Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK PARTİ VE MHP GİZLİ İTTİFAK İÇİNDE
AK PARTİ VE MHP GİZLİ İTTİFAK İÇİNDE
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, dün TBMM’de gerçekleştirilen terör komisyonu kurulup kurulmaması ile ilgili görüşmelerin barıştan yana olanlarla, savaştan yana olanların oylaması olduğunu söyledi.
30 Temmuz 2015, 14:55

 

Dün terör örgütünü isteyenlerle, destekleyenlerle, desteklemeyenlerin oylaması olduğunu belirten Tanal, “Buna böyle bakmak lazım. Evet koalisyon açısından zaten bu gizli ittifakları zaten var.

Bugüne kadarki mevcut olan tüm oylamalarda MHPhedef şaşırtmadı ki.

Üstüne düşen görevin ve misyonu yerine getirdi. AKP ne kadar, ne zaman, hangi ortamda kuyuya düşmüşse ipi MHP atmıştır, kuyudan çıkarmıştır.” dedi.
image
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut TanalHSYK tarafından 37 yargıcın kopya gerekçesiyle mesleğe kabul kararlarının geri alınmasına ilişkin TBMM’de basın toplantısı yaptı. Açıklamaların ardından Tanal basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, 'Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek bir televizyon programında olası bir erken seçime sizin de aranızda bulunan bazı CHP’lilerin ihraç edileceğini iddia etti. Neler söylersiniz?' sorusuna Tanal, şu cevabı verdi: “Ön seçimle, ön sıralardan örgüt vicdanıyla seçilen biriyim. Bunu telaffuz eden insanlar gitsinler kendileri tasfiye oluyor mu, olmuyor mu, Ankarayı nasıl parsel parsel sattıklarının hesabını versinler. Başbakan yardımcıları bunu söyledi. Bizi genel başkanlar seçmedi, bizi oradaki seçmenler seçti. CHP özgürlük ve demokrasinin partisidir, bize laf yetiştireceklerine demokrasi ve özgürlüğü sözü geçen kişi kendi partilerine getirsin. Milletvekilliği bir meslek ve geçim kaynağı değil. Ben başarılı bir avukatım ve gerçekten bugüne kadar 24 saatini halkın huzur ve mutluluğu için çalışan biriyim. Halk bize görev verirse hazırız, devam ederiz halk görev vermezse teşekkür ederiz. Netice itibariyle siyaset, ben o koltuklara ısınamadım ki, görüyorsunuz ben her gün alandayım. Vatandaş açsa, susuzsa baskı altında ise benim o koltuklarda oturmam doğru olmaz. Sokaktan gelen bir insanım sokağa dönerim o kadar basit.”

Başka bir gazetecinin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Meclis'te bir kadın milletvekiline yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine Tanal, “Gerçekten o cinsiyetçi bir yaklaşımdı, cinsiyetçi yaklaşım nedeniyle deneyimli olan bir politikacının yapması gereken erdemli olan davranış tüm kadın arkadaşlarımızdan, kardeşlerimizden, herkesten özür dilemesini beklerim.” dedi.

DÜN BARIŞTAN YANA OLANLARLA SAVAŞTAN YANA OLANLARIN OYLAMASIYDI

Başka bir gazetecinin, 'MHP’nin tavrını nasıl değerlendiriyorsunuz? Dün terör komisyonu konusundaki tavrı MHP’nin bir AKP le ile hükümet kuracağı yönünde işaret midir?' sorusuna karşılık Tanal, şunları kaydetti: “Yıllarca Parlamento'da çalışan arkadaşlarımızsınız. Meclis araştırma önergesinin sonuçları, amaçları kapsamının ne olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Meclis araştırma önergesinin bu kabul edilmiş olsaydı komisyonlar terörün kimler tarafından yapıldığı, dayanakları, dış güçlerden kimlerden destek aldıkları, mali kaynakları, insan kaynakları kimlerin bunlara göz yumdukları, bunun yasal boşluktan mı kaynaklandığı yoksa idareden yönetimden mi kaynaklandığı kimler tarafından desteklendiği kimler tarafından göz yumulduğu parasal kaynakları, insan kaynakları, sınırdaki zafiyetler bunların hepsi bugüne kadar hazırlanan diğer değişik raporlarda hepimizin bildiği gibi masaya yatırılacaktık. Bunlar aydınlanmış olacaktı. Terör örgütü PKK, IŞİD ve diğer terör örgütlerinin hepsinin mevcut olan eylemlerinden dolayı bunlara yardım ve yataklık eden bunlarla işbirliği içerisinde olan bunlarla ekonomik finansman kaynak sağlayan bunlara dışarıdan destek veren dış güçler dış mihraklar kimler varsa bunlar açığa çıkmış olacaktı. Bunların açığa çıkmasından korkanlar bu gizliliğin açığa çıkmasından çekinenler aynı noktada birleştiler. Çünkü bu ülkede terörle beslenenler var. Terör olmazsa siyasi hayatını devam ettiremeyecek ve sona erdirecekler var. Tek varlıkları tek meşruiyetleri terör terör terör. Kardeşim terör hepimizin insanlığın baş belasıdır. Bir insanlık suçu işleniyor terör tarafından. Peki biz siyasetçiler bu insanlık suçunu işleyen terör örgütlerine kulaklarımızı nasıl tıkayabiliriz. Burada bunu anlamak mümkün değil. Burada gerçekten siyasetçilerin amacı halkın huzur, mutluluğu ve barışıdır. Halkın huzur, mutluluk ve barışına dün dinamit sokulmuştur. Dün barıştan yana olanlarla savaştan yana olanların oylamasıydı. Dün terör örgütünü isteyenlerle destekleyenlerle, desteklemeyenlerin oylamasıydı. Bunu böyle bakmak lazım. Evet koalisyon açısından zaten bu gizli ittifakları zaten var. Bugüne kadarki mevcut olan tüm oylamalarda MHP hedef şaşırtmadı ki. Üstüne düşen görevin ve misyonu yerine getirdi. AKP ne kadar ne zaman hangi ortamda kuyuya düşmüşse ipi MHP atmıştır kuyudan çıkarmıştır.”

CİHAN


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR