Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PROFÖSÖRE VAPURDA GÖZALTI
PROFÖSÖRE VAPURDA GÖZALTI
Prof. Dr. Osman Özsoy, “halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” suçunu oluşturabilecek ifadeler kullandığı iddiasıyla gözaltına alındı.
30 Nisan 2015, 09:12

 

Prof. Dr. Osman Özsoy, Samanyolu Televizyonu’nda yaptığı konuşmada “Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” suçunu oluşturabilecek ifadeler kullandığı iddiasıyla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında Üsküdar-Eminönü vapurunda gözaltına alındı.

Özsoy, TEM şube polisleri tarafından Vatan Caddesi’ndeki Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Üsküdar Çamlıca’da ulusal yayın yapan Samanyolu Televizyon kanalının 28 Nisan’daki programına konuk olan Prof. Dr. Osman Özsoy hakkında, konuşmasında ifade edilen bazı cümlelerin, Türk Ceza Kanunu’nun 213. maddesinde düzenlenen “Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” suçunu oluşturabileceği kanaati ile Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosunca resen soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Haberi Twitter’dan duyuran Osman Özsoy, “Ülkenin haline bak... TEM Şube benim takip ediyormuş. Eminönü Üsküdar vapurundan aldılar. Vatan Emniyete.götürüyorlar :)” diye yazdı.

Özsoy Rotahaber’e yaptığı açıklamada, “Bu sürecin finali olarak sayılabilir bu. Bizi almasalardı eksiklik olacaktı. Samanyolu’na katıldığım programla ilgili gözaltına alınıyorum. ‘3-5 mert adam bu işi bitirebilir’ sözlerimden dolayı olduğu söylendi. Hayatımda böyle bir sahne olmasaydı eksik olurdu. Çoluk çocuk bile ‘seni hala almadılar mı?’ diye söylüyordu. Bunlar hala bana bir tiyatro sahnesi gibi geliyor. Ülkemde bunların yaşandığına inanmak istemiyorum. Başıma bir şey gelirse sorumlusu Erdoğan’dır demiştim. Bu da bir tarafa not edilsin lütfen” dedi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR