Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MEB DERSHANECİLİĞE Mİ SOYUNDU ?
MEB DERSHANECİLİĞE Mİ SOYUNDU ?
Devlet okullarının dershanelerle anlaşarak kurs vaadiyle öğrencileri ve ailelerini ikna etmesi tepki çekti. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk “İddialar doğruysa hem çirkin hem de ahlak dışı. Bu kadar kirli bir iş olmaz” dedi.
6 Temmuz 2015, 07:38

 

Altya­pı ve yol ha­ri­ta­sı ha­zır­lan­ma­dan ders­ha­ne­ler hak­kın­da  si­ya­si ge­rek­çe­ler­le ve­ri­len ka­pat­ma ka­ra­rı kao­sa yol aç­tı

Öğ­ren­ci­le­rin, Ana­do­lu li­se­sin­den ders­ha­ne eği­ti­mi ve­ren te­mel li­se­le­re yö­nel­me­si üze­ri­ne dev­let okul­la­rı­nın ders­ha­ne­ler­le an­la­şa­rak kurs ver­me­ye baş­la­dı­ğı­nı BU­GÜN Ga­ze­te­si dün man­şet­ten du­yur­muş­tu. Uy­gu­la­ma eği­tim ca­mi­ası­nın tep­ki­si­ni çek­ti.

MER­Dİ­VEN AL­TI­NA İNER

Ak­tif Eği­tim Sen­di­ka­sı Ge­nel Baş­ka­nı Os­man Bah­çe: Ders­ha­ne­ler ko­nu­sun­da ih­ti­ya­cı or­ta­dan kal­dır­ma­dan kay­nak­lar ku­ru­tu­lu­yor. Or­ta­da bir ih­ti­yaç var­sa bu ih­ti­ya­cı kar­şı­la­ya­cak adım­lar le­gal ve il­le­gal yol­lar­dan atıl­ma­ya baş­lan­dı. Ders­ha­ne­ler ka­pa­nın­ca özel ders ve­ren­ler ar­ta­cak, ders­ha­ne­ler mer­di­ven al­tı­na ine­cek. An­cak biz, okul­la­rın ders­ha­ne­ci­li­ğe bu ka­dar hız­lı so­yu­na­ca­ğı­nı dü­şün­mü­yor­duk.

MÜDÜRLERİN BAŞI DERDE GİRER

Türk Eği­tim Sen Genel Baş­ka­nı İs­ma­il Kon­cuk: Ders­ha­ne­ler ka­pa­nı­yor. Mü­dür­ler bu­nu ne­ye gö­re ya­pı­yor­lar? Okul mü­dür­le­ri­nin bu yet­ki­si yok. Gay­ri ah­la­ki bir yön­tem. Böy­le bir an­laş­ma yap­ma yet­ki­si yok­tur.

Bu mü­dür­le­ri­nin baş­la­rı be­la­ya gi­rer. Bu id­di­alar doğ­ruy­sa hem çir­kin hem de ah­lak dı­şı­dır. Bu ka­dar kir­li bir iş ol­maz. Bu ka­dar akıl­sız­ca dav­ra­nan bir ki­şi okulmü­dü­rü ol­ma­yı hak et­mi­yor de­mek­tir. Der­hal gö­rev­le­ri­ne son ve­ril­me­dir. Bu in­san­la­rın bil­gi­si ge­lir­se ida­ri ve yar­gı ola­rak ge­re­ken baş­vu­ru­la­rı ya­pa­rız.

YENİ OKUL TİPİ

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca: Dershanelerin kapatılması iddiasının siyasi bir operasyon olduğu biliniyor.
Yaşanan uygulamalarla da bu açıkça görülüyor. Dershane ihtiyacı var ama kapatmak istiyorlar. Ama bunun ardından tüm devlet okulları dershane olacak. Yeni bir okul tipi yaratıldı. MEB, hep olduğu gibi hesapsız kitapsız işler yapıyor. Her gün yeni karmaşa yaşanıyor. ‘Dershaneler yük oluyor’ diyenler velilerin sırtına her gün ayrı bir yük bindiriyor.

VERDİKLERİ SÖZLERİ TUTMADILAR

- Dershanelerin kapısına 1 Eylül 2015'te kilit vurulacak. 4 bin dershaneden sadece 600'üne özel okula dönüşüm izni verildi.

- MEB daha önce dershanelerde çalışan 55 bin öğretmenin devlete atanacağını vadetti. Ancak bakanlık daha sonra atamaların 3 bini geçmeyeceği açıkladı. Dershanelerde çalışan binlerce öğretmen ile 20 bin çalışan işsiz kalacak.

- 2 bin ile 3 bin 500 TL arasında değişen dershane ücretleri temel liselerde 6 bin ile 15 bin liraya yükseldi. Halk eğitim merkezlerinde ücretsiz kurslar hiç hayata geçirilmedi.

Ömer ÖNDER/ Metin ARSLAN- BUGÜN GAZETESİ


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR