ortalık sakinleşti yaklaşık bir ay oldu MBFWI biteli.

İstanbul'da bir moda fırtınası daha geride kaldı. Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, beşinci sezonunu bu kez Karaköy Antrepo 7’de gerçekleştirdi, geçmiş yılları aratır bir moda haftası olması ile dikkat çeken MBFWIstanbul daha mütevazı adımlarla moda dünyasının genç isimleri için bir vitrin olma yolunda ilerliyor.

Emre Erdemoğlu, Niyazi Erdoğan, Benan Bal, AFFAIR, TWEEN ,Tanju Babacan erkek modasına sihirli dokunuş yapan marka ve tasarımcılar oldular.

image

DB Berdan, "Bedeninle gurur duy" dedi.
Koleksiyonlarında toplumun farklı ön yargılarına eleştirel bir bakış açısıyla yaklaşan DB Berdan, bu kez ahlak kavramındaki yanlışlıkları koleksiyonuna taşıyarak "Bedeninle gurur duy" mesajını verdi.

41 tasarımcının yer aldığı moda haftasında 21’i defile yaparken, 16’sıda studio alanında sunum gerçekleştirdi. 4 isim ise dışarıda yapmayı tercih etti.

Bu yıl tanınan birçok tasarımcı MBFWI de yer almadı. Buna sebep olarak kimi takvim yoğunluğunu, kimi defile maliyetlerini gösterirken, kimileri hedeflerinin Avrupa'da yapılacak moda haftaları ve farklı moda organizasyonları olduğunu dile getirdiler.

Mercedes-Benz Fashion Week kapsamında farklı tarzlar alkışlandı

Marka ve tasarımcılar az olsa da yine gençlerin ilgisi yoğundu Made in Love markası son yılların en hızlı farkındalık yaratan markası olarak ışıldıyor. Maid in Love defilesi MBFWI’nin tartışmasız en yoğun ilgiyi gören koleksiyonların başındaydı. Maid in Love ’ın yaratıcısı Hande Çokrak yine renkli eğlenceli bir koleksiyon hazırlamış ve etkileyici olmayı başarmıştı. Gençler bu defileye davetiye bulabilmek için yoğun çaba sarf ettiler.

image

Made in Love gençlerin en beğendiği marka olma yolunda

5 gün süren 41 marka ve tasarımcının büyük emekler vererek hazırladıkları koleksiyonlar ve bunların sunulduğu defilelere, bu sezon yabancı misafirler ve basının fazla ilgi gösterip, mecralarında fazla yer vermemesi dikkat çekti.

İstisna durum, tasarımcı Çiğdem Akın’ın defilesi oldu

Vakko kökenli başarılı tasarımcı Çiğdem Akın’ın defilesini yurtdışından izlemeye gelen 25 kişi civarında olan yabancı bir grup dikkat çekti. Çiğdem Akın birbirinden özel farklı tasarımları ile yabancı konukları kadar İstanbul’lu moda severlerin de beğenisini kazandı.Akın yine en iddialı kıyafetlerini başarı ile taşıyan Azeri model Günay Musayeva yine podyumdaydı. Konukların Çiğdem Akın’ın yurtdışında ürünlerini satan mağaza ve alımcılar olduğu öğrenildi.

image

Bağzıbağlı'nın yükselişi

KKTC’li moda tasarımcısı Raşit Bağzıbağlı İstanbul’da açtığı mağazalar ile artık çok popüler bir modacı oldu. Rashid By Raşit Bağzıbağlı defilesi erken saat olmasına rağmen çok kalabalıktı ve İstanbul’lu bayanların özel günleri için diktirecekleri kıyafetleri için Bağzıbağlı’da sıraya girdiklerini öğrendik…

image

Önder Özkan' annesinden ilham almış

Tasarımcı Önder Özkan, anneannesinin gelinlik duvağından ilhamla oluşturduğu ilkbahar – yaz koleksiyonunu, anlamlı ve farklı bulundu.Oversize kalıplar ve minimal tasarımların, kırmızının seksapeliyle hareketlendiği modeller ve farklı desenler Önder Özkan koleksiyonunda göze çarpanlardandı. Tasarımcının düzenlediği defile farklı tarzı ile beğenildi…

image

Ayşe Deniz Yeğin ve INFULANCE

Kolleksiyonu gösterişten uzak,pastel ve koyu renklerden oluşan haki,lacivert gri tonlarının hakim olduğu kolleksiyonu Influence yine tasarımcıyı moda haftasının sivrilen isimleri arasına koydu. Başarılı tasarımcının ilham kaynağı doğa olmuştu.Doğayı ve insanın natürelliğini göz önünde bulundurup ,doğanın büyüleyici bir yolculuğunu göz önüne çıkararak koyu renkler ve sade kumaşlar kullanmştı. 

image

Aslı Jackson “ Gelenek ve Moda

Aslı Jackson'ın ‘Gelenekten geleceğe, görsel hikâyeleriyle tam bir kozmik Nasrettin Hoca’ olarak tanımladığı koleksiyon, Aslı, Klasik erkek giyimine sportif detaylar katan Benan Bal, Belma Özdemir, Salih Balta ‘Matahari', Murat Aytulum yine ilk kez defile yapan tasarımcılar arasındaydılar

image

Gülçin Çengel, "Glacier" 

Her sezon bir tasarımcıyı destekleyen Mercedes-Benz'in bu sezon desteklediği tasarımcı Gülçin Çengel oldu. Mercedes-Benz desteğiyle 'İspanya'dan MBFWI'ye katılan tasarımcı David Catalan'ın Sonbahar 2015 koleksiyonlarını sergiledikleri "Mercedes-Benz presents David Catalan and Gülçin Çengel" defileleri çok beğenildi…

Çengel’in Patagonya seyahatinde ziyaret ettiği Perito Moreno buzullarından ilham alarak hazırladığı koleksiyonda buzul teması hem ana renk ve dokularda, hem de aksesuar ve deri detaylarda ağırlığını hissettirdi. Renk paletinde ise soğuk mavi tonlarına eşlik eden yeşil ve turuncular göz kamaştırıcı bir kontrast yarattı.Koleksiyonun renk kodları, buzullardaki mavilerde kendisini gösterirken koleksiyona göz kırpan yeşil ve turuncular bir bütünlük oluşturuyor. Mavi, lacivert ve siyah tonlardaki jakarlı kumaşlar, trikolar, ipekli kumaşlar ve yarı parlak tok kumaşlar göze çarpıyor. Üç boyutlu layered görüntüsü oluşturan katmanlar, kristal efektli işlemeler ve kontrast kumaş dokularının birlikte kullanımı koleksiyonun öne çıkan detaylarındandı.image

Emre Erdemoğlu ile çok iyi bir erkek koleksiyonu izledik

Merakla beklenen bir başka defile son yılların yükselen tasarımcısı Emre Erdemoğlu’na aitti. Başarılı tasarımcı koleksiyonunda  örme ve deri detayları ön plana çıkartmıştı. Emre Erdemoğlu MBFWI de sunduğu koleksiyonda, çok özel takımların içinde tamamen Podyum sov’u amaçlanmıştı. Kullanılan file tarzı atletler dışında tüm kolleksiyon günlük ve iş hayatında rahatlıkla giyilebilecek tarzdaydı.  Örme ceketler, deri ve yün kabanların çarpıcı renkleri ile dikkat çektiği 100 ün üzerinde parçadan oluşan tasarım ile erkek modasının marka ismi olmaya aday olduğunu gösterdi.

image

Şapka'nın Prensesi Merve Bayındır

Sonbahar 2015 koleksiyonu merakla beklenen Şapka’nın prensesi olarak anılan Merve Bayındır, ‘Pandora’ adını verdiği koleksiyonunu saks mavi kıyafetler eşliğinde, renkli yaratıcı bir şapka defilesi ile gerçekleştirdi. Merve Bayındır, “Pandora” adını verdiği ilhamını Na’Vi halkının yaşadığı doğadan ve onların dünyalarından aldığı teması ile vurgulanmıştı. Birbirinden şık ve sıra dışı şapka tasarımları MBFW İstanbul’da özel bir defile olarak akıllarda kaldı.

image

Mehtap Elaidi'den 15. yıl koleksiyonu

Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Mehtap Elaidi, moda sektöründeki 15. yılını "Spice" adını verdiği Sonbahar 2015 koleksiyonuyla kutladı. Doğu ve Batı'yı bireştiren Baharat Yolu'ndan ilham alan Elaidi, koleksiyonunu büyük bir beğeni ile karşılandı

image

Genç modacılar İstanbul vitrininde 

Bashaques markasının kurucusu genç moda tasarımcısı ilk kez yer aldığı MBFWI de Başak Cankes, tasarım gücünü fotoğrafçı Murat Özbek'in sanatıyla birleştirimişti.

image

MBFWI'ye ilk defa katılan Bashaques'ın "An" adını verdiği koleksiyonuyla yine bu sezon ilk kez tek başına MBFWI'ye katılan White Posture, sade beyaz gömleklerden oluşan koleksiyonunu İstanbul Devlet Opera ve Balesi balerinleri tarafından gerçekleştirilen heyecan verici bir performansla gerçekleştirdi.  Bashaques’ın Sonbahar / Kış 2015-16 koleksiyonuna, Der Liebling takıları, Fırat Neziroğlu dokumaları ve Murat Özbek fotoğrafları eşlik etti.

Tuba Ergin’in kullanılmış araba lastiklerinden tasarladığı elbiseler ayak aksesuarları görülmeye değerdi…

Selma State’in ‘Haykırış’ adını verdiği 'Çanakkele Şehitleri' temalı defilesi, Atlas’ temalı göçebe ruhunu yansıtan tasarımları ile Giray Sepin defilesi, Nazlı Soylu’nun markası Lady Faith’in desen oyunu kalpak ve kürklerle zenginleşmiş sunumu, Özlem Kaya’nın vintage ruhlu kadife, retro desenler ve 70’lerin renkleriyle donatılmış koleksiyonu ile akıllarda kalan sunumlar oldular.

 

Mutlu Demirdelen

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR