Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MİLYONLUK ARACI İADE EDECEK
MİLYONLUK ARACI İADE EDECEK
Diyanet İşleri Başkanlığı, “2015 Performans Programı” yayımlandı. Programda “ahlaki yozlaşmayı önlemeye yönelik” yapılan çalışmalar kapsamında; konuya ilişkin 27 bin hutbe ve vaaz verilmesi, 600 konferans düzenlenmesi, gençler için roman ve makale yazılması bulunuyor.
5 Mayıs 2015, 07:19

 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, kamuoyunda tartışmalara yol açan 1 milyonluk makam aracı iddiaları konusunda açıklamada bulundu.

Görmez, konunun bir algı operasyonuna dönüştürüldüğünü öne sürerek makam aracını iade edeceğini açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 1 milyonluk araç iddiaları hakkında konuştu. Aracı iade edeceğini söyleyen Görmez, Habertürk TV canlı yayınında şunları söyledi:

"Bakanlar Kurulu sadece kurumlara belli bir birimin üzerinden araç alınacaksa izin veriyor. O izni valiliklere de veriyor. Araç talebi bizden geldi. Mevcut araçla yürümek mümkün görünmüyordu. Edep el vermediği için daha önce konuşmadım.

Eğer siz bir algı operasyonuyla Diyanet İşleri Başkanı'nı itibarsızlaştırmaya karar vermişseniz, o takdirde sadece Türkiye'de değil Diyanet'in hizmet götürdüğü bütün noktalarda bu adımı atıyorsunuz. Bu haberler yayınlandığı zaman Diyanet İşleri Başkanı o araca binmemiş daha. Bunu gördüğüm an benim için o araç bir mezara dönüştü. Ben bir gün dahi o araca binmedim. Bu sarık leke kabul etmez. Bir nokta leke kabul etmez.
Ben ibret-i alem için o aracı iade edeceğim."

1 MİLYON TL'LİK ARAÇ 
Diyanet İşleri Başkanı'na 1 milyon TL'lik makam aracı alındığı iddia edilmişti. Haberin kamuoyunda yankı bulması üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada aracın maliyetinin 322 bin TL olduğu, zırhlı olmadığı, makam aracının 2006 yılından bu yana yenilenmediği ve eski aracın sürekli arıza vererek hizmette aksamalara neden olduğu bilgisine yer verilmişti. Daha sonra bir gazetede aracın faturası yayınlanmıştı. Eylül 2014 tarihli resmi yazıda aracın fiyatı, 1 milyon 6 bin 641 lira olarak belirtiliyordu.

''BEDDUA DEĞİL MÜBAHALE OLDUĞUNU SÖYLEMEM İSTENDİ''

Görmez, kendisinden Fethullah Gülen'in yaptığı bedduanın beddua olmadığına dair bir açıklama yapmasını isteyenlere, "Benim bunu söylemem için cahil olmam lazım" diyerek cevap verdiğini anlattı.
      
Onlarca defa bu taleple Diyanet İşleri Başkanlığı'na gelindiğini ve beddua olmadığını "mübahele" olduğunun söylemesi istendiğini kaydeden Görmez, "Mübahele ile ilgisi yok. Hz. Peygamber ile Necranlı Hristiyanlar arasında mübahele dediğimiz bir hadise yaşanmıştır. Onu buraya uyarlamak istediler. Dedim ki 'Bakın Peygamber Aleyhisselamın 70 sahabeyi katleden insanlar için okuduğu bedduadır bu, benden böyle bir şey istemeyin'. Diyanet'i yanlarına almak istediler, 'olmaz' dedim. Sonra ne oldu? Bunun üzerine dediler ki 'Bu Diyanet İşleri Başkanı Şii'dir. Mut'a nikahına fetva veriyor'. Bütün bunlarda bağrımıza taş bastık" diye konuştu. Diyanet'e karşı bir itibarsızlaştırma politikası başlatıldığını kaydeden Görmez, "Bu kardeşlerimiz kendilerini şöyle inandırmak istediler; 'Bizim verdiğimiz mücadele ahlak ve fazilet mücadelesi' ama ahlak ve fazilet mücadelesi yalan üzerinden verilmez" değerlendirmesinde bulundu.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR