Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KOALİSYON ANKET NETİCESİNE BAĞLI
KOALİSYON ANKET NETİCESİNE BAĞLI
Reuters'e konuşan AKP'li üst düzey bir yetkili, dönem dönem oy oranlarına dair anketler yaptırdıklarını ve 1-10 Ağustos arasında sonuçlarını alacakları ankete göre koalisyon görüşmelerinde ne yapacaklarına karar vereceklerini söyledi.
30 Temmuz 2015, 23:31

 

 İngiliz Reuters haber ajansı, AK Parti’li üst düzey bir yetkilinin açıklamalarına dayandırarak, “AK Parti’nin yaptıracağı anket sonucuna göre koalisyon ya da erken seçim için bir rota çizeceğini” öne süren bir analiz yayınladı.

Ercan Gürses-Orhan Çoşkun imzalı analizde, 7 Haziran sonrası süreç özetlenerek, AK Parti ve CHP ’li yetkililerin görüşlerine yer verildi.

Analizde görüşü yer alan CHP’li üst düzey bir yetkili, CHP ile görüşmeler esnasında dahi AK Parti’nin MHP ’yi hep yedeğinde tuttuğunu belirterek, “Türkiye’deki son gelişmelerle birlikte AKP ile MHP arasında bir hükümet seçeneği doğmaya başladı. Ama böyle bir hükümet kurulursa Türkiye için felaket olur. Belki AKP-MHP denenecek ama bu başarılamaz ve yeniden CHP’ye gelirler” dedi.

AK Parti’li üst düzey bir yetkili ise dönem dönem oy oranlarına dair anketler yaptırdıklarını ve 1-10 Ağustos arasında sonuçlarını alacakları ankete göre koalisyon görüşmelerinde ne yapacaklarına karar vereceklerini kaydetti.

AK Parti’li yetkili, “Bu anketlerde tek başına iktidar sonucunu yakalarsak koalisyon görüşmelerinin sona erdirilmesi beklenebilir. Bu durumda erken seçime gidilir. Ama anketlerde başka bir tablo ortaya çıkarsa iki alternatiften (CHP ya da MHP) birini bekleyebilirsiniz. MHP ihtimalini de kimse küçümsemesin” dedi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR