Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
OPERASYONLAR VE ŞEHİTLER ARTIYOR
OPERASYONLAR  VE  ŞEHİTLER ARTIYOR
PKK'lı teröristler tarafından kapatılan ve 3 gündür kapalı olan Hakkari-Çukurcakarayolunun 45. kilometresinde Şine köprüsündeki tuzakların imha edilmesi için havadan ve karadan büyük bir operasyon başlatıldı.
1 Ağustos 2015, 21:01
 

PKK'lı teröristler tarafından kapatılan ve 3 gündür kapalı olan Hakkari-Çukurcakarayolunun 45. kilometresinde Şine köprüsündeki tuzakların imha edilmesi için havadan ve karadan büyük bir operasyon başlatıldı. 

Kato Dağı uzantısında bulunan Şine köprüsü yakınlarında Jandarma Özel Harekat timleri tarafından 3 koldan operasyon düzenlendi. Çok sayıda Özel Harekat timinin katıldığıoperasyon, helikopterler desteğinde devam ediyor. Şine Dağı üst kısımları ve Kato Dağı çevresi helikopterler tarafından bombalanarak ateş altına alındı.

Askeri kaynaklar, yapılan 
operasyonu doğrulayarak yolun açılması ve tuzakların imha edilmesine yönelik büyük bir operasyon olduğunu, Kato'ya girildiğini ifade ettiler

Erzurum-Kars karayolunda teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu bir uzman çavuş şehit oldu. Şehidin Osmaniye nüfusuna kayıtlı Ali Gökçe olduğu açıklandı.

KARS'ta PKK'lı teröristlerce yola döşenen mayına basarak şehit olan uzman çavuş 35 yaşındaki Ali Gökçe'nin memleketi Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.

Kars'ta PKK'lı teröristlerce yola döşenen mayına basarak şehit olan uzman çavuş 35 yaşındaki Ali Gökçe'nin memleketi Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Evine gelen ambulaslarla komutanı gören anne Fadime Göçer, 'Ne olur oğlun ölmedi deyin' diyerek fenalık geçirdi.
İlçeye bağlı Ellek Beldesi'nin Arıklar Mahallesi'nde oturan çiftçi 65 yaşındaki Mehmet Gökçe ile eşi Fadime Gökçe'nin evlerinin önüne saat 16.30 sıralarında 2 ayrı ambulans gelip, park etti. Oğulları uzman çavuş Ali Gökçe, Kars'ta görev yaptığı için son günlerde endişeli olan anne ile baba, ambulansın ardından evine gelen İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Bülent Keskinsoy'u görünce gözyaşlarına boğuldu. Kapıda Yüzbaşı Bülent Keskinsoy'un karşısına geçen anne Fadime Gökçe, "Ne olur 'Oğlun ölmedi' deyin" dedikten sonra fenalık geçirdi. Acılı anneye ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Baba Mehmet Gökçe ise sinir krizi geçirdi.

DÜN RÜYAMDA GÖRDÜM, BUGÜN ŞEHİT HABERİNİ ALDIM
Baba Gökçe, oğlunu dün rüyasında gördüğünü belirterek, "Dün oğlumu rüyamda gördüm. Ağacın dibinde oturuyordu. 'Kalk oradan oğlum' dedim. Baba 'Bana bir şey olmaz, üzerimde çelik yelek var.' dedi. Oğlum ama sana bir şey olmasında dedim. Bugün de şehit haberini aldım" diye konuştu.

Acı haberi duyan komşuları eve gelerek aileyi teselli etmeye çalıştı. Şehidin 2 katlı kerpiç evine Türk bayrakları asıldı. Gökçe ailesinin 10 çocuğundan biri olan evli 2 çocuk babası Ali Gökçe'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 2002 yılında katıldığı belirtildi.

image

 

PKK’nın 10 günde 2 kez kestiği Karakurt- Kağızman karayolu, ulaşıma kapatıldı

 Karakurt vadisinin ulaşıma güvenlik nedeniyle kapıtılması üzerine trafik polisleri, sürücülere Kars karayolunu kullanmalarını bildiriyor.

Karakurt ile Kağızman arasındaki Karakurt vadisinde teröristler 21 Temmuz ve 31 Temmuz geceleri iki eylem yaptı. Aras Nehri kenarından devam eden 64 kilometrelik Karakurt- Kağızman arasındaki vadiye dağlardan inen teröristler, yolda barikat ve hendek kazarak ulaşımı durduruyor. İlk eylemde 8 TIR, 2 kamyon ve 2 otomobili yakan 20 kişilik terörist grup, dün geceki ikinci eylem için yine aynı yöntemlerle yolu kesti. Erzurum’dan Kars’ın Kağızman İlçesine gitmek için yola çıkan ve içinde 36 yolcu bulunan Kağızman Belediyesine ait otobüsü durdurdular. Yolcuları 2 saat alıkoyan teröristler, otobüsle birlikte 1 TIR ve 3 kargo aracını yaktılar. Her iki eylemde de iletişimi kesmek için cep telefonlarını toplayan teröristler, yolcu ve sürücüleri serbest bıraktıktan sonra kaçtı. Olayın öğrenilmesinin ardından kaçan teröristlerin yakalanması amacıyla bölgede başlatılan operasyonlar sürüyor.

PKK’nın 10 günde 2 kez kestiği Karakurt- Kağızman karayolu, ulaşıma kapatıldı

Kağızman’a gelirken bir süre alıkonulanların yakınları, "Kağızman - Karakurt karayolu yakın ama tehlikeli. 10 günde ikinci kez kesildi. Bu yolun özellikle geceleri açık tutulması, PKK’nın eylem yapmasına fırsat tanıyor. Karayolunda güvenlik sağlanamıyorsa, açık tutulup vatandaşların can ve mal güvenliği tehlikeye atılmasın" diye konuştular. Iğdırlı kamyon şoförü Halil Aksoy ise "Kağızman çıkışında devlet yetkililerini bekliyorum. Bıktık böyle yaşamaktan" dedi.

Karakurt- Kağızman karayolunun kapatılması üzerine ulaşım, Erzurum- Sarıkamış- Kars- Kağızman - Iğdır karayolundan yapılmaya başlandı. Kağızman’ın Dörtyol mevkisini dubalarla ulaşıma kapatan trafik polisleri, gelen sürücülere Kağızman- Karakurt karayolunun her iki taraftan ulaşıma kapalı olduğunu belirterek, alternatif yolları kullanmalarını istiyorlar.

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR